مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

تشریح ظرفیت قانونی پیمان‌های دسته‌جمعی کارگری برای بازار کار

تبلیغات بنری

به گزارش یستا محمد امین بابایی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی در نشست خبری با تشریح امکانات قانون کار در رابطه با قراردادهای دسته جمعی که عصر امروز (شنبه 21 آبان 1403 ه.ش.) برگزار شد. ) در حضور مهدی تنکی نماینده فرماندار شهرستان مشهد با بیان اینکه فصل هفتم قانون کار از جمله اجزای مترقی و اصیل این قانون است، گفت: اگر بخواهیم حاکمیت فرهنگ کار را بررسی کنیم. در تجارت و دانستن اینکه این تجارت از نظر حقوقی چقدر پیشرفته است، باید شرایط آن را با فصل هفتم قانون کار تطبیق دهیم، زیرا به جرأت می توان این فصل از قانون را یکی از مترقی ترین و اصیل ترین بخش های قانون کار دانست. حقوق پیشرفته ترین و معتبرترین فصل حقوقی در زمینه کار.

وی افزود: روح قانون کار حول محور حمایت می چرخد، اما به طور مشخص فصل هفتم در هر یک از مواد خود سعی دارد توسعه حقوقی را از دو طرف کارگران و کارفرمایان تنظیم کند، یعنی با حذف حوزه دولت، به تشکل های کارگری داده شود. و کارفرمایان قدرت کافی دارند تا بتوانند پشت میز بنشینند تا توافق کنند، با هم بحث کنند و به نتیجه برسند.

قرارداد جمعی در قانون کار چیست؟

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: به طور کلی از منظر حقوقی، آنچه به عنوان «قرارداد» شناخته می شود، قرارداد کار بین یک فرد و کارفرما است، در حالی که قرارداد جمعی به عنوان اصلی ترین قرارداد. موضوع فصل هفتم قانون کار می تواند بین سازمانی باشد که در آن با کارفرما یا حتی سازمان کارفرمایی منعقد شده باشد. به عبارت دیگر، قانون به سازمان ها اجازه می داد با کارفرمای آن واحد حتی در سطح یک بنگاه اقتصادی کوچک به تفاهم برسند تا علاوه بر قرارداد، مزایایی مانند دستمزد، پاداش و حتی شیفت کاری را تعیین کنند. آن وقت اگر اختلافی پیش بیاید، دولت به جای اینکه مصوبات شورای عالی و قانون کار را ملاک قرار دهد، از همین قرارداد جمعی به عنوان معیار حکمرانی استفاده می کند.

وی ادامه داد: ما همیشه می گوییم که ما به عنوان وزارت کار دوست نداریم در حریم خصوصی کارگران و کارفرمایان دخالت کنیم اما این مشروط به رعایت حداقل های قانونی است. در این راستا یکی از ویژگی های مترقی فصل هفتم قانون کار این است که بر خلاف مقررات کلی در سایر بندها، این بار به جای حضور نمایندگان کارگران، کارفرمایان و دولت، فقط نمایندگان کارگری و کارفرمایی حضور دارند. لازم به حضور یعنی در فصل هفتم بر خلاف جهت کلی قانون، نمایندگان دولت به طور کامل حذف شده اند و فقط نمایندگان کارگری و کارفرمایی حضور دارند.

انعقاد پنج قرارداد جمعی در استانداری

بابایی با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از یک هزار و 285 تشکل کارگری فعال در استانداری وجود دارد، تصریح کرد: از این میان یک هزار و 799 تشکل کارگری و مابقی تشکل های کارفرمایی هستند. این بدان معناست که ما ظرفیت انعقاد تنها 189 قرارداد جمعی را در استان خود داریم. فقط به شرطی که هر دو طرف بخواهند از این توانایی استفاده کنند. ما معتقدیم اگر کارفرمایان علاقه مند به حفظ نیروی انسانی خود هستند باید از این توانایی استفاده کنند.

وی تائید کرد: آخرین قرارداد جمعی منعقد شده در استانداری حدود دو هفته پیش بود که در 15 فقره بین کارگران نانوایی و اتحادیه منعقد شد و کارفرمایان نانوایی را مکلف به ارائه خدمات به کارگران نانوایی کردند تا بهره وری این منطقه افزایش یابد. . علاوه بر این، ما به طور کلی تاکنون پنج قرارداد جمعی در استان داریم که اگر سوابق آنها را بررسی کنیم، در سال 1396 تا 1398 اولین قرارداد جمعی در استان توسط کارگران تنور در رستوران ها بوده است، سپس مربوط به شرکت های مسافربری در سال 1396 بوده است. 1399. نانوایان در سال 1400، مدیران کنترل کیفیت در سال 1402 و دوباره کارگران نانوایی برای تمدید قرارداد قبلی.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی با تاکید بر اینکه تفاهمات جمعی می تواند ماندگار باشد، گفت: بر اساس تفاهم نامه همکاری کارگران نانوایی که اخیراً منعقد شده است، بیش از دو هزار واحد نانوایی در این شهرستان وجود دارد. مشهد حدود شش هزار جامعه کارگری با علایق ویژه دارد که از اشتغال بهره مند شده اند و معتقدیم با تسهیلات پیش رو زمینه گسترش پیمان های دسته جمعی فراهم می شود.

تبلیغات بنری