وی همچنین گفت: موضوع قیمت گذاری اجباری یعنی دستکاری در بازار و نظام طبیعی عرضه و تقاضا.
السعیدی در تشریح برنامه های خود برای بورس گفت: تلاش می کنیم با هماهنگی رئیس کمیسیون بودجه جمهوری در تدوین لایحه بودجه در کمیته وزارت امور اقتصادی و دارایی مشارکت فعال داشته باشیم. با شورای اسلامی و همچنین با رئیس سازمان برنامه و بودجه در مواردی که مستقیماً به بازار سرمایه مرتبط است و همچنین غیرمستقیم این بازار رایزنی کرده ایم تا نتیجه به نفع بازار سرمایه باشد. و اقتصاد کشور.
قیمت گذاری اجباری دستکاری سیستم طبیعی عرضه و تقاضا است
وی در پاسخ به سوالی درباره تاثیرات قیمت گذاری اجباری بر بازار سرمایه گفت: در مجموع با موضوع قیمت گذاری اجباری مخالفیم. زیرا به معنای دستکاری در بازار و تغییر نظام طبیعی عرضه و تقاضا است. لذا با رایزنی و تعامل با نهادها و وزارتخانه های ذیربط از جمله حراست، کشاورزی و نفت که این کار را بر عهده دارند، تلاش می کنیم، هم در خصوص قیمت گذاری نهاده های تولیدی مانند نفت خام و خوراک پتروشیمی در مورد کالاهای عرضه شده در بازار برای خروج از تعیین نرخ اجباری که تقریباً برای اقتصاد کشور هزینه داشته و ضربه های زیادی به اقتصاد وارد کرده است.
بورس پتانسیل رشد و توسعه را دارد
رئیس جدید سازمان بورس و اوراق بهادار خاطرنشان کرد: بدون شک با وجود تعداد زیاد شرکت های فعال اقتصادی در بورس و همچنین شرکت های بورسی کوچک که میانگین فروش سالانه آنها بیش از 20 هزار میلیارد تومان است. و همچنین از طریق بسیاری از شرکتهای موفق اقتصادی در حوزه صنعت، نفت، گاز و پتروشیمی که هنوز وارد بورس نشدهاند، میتوان مسیر حرکت بورس را مشخص کرد زیرا این بازار پتانسیل رشد و توسعه دارد.
السعیدی ادامه داد: اگر تلاش شود تا ریسک های بازار کاهش یابد و کارایی بازار به صورت خودکار افزایش یابد، تمایل به خرید و فروش در بازار افزایش می یابد و در صورت تحقق این امر قطعا به ارزش واقعی بازار خواهیم رسید. اما باید تاکید کرد که دستیابی به این هدف روندی آرام و تدریجی دارد و اینطور نیست که بازار سرمایه یک شبه به هدف مورد نظر برسد.
وی به موضوع شفافیت اطلاعات و ضرورت افشای اطلاعات به منظور قابل پیش بینی شدن بازار اشاره کرد و گفت: با توجه به افشای اطلاعات و شفاف سازی اطلاعات باید از همه توان و مواد قانونی برای افزایش عمق شفافیت در پایتخت استفاده شود. . بازار وظیفه ما در تنظیم بورس این است که موضوع نزول بازار در اردیبهشت 1402 هجری شمسی را با جدیت پیگیری کنیم تا دیگر این اتفاقات رخ ندهد و شاید اگر منابع و منافعی خارج از ضوابط جابه جا شد، باید مسترد شود.
فرآیند تشکیل سرمایه باید تسهیل شود
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: در بورس، مدیریت و سازماندهی شرکت ها (حاکمیت شرکتی) باید از استانداردهای لازم برخوردار باشد. ما کاری به نحوه مدیریت شرکت های اقتصادی و مالی نداریم، اما شرکت هایی که در بورس فعال هستند باید استانداردهای لازم را داشته باشند که مهمترین آن حاکمیت شرکتی است. علاوه بر این، ما به دنبال انتشار اطلاعات قابل اعتماد، به موقع و با کیفیت برای افزایش اعتماد به بازار و تسهیل فرآیند تشکیل سرمایه هستیم.
واگذاری سهام دولت ایران خودرو و سایپا
سعیدی در خصوص واگذاری سهام دولتی ایران خودرو و سایپا گفت: هر زمان که دولت قصد عرضه سهام دولتی برای این دو شرکت خودروسازی را داشته باشد، ما در سازمان بورس شرایط و زمینه را برای عرضه بلوک سهام و شرایط را فراهم می کنیم. خریدارانی که در رابطه با آنها این مشکل را آماده می کنیم. زیرا هر چقدر شرکت های بزرگ صنعتی و شرکت های بزرگ اقتصادی و مالی پراکنده تر و حرفه ای تر باشند، بدون شک کارایی این شرکت ها افزایش می یابد و ما در سازمان بورس و اوراق بهادار در صدد هستیم تا با رعایت کنترل ها و کنترل ها، این عملیات را تسهیل کنیم. الزامات قانونی
شکی نیست که نرخ سود بانکی و شکاف ارزی در بورس موثر است
وی در پایان درباره رابطه نرخ سود بانکی با شکاف ارز و بازار آزاد و نقش سازمان بورس در حل این مشکل گفت: شکی نیست که نرخ سود بانکی و شکاف ارزی در بورس موثر هستند و تلاش می کنیم اثرات آنها را در بورس کاهش دهیم. از آنجایی که بازار سرمایه نمی تواند نرخ مبادله اوراق را تعیین کند، یکی از کارهایی که ما انجام می دهیم هماهنگی بین بازار پول و بازار سرمایه در سیاست های پولی و مالی است که امیدواریم بتوانیم از این طریق به آن دست پیدا کنیم.
واگذاری و آزادسازی سهام
وی در خصوص واگذاری و واگذاری سهام نیز گفت: به زودی در خصوص واگذاری و واگذاری سهام تصمیم گیری می کنیم و نتیجه را اعلام می کنیم.
jahannews به نقل از یستا
مطالب مرتبط
افغانستان و ایران تفاهمنامه اتصال شبکههای اینترنت امضا کردند
آیا مدارس اصفهان فردا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟
خروج نیروهای فرانسوی از جمهوری چاد (یکم دی ۱۴۰۳)