مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

جزئیات رفتن سیدالشهدا(ع) به میدان شهادت دعایی که امام حسین(ع) برای رفع گرفتاری تعلیم داد شعری که اباعبدالله(ع) در شب عاشورا خواندند هنوز هم می‌توان جزو اصحاب عاشورا بود +بسته عزاداری

تبلیغات بنری



مجموعه فرهنگ یستا: در شب عاشورا هم اهل حرم و هم یاران پیامبر(ص) تا طلوع آفتاب و نماز صبح در خیمه های با پروردگار الهی مشغول بودند. امام پس از اقامه نماز خطبه ای برای یاران خود ایراد کرد و آنان را به صبر در جهاد دعوت کرد، اما لشکر دشمن با شمشیر تیز در مقابل آنان قرار گرفتند و از عمر بن سعد لعنت الله علیه پیروی کردند. . به او، در نماز صبح، پس از آن سپاه تشکیل شد و آنها سربازان خود را هل دادند.

پس از نماز صبح، پیامبر (ص) به یاران خود دستور داد اطراف خیمه ها را خندق کنند و خندق ها را از درختچه هایی که امام حسین (ع) شبانه از بیابان بیرون آورده بود پر کنند تا اگر دشمنان به خیمه ها حمله می کردند، یک آتش روشن می کردند تا اهل حرم اعم از زنان و کودکان در امان باشند.

پس از طلوع آفتاب، امام بر شتر سوار شد و در مقابل لشکر کوفه ایستاد تا خود و خانواده اش را به همگان معرفی کند، در این هنگام امام در برابر بسیاری از مردمی که در شک و تردید بودند فریاد زد: جهنم، ای ناصر. ای مسیحی.» بازگشت به لژیون حقیقت. در میان کوفیان، حربن یزید الریاحی که اولین کسی بود که زنان بنی هاشم را به وحشت انداخت، به جبهه حق پیوست و از مدافعان حرم و امامش (علیه السلام) شد.



ساعتی بعد درگیری تن به تن آغاز شد و تعدادی از یاران امام در این حمله به شهادت رسیدند. ساعت ها و ثانیه ها گذشت و پس از حملات پیاپی لشکر عمره بن سعد و شمر، لعنت خدا بر امام (علیه السلام) بود. (صلی الله علیه و آله و سلم) دستور حمله را داد و نشانی به میدان داد تا هر یک از یارانش جداگانه به میدان بروند و از جمله اولین کسی که در مقابل چشمان پیامبر (ص) به شهادت رسید آل پیر الزاهد بود. . آقای بریر و پس از آن مسلم بن عوسجه به میدان رفت و به شهادت رسید.

در وقت نماز ظهر حبیب بن مظهر به شهادت رسید و هنگام اذان از لشکر بدبخت خواست که جنگ را متوقف کنند و به نماز قیام کنند.



حبیب بن مظهر در اذان ظهر به شهادت رسید. چنان که نوشته شده، امام علیه السلام به یاران خود فرمود: یکی از شما برود و با عمر سعد مذاکره کند و از ما بخواهید که جنگ را تا نماز ظهر متوقف کنیم. سپس مردی از سپاه کوفه ندا داد: دعای شما قبول نیست. حبیب به او گفت: ای الاغ! آیا گمان می کنی نمازت قبول می شود در حالی که دعای پسر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم قبول نمی شود؟ از شهادت حبیب متاثر شد و در روز عاشورا برای اولین بار گریست و رو به آسمان کرد و گفت: خدایا جان خود و یارانم را به حساب تو می سپارم.

