نامزدهای نهایی جایزه گنکور 2024، معتبرترین جایزه ادبی فرانسه، معرفی شدند.
«مادلین پیش از طلوع» نوشته ساندرین کولت (انتشارات جی سی لاته)، «ساعتها» اثر کمال داود (نشر گالیمارت)، «جاکاراندا» اثر گائل فای (نشر گریس)، و «الجزیره» اثر هلن گودی (نشر اولیویه) چهار کتاب ها رمانها فینالیستهای این دوره برای جایزه گنکور بودند.
کمال داود و گیل فایه وقایع تاریخی اخیر را مبنای کار خود قرار می دهند که یکی از آنها روزهای جنگ داخلی در الجزایر است که به «دهه سیاه» معروف است (این دهه از اوایل دهه 1990 آغاز شد و تا پایان سال 1390 ادامه یافت. این دهه) و دیگری نسل کشی رواندا در سال 1994 است.
کمال داوود، پنجاه و چهار ساله، خبرنگار جوانی بود که کشتار افراط گرایان اسلام گرا در دهه سیاه را پوشش می داد. قهرمان و راوی رمانش در آن روزها خانواده اش را از دست داد.
«جاکاراندا»، دومین رمان گائل فای، نویسنده، خواننده و موسیقیدان 42 ساله روآندا-فرانسوی. یک کشور کوچک (2016)، اولین رمان او، از دیدگاه پسری به نام گابریل در سال های منتهی به جنگ داخلی رواندا و نسل کشی روایت می شود. در جاکاراندا، قهرمان داستان یک رواندایی فرانسوی است که در حومه پاریس بزرگ می شود و به کیگالی (پایتخت و بزرگترین شهر رواندا) نقل مکان می کند.
طاهر بن جلون یکی از داوران این جایزه در مصاحبه با رسانه ها گفت: در این فهرست دو کتاب وجود دارد که دو تراژدی را روایت می کنند.
یکی دیگر از منتقدان، پیر آسولین، آنها را “دو کتاب در مورد جنگ داخلی” توصیف کرد و افزود: “و جنگ داخلی بدتر از هر جنگی است؛ در این جنگ، یک ملت یکدیگر را می بلعد.”
هلن گودی چهل و پنج ساله، یکی از برجسته ترین چهره های این فصل ادبی، در رمان خود “الجزایر” به انتقال دشوار میراث خانوادگی می پردازد و زندگی پدر و پدربزرگش را که در مورد آنها صحبت کرده است، بررسی می کند. . اطلاعات اندک
ساندرین کولت 54 ساله که به دلیل سبک بیانی خود مورد تحسین قرار گرفته است، داستانی از شورش علیه برده داری را در یک محیط روستایی در دوران گذشته ارائه می دهد.
آکادمی گنکور این چهار کتاب را از میان هشت عنوان کتابی که سه هفته پیش انتخاب شده بودند، انتخاب کرد.
جایزه گنکور که برای اولین بار در سال 1903 برگزار شد، جایزه ای به ارزش 10 یورو است، اما به برندگان آن قول فروش صدها هزار نسخه از کتابشان را می دهد. امسال فینالیست ها در بخارست رومانی معرفی شدند. در سال های گذشته این مراسم در بیروت و کراکوف برگزار می شد.
جایزه گنکور که به دنبال گسترش نفوذ ادبیات فرانسه در سطح جهانی است، مراسم اهدای جوایز در شهرهای دارای ارزش فرهنگی بالا را فرصتی برای شناخت بیشتر ادبیات فرانسه می داند که می تواند به برقراری روابط بین المللی فرهنگی و همچنین کمک کند. تقویت روابط بین المللی فرهنگی به آنها اجازه می دهد تا با آثار و نویسندگان فرانسوی آشنا شوند و در عین حال به ادبیات محلی علاقه مند شوند.
مطالب مرتبط
عالیشاه امیدوار به حضور در بازی پرسپولیس مقابل هوادار
فلز طلا چطور در پوسته زمین شکل میگیرد؟ | تحقیقی جدید پاسخ میدهد
مرگ ۷ نفر بر اثر گازگرفتگی در تهران