جاسوسی تلفن همراه به روش های مختلفی انجام می شود و هدف آن به دست آوردن اطلاعات حساس در مورد کاربران، نظارت بر فعالیت های آنها و حتی کنترل دستگاه از راه دور است.
بر اساس این اسناد، هکرهای سیا قبل از اینکه ارتباطات توسط برنامه های ارسال شده برای آنها رمزگذاری شود، از ارتباطات استفاده می کردند. آنها راهی برای هک گوشی های هوشمند و خواندن یا گوش دادن به پیام ها پیدا کرده اند.
یک سند فوق محرمانه به دست آمده توسط CBC نشان میدهد که کانادا و شرکای جاسوسی آن از آسیبپذیریهای یکی از محبوبترین مرورگرهای موبایل جهان برای هک کردن گوشیهای هوشمند از طریق لینکهایی به فروشگاههای اپلیکیشن گوگل و سامسونگ استفاده کردهاند.
آژانس های اطلاعاتی در اواخر سال 2011 پس از کشف جزئیات فاش شده از حدود نیم میلیارد کاربر، مرورگر UC را هدف قرار دادند. مرورگر یک برنامه بسیار محبوب در چین و هند بوده است که استفاده از آن در آمریکای شمالی رو به افزایش است.
هدف آنها استفاده از مرورگر UC و همچنین اسکن آسیبپذیریها در اپ استور بزرگتر، جمعآوری دادهها در مورد اهداف اطلاعاتی، و در برخی موارد، نصب نرمافزارهای جاسوسی در گوشیهای هوشمند هدف بود.
سندی که در سال 2012 توسط اسنودن منتشر شد نشان میدهد که آژانسهای نظارتی از آسیبپذیریها در برخی از برنامههای تلفن همراه برای منافع امنیت ملی خود استفاده کردهاند، اما به نظر نمیرسد که آنها به شرکتها یا مردم در مورد آسیبپذیریها هشدار داده باشند. این امر میلیون ها کاربر را در معرض خطر دسترسی به داده های آنها توسط سایر سازمان های دولتی، هکرها یا مجرمان قرار می دهد.
مایکل گست از دانشگاه اتاوا، یکی از کارشناسان برجسته کانادا در قانون سایبری، می گوید: «همه اینها (ردیابی تلفن) به نام امنیت انجام می شود. اما کانادایی ها یا مردم سراسر جهان در معرض خطر هستند.
طی چندین کارگاه آموزشی که در اواخر سال 2011 و اوایل سال 2012 در کانادا و استرالیا برگزار شد، تیم تجاری مشترک Five Eyes تلاش کرد تا راههایی برای نصب نرمافزارهای جاسوسی در تلفنهای هوشمند با رهگیری آنچه هنگام دانلود یا بهروزرسانی برنامهها ارسال میشود، بیابد.
این سند نشان میدهد که آژانسهای جاسوسی در نهایت میخواستند نرمافزارهای جاسوسی را روی گوشیهای هوشمند خاصی نصب کنند تا کنترل دستگاه شخصی را در دست بگیرند یا دادهها را از آن استخراج کنند.
گری میلر که سالها به تجزیه و تحلیل گزارشهای اطلاعاتی تهدیدات تلفن همراه و نظارت بر ترافیک سیگنال بین اپراتورهای تلفن همراه خارجی و آمریکایی پرداخته است، گفت که در برخی موارد به نظر میرسد چین از شبکههای موجود در دریای کارائیب برای اهداف نظارتی خود استفاده میکند.
این حمله فیشینگ یک پیام متنی یا ایمیل است که هدف را فریب می دهد تا روی یک پیوند مخرب کلیک کند. استفاده از جاسوس افزار پگاسوس توسط دولت های مختلف نیز یکی از موارد جاسوسی است.
معروف ترین شرکت فناوری جهان در خدمت جوخه ترور اسرائیل است
از قتل جمال خاشقجی، روزنامهنگار واشنگتن پست گرفته تا محاکمه و ترور رهبران حزبالله لبنان و موارد دیگر، ردپای یک شرکت فناوری اسرائیلی دیده میشود. این شرکت با آمریکا نیز همکاری داشته است.
هکرها شرکت را تهدید کردند که در صورت عدم رعایت خواسته های آنها، بسیاری از اسرار Sony Pictures را فاش خواهد کرد. در پاسخ به این حمله، کارکنان امنیت داخلی شرکت به کارکنان هشدار دادند که کامپیوترهای خود را از شبکه داخلی جدا کنند و از کارمندان خواست از بررسی ایمیل شرکت خودداری کنند.
سایر اقدامات انجام شده در پاسخ به این حادثه شامل خاموش کردن شبکه VPN شرکت و غیرفعال کردن اتصال Wi-Fi در هر دستگاه تلفن همراه بود. رولاند ابی نجم، مشاور امنیت سایبری امروز خطرات ناشی از گوشی های هوشمند را تایید کرد و گفت: تلفن همراه خطرناک ترین وسیله از این نظر است. جاسوسی است.
وی افزود: این جاسوسی محدود به نظارت بر تماسهای تلفنی، پیامها و غیره نمیشود، زیرا تلفن هوشمند شما به اینترنت متصل است و مجهز به میکروفونهایی است که اسرائیل میتواند از راه دور آنها را برای گوش دادن به تمام مکالمات فعال کند، همچنین میتواند رویدادها را از طریق دوربین موبایل.”
محمد نجم، مدیر اجرایی SMEX (یک سازمان غیردولتی لبنانی که از حقوق بشر در فضای دیجیتال دفاع می کند) گفت که تلفن های همراه زمانی که به ابزار نظارتی تبدیل می شوند، خطر ایجاد می کنند.
با توسعه هوش مصنوعی، همه چیز پیچیده تر شده است. به گفته ابی نجم، دادههای جمعآوریشده از دوربینهای امنیتی که با کمک هوش مصنوعی در سراسر جنوب لبنان پخش شده است، اسرائیل را قادر میسازد تا هر کسی را که میخواهد ترور کند.
با توجه به توسعه روزافزون فناوری و افزایش اتکا به دستگاه های هوشمند، تهدیدات امنیتی مانند جاسوسی تلفن همراه به یکی از چالش های جدی تبدیل شده است.
مهم ترین نکته در مقابله با این تهدیدات افزایش آگاهی کاربران و اتخاذ تدابیر امنیتی مناسب است. استفاده از نرم افزارهای امنیتی قابل اعتماد، کلیک نکردن روی لینک های ناشناس و به روز نگه داشتن سیستم عامل و برنامه های کاربردی می تواند خطرات جاسوسی موبایل را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
در نهایت توجه به حفظ حریم خصوصی و حفاظت از اطلاعات شخصی را باید اولویت اصلی در استفاده از فناوری های هوشمند دانست.
jahannews به نقل از یستا
مطالب مرتبط
افغانستان و ایران تفاهمنامه اتصال شبکههای اینترنت امضا کردند
آیا مدارس اصفهان فردا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟
خروج نیروهای فرانسوی از جمهوری چاد (یکم دی ۱۴۰۳)