امام (علیه السلام) نماز را قطع کرد و طبق قاعده نماز خوف نماز خواند. گروهی از اصحاب به امام (علیه السلام) اقتدا کردند و بقیه به جنگ رفتند. زهیر و سعید بن عبدالله حنفیه خود را بر سپر امام قرار دادند. نوشته اند سعید بن عبدالله ۱۳ تیر و نیزه به او اصابت کرد و شهید شد. امام در آخرین نفس خود پرسید: آیا به وظیفه خود عمل کردم؟

پس از اقامه نماز ظهر، 30 تن از یاران امام حسین (علیه السلام) به شهادت رسیدند، پس از شهادت یاران، نوبت به اهالی مقام و جوانان بنی هاشم رسید که یک نفر به میدان بیایند. یکی از آنها حضرت علی اکبر (علیه السلام) بود که پس از آن حضرت به شهادت رسیدند حضرت قمر بنی هاشم (علیه السلام) به شهادت رسیدند. (علیه السلام) تنها ماندند و عباس (علیه السلام) از برادرش و امام اجازه خواست تا به میدان برود، اما امام حسین (علیه السلام) ابتدا نپذیرفت و پس از گذشت مدتی، دو برادر با هم به میدان رفتند تا قمر بنی هاشم برای اهل خیمه آب بیاورند اما بین این دو بزرگوار فاصله بود و دشمن از این فرصت استفاده کرد و شهید قمر بنی هاشم چنین کرد.


امام علیه السلام پس از شهادت برادرش و فرمانده سپاهش، برای وداع با او به خیمه بازگشت و طفل شیرخوار خود را در آغوش گرفت تا از او و زنان آب بخواهد. شنل به او فرصتی به تیر نداد و مهر شرم آور کشتن پسر خدا را بر پیشانی او داغ کرد.



شهادت امام حسین (علیه السلام)


حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) وارد میدان شد، اما افراد کمی برای مقابله با آن حضرت آماده بودند و برخی از آنها به پرتاب سنگ یا نیزه از راه دور بسنده می کردند که به شهادت ایشان انجامید اسب امام حسین (علیه السلام)، اسب حضرت شیه کاشان به طرف خیمه امام حسین مجتبی (علیه السلام) آمد که این صدا را شنید، به میدان دوید و خودکشی کرد و عمویش رسید. و با اینکه صبرش تمام شد، دشمن چنین نکرد، پس او را نجات داد و در آغوش امامش به شهادت رسید.


همانطور که منابع و رزمندگان ذکر کردند شهادت امام حسین علیه السلام وقت نماز عصر بود و پس از شهادت دردناک رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم زمان بر مردم رو به پایان بود. از محل، و اسارت زنان و کودکان از کربلا تا کوفه، از کوفه با نماز مغرب آغاز شد.




درس عقاید امام حسین (علیه السلام) برای اهل اسلام
حادثه دلخراش عاشورا که تقابل جبهه حق و باطل و درگیری خونین لشکر ایمان و لشکر پنهان کفر بود، اگرچه در ظاهر به شهادت اهل حق انجامید، اما به لحاظ آموختن و آموختن، حاوی درس های پنهان و افتخارآمیز فراوانی است، زیرا کاروان شهدا این حرکت و اقدام بزرگ را با دقت برنامه ریزی و بر اساس موازین اصیل اسلام، محمد صلی الله علیه و آله و سلم انجام دادند. دانشگاهی که در آن ابعاد مختلف دین مبین اسلام تجلی یافته و الگویی برای مسلمانان و همه آزادگان و آزادی خواهان جهان است. او پیشنهاد کرد که انسان باشد، به عنوان یک انسان زندگی کند، به عنوان یک انسان بمیرد، و به سعادت ابدی دست یابد.


می توان گفت عاشورا تبیین عملی اسلام در زمینه های مختلف بود. امام حسین علیه السلام و یارانش در عرصه ای کوچک به وسعت تاریخ صحنه هایی از عظمت و جوانمردی و جلوه های ایمان و یقین را به نمایش گذاشتند. در سخت ترین شرایط نقش امامت را ایفا می کرد که همان تبیین مکتب، نشر معارف دینی، تصحیح عقاید مردم و هدایت جامعه به بهترین نحو است و به طور مستقیم و غیرمستقیم مبانی دین و مذهب را به پیروان می آموخت اسلام. . عاشورا مکتبی است که دروس دینی و عملی و اخلاقی را به بهترین نحو ارائه می دهد.




