در حالی که تعداد و نرخ جمعیت بیکار در دهه 1990 به دلیل انباشت تقاضا برای نیروی کار در پشت درهای بازار کار، با نوسانات با افزایش مواجه بود.
اگر چیدمان صحیح محرکهای بازار کار توسط دولت سیزدهم نبود، همه سیاستهای این دولت مبتنی بر حمایت حاکمیت محلی ناشی از استانداران و نظارت آنها، مشارکت حداکثری مردم در قالب کار خانگی و نرخ بیکاری بود. تا این حد سقوط نکرده اند مهمتر از آن، این جمعیت غیرفعال بودند که هیچ نقشی در بازار کار نداشتند و حتی جزو جمعیت غیرفعال نبودند.
به گزارش وب سایت عطیه آنلاین، بر اساس داده های آماری مربوط به شاخص های تعداد شاغلان و بیکاران، سال 1402 را باید سال رونق بازار کار و فضای کسب و کار نامید چرا که در این سال اشتغال زایی همگام است. با رشد اقتصادی و این روند در نیمه دوم قرن پانزدهم ادامه یافت و در سال 1401 ادامه یافت.
نرخ بیکاری در دهه 1990; نرخ مشارکت پایین، رشد دو رقمی بیکاری و عقب ماندگی تقاضا
نرخ بیکاری در سال 92 10.5 درصد بوده و در سال 2019 با 0.9 درصد کاهش به 9.6 درصد رسیده است. یکی از دلایل تک رقمی شدن نرخ بیکاری به دلیل فعالیت دولت در ایجاد فرصت های شغلی نیست، بلکه به دلیل پایین بودن نرخ بیکاری است. مشارکت اقتصادی خروج بیش از یک میلیون نفر از نیروی کار بین سالهای 2018 تا 2019 تایید میشود و نرخ اشتغال در این مدت 2.1 درصد کاهش یافته است. از سوی دیگر تعداد افراد جویای کار فعال در کشور در این مدت به یک میلیون و 430 هزار نفر رسید.
بر اساس آمار رسمی مرکز آمار ایران، تغییرات تعداد شاغلان از سال 1395 نشان می دهد که بیش از 34 هزار نفر شغل خود را از دست داده اند، این در حالی است که بر اساس برنامه دولت برای ایجاد یک میلیون فرصت شغلی در سال، باید 4 میلیون فرصت شغلی ایجاد شود. ایجاد شود. ساخته.
اگر جمعیت شاغل را از سال 2012 به 99 در نظر بگیریم، کل مشاغل ایجاد شده کمتر از 2 میلیون نفر است. به نظر می رسد در این حوزه، منابع برای ایجاد حداقل 4 میلیون فرصت شغلی منحرف شود. تغییرات تعداد ساکنان بیکار در سال 2012 نسبت به سال 2019 نیز نشان دهنده کاهش بیش از 9000 نفری تعداد بیکاران است. نتیجه نسبت سال 2016 به 2019 نیز کاهش 730 هزار نفری را در قالب میانگین سالانه 180 هزار نفر نشان می دهد.
در دولت سیزدهم چه گذشت؟ رشد تعامل و سوابق دائمی
همزمان با آغاز به کار دولت سیزدهم در 21 مرداد 1400، اقتصاد کشور به دلیل اپیدمی کرونا دچار رکود تورمی می شود. در آن زمان، شیوع کووید-19 بسیاری از مشاغل موجود در بخش های خدماتی و صنعتی را از بین برد و اشتغال در بخش کشاورزی به دلیل خشکسالی های پی در پی به کمترین میزان خود رسید. به عبارت دیگر در آن زمان کمترین پیامدهای منفی رشد اقتصادی کشور افزایش تعداد بیکاران و کاهش جمعیت فعال بود.
اولین اقدام مهار ویروس کرونا از طریق واکسیناسیون گسترده بود که در این مرحله محقق شد و سپس دستورات لازم برای مهار بیکاری ارائه شد. از جمله این اقدامات می توان به تسهیل در صدور مجوزهای تجاری اشاره کرد که باعث شد اتحادیه ها به راحتی بتوانند در سامانه پورتال ملی صدور مجوز ثبت نام و کسب و کار راه اندازی کنند.
یکی از بارزترین مولفه های رونق بازار کار در سال گذشته، افزایش بیش از یک میلیون و 227 هزار نفری تعداد کارگران نسبت به دوره کرونا و 216 هزار نفری قبل از دوره کرونا بود. به عبارت دیگر، باید گفت همزمان با افزایش نرخ مشارکت اقتصادی و بازگشت به مسیر، اشتغال دوباره رونق گرفت.
بر اساس آمارهای موجود، تمامی شاخص های بازار کار در سال گذشته با تغییرات مثبتی مواجه شد، به طوری که نرخ اشتغالزایی در سال جاری به 24 میلیون و 500 هزار نفر رسید و رکوردی بی نظیر در 26 سال گذشته با 8.1 درصد به ثبت رساند.
گزارش مرکز آمار ایران نشان می دهد که تعداد کارگران 15 سال به بالا در سال 1398 بالغ بر 23 میلیون و 345 هزار نفر بوده که نسبت به سال قبل بیش از یک میلیون نفر کاهش داشته است. این بدان معناست که بیش از یک میلیون نفر به دلایلی از بازار کار خارج شده اند.
تعداد شاغلان نیز در سال 1402 نسبت به سال 1399 4.03 درصد افزایش یافته است. این در حالی است که نرخ بیکاری با 2.6 درصد کاهش به 8.1 درصد رسیده است.
در سال های 1400 تا 1402 بازار کار به خوبی رونق گرفت و نرخ بیکاری ثبت شده در کانال به 2/9 درصد رسید و در کمتر از دو سال یک درصد کاهش یافت. این مهم همزمان با افزایش نرخ مشارکت اقتصادی بود. به عبارت دیگر، زمانی که نرخ مشارکت اقتصادی افزایش مییابد و نرخ بیکاری همگام با رشد اشتغال است، میتوان گفت که اشتغالزایی در آن دوره موفقیتآمیز بوده و شغلها به درستی ایجاد شده است.
آمارها نشان می دهد در دو سال گذشته تعداد مشاغل تمام وقت 17 درصد افزایش یافته است که نشان می دهد فضای کسب و کار در کشور بهبود یافته و مشاغل ایجاد شده با ثبات بوده است.
دولت سیزدهم بازار کار را بهبود بخشید. بازاری که با وجود رکوردشکنی همچنان مورد هجمه منتقدان غیرمنطقی است. شاید باورشان نمی شد که سیستم کنترل کار کشور مانند یک اتاق شیشه ای لحظه به لحظه بازار کار کشور را زیر نظر داشته باشد.
jahannews به نقل از یستا
مطالب مرتبط
عارف: نیازمند همفکری نخبگان سیاسی از طیفهای گوناگون کشور هستیم
کارمند محلی سفارت ایران در دمشق به شهادت رسید | تسلیت وزارت امور خارجه
قیمت خودروهای خارجی رشد ۳ تا ۳۵ میلیون تومانی پیدا کرد (۲ دی ۱۴۰۳)