مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

«جاده کالیفرنیا» سفرنامه‌ای از زیست مردم لبنان با طعم طوفان الاقصی است

تبلیغات بنری



به گزارش یستا امروز مراسم رونمایی از کتاب «جاده کالیفرنیا» اثر محمدعلی جعفری که توسط انتشارات سوره مهر در قالب 33 فصل کوتاه منتشر شده است، در کتابخانه سوره مهر برگزار شد نویسنده کتاب این نشست توسط حسین کاملی، کارشناس و فعال سیاسی و جمعی از علاقمندان به کتاب برگزار شد.

«جاده کالیفرنیا» داستان سفری خواندنی است که نویسنده در کنار عنوان اثر «سفر لبنان با طعم طوفان الاقصی» نوشته است، در واقع این سفر پس از عملیات طوفان الاقصی در سطح شخصی انجام شده است. خرج نویسنده که در ابتدای کتاب به سختی های این سفر اشاره می کند، سپس روایتی ساده و روان از دیدارهایش با مردم عادی و ساده لبنانی دارد که هر کدام به بخشی از زندگی مردم اشاره دارد. مردم فلسطین و لبنان. در واقع این کتاب ابعاد جدیدی از روابط فرهنگی و اجتماعی مردم لبنان و ایران و نگاه آنها به مسئله فلسطین را ارائه می کند.

حسین کاملی کارشناس فرهنگی در ابتدای این مراسم بر اهمیت انتشار این گونه کتاب ها که بر اساس ارزش، تلاش و علاقه نویسنده نوشته شده است، تاکید کرد و گفت: هر اثری که به شناخت جبهه مقاومت کمک کند ارزشمند است. نویسنده در این اثر به سوالات مهمی پاسخ می دهد که در ذهن مردم و عموم مردم ایجاد می شود و از طریق رسانه به آن پرداخته نمی شود.

الکمیلی افزود: الجعفری اگرچه تجربه مستقیمی در زمینه مطالعات جهان اسلام ندارد، اما موفق شده است کتابی آسان خوان و تاثیرگذار با سبک نوشتاری جذاب و توجه به جزئیات خلق کند. این کتاب می تواند به درک بهتر مسائل فلسطین و لبنان به جامعه ایرانی کمک کند.

وی گفت: این کتاب روایتی است از تجربیات نویسنده از سفر به لبنان و مشاهدات وی از زندگی آوارگان فلسطینی و روابط فرهنگی و اجتماعی مردم این کشور با ایران که شاید در جایی نیابید و نخوانید. مسئولان فرهنگی هم به دلیل ظاهر سلیقه ای

در بخشی دیگر از این مراسم محمدعلی جعفری نویسنده کتاب به چالش های پیش روی خود در نگارش این اثر اشاره کرد و گفت: با وجود ارتباطاتی که در زمینه نویسندگی داشتم، بسیاری از نهادها از اعزام من به این مناطق خودداری کردند. اما تصمیم گرفتم از نزدیک روایت های واقعی و ناگفته فلسطین و لبنان را با همه سختی ها مستند کنم. اصولا نمی توان منتظر بود که اداره و سازمان خاصی کار فرهنگی انجام دهد و من به دلیل علاقه و دغدغه شخصی این سفر را شروع کردم.

الجعفری به نقش فلسطینی ها و لبنانی ها در نگاه به انقلاب اسلامی ایران اشاره کرد و افزود: یکی از نکات جالب در این سفر علاقه و احترام مردم جنوب لبنان به انقلاب اسلامی ایران است. این علاقه به حدی بود که آنها بدون اینکه من را شخصاً بشناسند، فقط به دلیل ایرانی بودنم محبت زیادی نشان می دادند. این برای من بسیار ارزشمند و الهام بخش بود.

نویسنده کتاب «جاده کالیفرنیا» در پاسخ به این سوال که نوشتن داستان سفر در شرایط بحرانی چه تفاوتی با دیگر رمان های سفر دارد، گفت: بحران ها همیشه غیرقابل پیش بینی هستند و نمی توان به راحتی برای آن برنامه ریزی کرد. نیاز به پیگیری و تلاش و حوصله دارد و نویسنده برای رسیدن به هدفی که می خواهد باید اهل جستجو باشد زیرا سفر به لبنان با شرایط خاصی همراه بود و رفتن به جایی که می خواستی آسان نبود در حالی که این شرایط در داستان های سفر رایج نیستند. نویسنده با برنامه ریزی می تواند اثر خود را خلق کند.

الجعفری همچنین به تفاوت سفرنامه نویسی در شبکه های اجتماعی با آثار چاپی اشاره کرد و ادامه داد: اگرچه گاهی اوقات در صفحه شخصی خود منتشر می کنم و مورد تحسین عموم قرار می گیرم، اما امروزه کار پژوهشی حوصله می خواهد و این کار با انتشار یک مطلب انجام نمی شود. نشریه شخصی صفحه مقایسه من به راحتی می توانم در صفحه شخصی خود پست بگذارم و بلافاصله دیده می شود. اگر تعداد فالوورهای صفحه زیاد باشد، ممکن است تعدادی لایک جذب کند، اما نوشتن داستان سفر به صورت کتاب دشوار است. شما باید ساعت ها در مورد موضوع تحقیق کنید تا به آنچه می خواهید برسید و در نهایت این تلاش تبدیل به کتابی شود که ممکن است در تعداد محدود چاپ و مطالعه شود.

جاده کالیفرنیا سفرنامه ای شیوا و روان است که به شیوه ای توصیفی، با جزئیات دقیق و با استفاده از اصطلاحات و نحو جدید نوشته شده است که به ویژه برای خوانندگان جوان و علاقه مندان به ادبیات معاصر جذاب خواهد بود. به کارگیری جزئیات دقیق زندگی روزمره و تلفیق آن با روایت مستند از موقعیت های اجتماعی از ویژگی های بارز این اثر است.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری shahraranews