دعای امام حسین برای حل مشکل
نماز یکی از ابزارهای مقابله با مسائل مختلف زندگی است. چه فردی که به دنبال رشد و پیشرفت معنوی است و چه فردی که به دنبال رفع نیازهای دیگر خود است. زیرا نماز یکی از بهترین وسایل ارتباطی روح انسان با خداوند متعال است. این کار به قدری مهم است که خداوند در آیات قرآن به طور مستقیم و غیرمستقیم مردم را به انجام آن دعوت کرده است. مثلاً در بخشی از آیه 60 سوره غافر می فرماید: پس پروردگارت می فرماید برای من بخوان تا اجابت کنم. یکی از آثار نماز دفع بلاها و آفات است که امیرالمؤمنین علیه السلام فرمود.امواج بلا را بر خود با دعا پیش از وقوع بلا شکست دهید.; قبل از اینکه مصیبتی به شما برسد، آن را با نماز دفع کنید.»

در این منطقه خود اهل بیت پیشوا بودند و غالباً برای رفع گرفتاری برادران شیعه خود دعا می کردند. از امام سجاد علیه السلام روایت شده است که در روز عاشورا ابوالحسین مرا به سینه خود در آغوش گرفت که خونش به جوش آمد و گفت: ای پسر خدا نمازی که فاطمه (سلام الله علیها) دعا کرد از رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم آموخت و هر حاجتی را به من آموخت و هر مصیبتی را از کار بزرگ حفظ کرد. فرمود: بگو:

حقیقت عیسی و قرآن حکیم و حقیقت طه و قرآن بزرگ. ای قادر به برآوردن حاجت طلب کنندگان، ای رحمان الرحمن الرحیم، شیخ اعظم یا رزق الجوان، که محتاج به تفسیر پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم نیستی. محمد، آه و کجا.

یعنی به حق یاسین و قرآن حاکم و به حق طه و قرآن بزرگ. ای قادر به برآوردن نیازهای نیازمندان، ای دانای نهان ها، ای آشکار کننده نگرانی ها و آسیب ها، ای فاتح مستضعفان و ای مهربان بر نیازمندان. پیرمرد بزرگ، وابسته به کودک و کسی که نیاز به تفسیر ندارد. بر محمد و آل محمد صلوات فرست و حاجت مرا برآورده کن (اسم حاجت).

متن حدیث: و زین العابدین گفت: پدرم علیه السلام تا روز قتل و خونش به جوش می آید و می گوید ای فرزندم چشمانت را ببند ای علم خدا به فاطمه و او. علم رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم و معرفت او به جبرئیل در نیازمندی و غم و اندوه و نزول وحی و امر بزرگ حقیقت عیسی و قرآن حکیم و حقیقت طه و قرآن بزرگ. ای قادر به برآوردن حاجت طلب کنندگان، ای رحمان الرحمن الرحیم، شیخ اعظم یا رزق الجوان که محتاج به شرح پیغمبر صلی الله علیه و آله نیست، ای کجا.


 



دسته گل ویژه عاشورای حسینی

آیت الله بهجت/ ای مردم جهان جدم حسین را تشنه ها کشتند (سخنرانی)


استاد شهید مطهری/ شهادت امام حسین (علیه السلام) (مقتل)


میشام مطیع است/ در نماز مستحب با خون، وضو لازم است


حسین فخری/ بشین بهت میگم زینب (واحد)


محمود کریمی/ سحرگاه را ترک مکن (الدودامه)






تهیه کننده: حسام الزبیراوی

تبلیغات بنری

jahannews به نقل از یستا