مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

تولید نفت ایران به بالاترین رقم ۶ سال گذشته رسید

تبلیغات بنری

به گزارش سایت یستا به نقل از وزارت نفت، نظرسنجی های رویترز در روز جمعه (21 مرداد) نشان داد که تولید نفت اوپک در ماه جولای افزایش یافته و تولید نفت ایران به بالاترین سطح در 6 سال گذشته رسیده است.

افزایش عرضه نفت از عربستان سعودی و رشد اندک تولید در سایر کشورهای تولیدکننده، تأثیر کاهش داوطلبانه تولید در سایر کشورهای عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدان آن (اوپک پلاس) را خنثی کرد.

داده‌های ردیابی کشتی‌ها و اطلاعات منابع صنعتی نشان می‌دهد که اوپک در ماه گذشته 26.7 میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد که نسبت به ژوئن 100 هزار بشکه در روز افزایش داشت.

افزایش تولید نفت اوپک در حالی محقق شد که اوپک پلاس اعلام کرد به منظور حمایت از بازار نفت همزمان با کاهش رشد تقاضا و افزایش نرخ بهره بانکی آمریکا، به برنامه کاهش تولید تا پایان سال 2025 ادامه خواهد داد. و افزایش تولید نفت در این کشور.

روز پنجشنبه (11 اوت)، اوپک پلاس سیاست تولید خود را در نشست کارگروه وزیران برای نظارت بر توافق این اتحاد که شامل طرحی برای آغاز افزایش تدریجی تولید این گروه از ماه اکتبر است، بدون تغییر نگه داشت. با این حال، ائتلاف گفت که در صورت لزوم، ممکن است برنامه تدریجی افزایش تولید نفت متوقف شود یا تولید نفت دوباره کاهش یابد.

عربستان سعودی ماه گذشته با افزایش عرضه روزانه 70 هزار بشکه نفت، بیشترین افزایش عرضه را در میان اعضای اوپک به دست آورد. تولید نفت این کشور در ماه جولای به ۹ میلیون بشکه در روز رسید که نزدیک به سهمیه تعیین شده توسط عربستان سعودی است.

بر اساس این نظرسنجی، نیجریه با کاهش 30 هزار بشکه ای تولید روزانه نفت، بیشترین کاهش تولید را در میان اعضا داشته است. صادرات نفت به این کشور نیز نسبت به ماه گذشته کاهش یافته است.

تولید لیبی و ایران که از برنامه کاهش تولید معاف هستند و عراق افزایش یافت.

بر اساس این گزارش، ایران در چند سال گذشته با وجود ادامه تحریم های آمریکا، صادرات نفت خود را افزایش داده است. تولید و صادرات نفت عراق نیز نسبت به ژوئن افزایش یافته است.

بر اساس نظرسنجی انجام شده توسط رویترز، عرضه روزانه نفت اوپک حدود 240 هزار بشکه بیشتر از مقدار هدف 9 عضو این سازمان در توافق کاهش تولید اوپک پلاس است و بیشتر این مازاد تولید مربوط به عراق است.

تبلیغات بنری

jahannews به نقل از یستا