مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

ترس جهان از ترامپ بازار کتاب را تکان داد

تبلیغات بنری

بنده | یستا; چشم جهانیان به ویژه شهروندان غرب از بلایای قرن بیستم به شدت ترسیده بود. تجربه رژیم‌های سیاسی توتالیتر و فاشیستی و ایدئولوژی افراطی، دو جنگ جهانی، میلیون‌ها کشته و سوخته، خانه‌های ویران‌شده و زندگی‌های ویران‌شده، حتی نگاهی اجمالی به تکرار آن دوران، ذهن‌ها را تیز و حواس را بیدار کرد.

انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا برای اولین بار در سال 2016 یکی از این اتفاقات بود. پس از آن انتخابات، تیموتی اسنایدر، مورخ، در یک پست فیسبوک به هموطنان آمریکایی خود هشدار داد: «امروزه آمریکایی‌ها باهوش‌تر و عاقل‌تر از اروپایی‌هایی نیستند که دموکراسی‌های خود را در قرن بیستم در دام‌های فاشیسم، نازیسم یا کمونیسم می‌بینند شاید بتوانیم از تجربیات آنها درس بگیریم.

اسنایدر پست های فیس بوک خود را گسترش داد و کتابچه ای حاوی توضیحات و نمونه های تاریخی با عنوان Against Tyranny: Twenty Lessons for the Twentith Century منتشر کرد که به سرعت تبدیل به پرفروش شد و میلیون ها نسخه فروخت. داستان ندیمه، رمانی نوشته مارگارت اتوود، کتاب دیگری بود که در آن سال به یکباره پرفروش شد.

یکی از استانداردهای تب در هر جامعه ای، یکی از آن نشانه هایی که به ما می گوید چه دغدغه ای برای شهروندان دارد، چه فکری می کنند، درباره چه چیزی نگران هستند یا چه رویاهایی در سر دارند، پرفروش ترین کتاب های خاص با محتوای خاص، کتاب هایی که انتخاب رئیس جمهور، تحریک درگیری ها و خطر جنگ، ظهور یک حزب یا ایدئولوژی، ظهور جنبش های سیاسی در قلب یک کشور، ظهور ملت ها، وحشیگری یک رژیم. کتاب‌های سیاسی و امثال آن که تأثیر عمیقی بر اوضاع اجتماعی و یا حتی کل جهان دارند، برگزیده و جایگاه‌های بالایی در فهرست پرفروش‌ها دارند.

اکنون، گاردین گزارش داده است که بازگشت نسبتاً چشمگیر ترامپ به قدرت باز تأثیر قابل‌اندازه‌گیری بر بازار کتاب داشته است و بار دیگر، کتاب‌هایی درباره دموکراسی، استبداد، راست افراطی، دیستوپیا و فمینیسم به سرعت در صدر قرار گرفته‌اند. از لیست پرفروش ها

«داستان ندیمه» (مارگارت اتوود)، «علیه استبداد» (تیموتی اسنایدر) و «1984» (جورج اورول) از جمله کتاب‌هایی هستند که به فارسی نیز ترجمه شده‌اند که در ادامه به بررسی مختصر آنها می‌پردازیم.

زن به عنوان اندام تناسلی

مواضع و سخنان ضد زنان ترامپ بر کسی پوشیده نیست و چندین بار در رسانه های مختلف بازنشر شده است. این مواضع می تواند یکی از دلایل علاقه به رمان «داستان ندیمه» باشد، نکته ای که خود اتوود در سال 2016 به آن اشاره کرد. او گفت که علاقه به امور زنان پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، کتابش را به پرفروش ترین کتاب تبدیل کرد.

این کتاب که در سال 1985 منتشر شد، در یک جامعه مذهبی افراطی و تمامیت خواه در آمریکا در آینده ای نامعلوم می گذرد. در این اثر، اتوود به وضوح نشان می دهد که چگونه قدرت و ایدئولوژی می تواند منجر به سرکوب و نابودی حقوق فردی و آزادی های اساسی شود. همچنین در چنین جامعه ای به دلیل پایین بودن نرخ باروری، از زنان به عنوان ابزاری استفاده می شود که مهمترین وظیفه آن تولید مثل برای طبقه حاکم است.

اتوود از حکومت های ایدئولوژیک به عنوان الگو برای ساختن دنیای آثارش استفاده کرد. از جمله تجربه زندگی در آلمان در حین نوشتن این رمان بر او تأثیر زیادی گذاشت. وی در این باره نوشت: “در طول اقامتم در چندین کشور پشت پرده آهنین – چکسلواکی، آلمان شرقی – احساس ناراحتی کردم، انگار تحت نظر بودم، سکوت، تغییرات ناگهانی در موضوع بحث، غیر مستقیم.” روش‌هایی که مردم سعی می‌کردند منظورشان را برسانند، همه این‌ها بر آنچه من می‌نویسم تأثیر داشت.»

در روزهای اخیر، این رمان بیش از 400 رتبه در فهرست پرفروش‌ترین کتاب‌های آمازون آمریکا صعود کرده است و اکنون در رتبه نهم قرار دارد.

ترس از استبداد بر یانکی ها سایه افکنده است

احتمال استبداد در آمریکا چیزی بود که اسنایدر مورخ را به وحشت انداخت. او یک مورخ مشهور است و به خوبی از قدرت گرفتن مستبدانی مانند هیتلر و استالین، پس از به قدرت رسیدن ترامپ در سال 2016، ابتدا از طریق پست های فیس بوک خود، سپس از طریق کتاب خود “علیه استبداد” که در آن به آمریکایی ها هشدار داد، آگاه است. مردمی که خطر استبداد به گوششان نزدیک است.

او در این کتاب با عنوان «بیست درس از قرن بیستم»، در کلیپ‌های کوتاهی، برخی از درس‌هایی را که از ظهور رژیم‌های استبدادی در قرن بیستم آموخته بود، ارائه کرد. او هشدار می دهد که هیچ تضمینی برای ماندگاری دموکراسی برای همیشه وجود ندارد، مگر اینکه هر شهروند تمام تلاش خود را برای حفظ آن انجام دهد.

عنوان اولین درسی که اسنایدر در این کتاب ارائه می دهد این است: «پیش بینی اطاعت نداشته باش». وی توضیح می دهد: بیشتر قدرتی که در اختیار استبداد است، داوطلبانه به آن داده شده است، در چنین زمانی مردم از قبل فکر می کنند ظالم ترین حکومت چه می خواهد و بعد بدون اینکه از آنها خواسته شود، آن را به دولت می دهند. شهروندی که چنین رفتاری را اتخاذ می کند، به قدرت می آموزد که چه کاری می تواند انجام دهد.»

این کتاب که در یک روز صدها رتبه در فهرست پرفروش‌های آمازون بالا رفت، اکنون در رتبه هشتم این کتاب‌ها قرار دارد.

*از مقدمه مترجم.

برادر بزرگتر از شما مراقبت می کند

رمان معروف و ویرانه شهری اورول «1984» از آن دست آثاری است که ممکن است در مواقعی و در برخی جوامع علاقه خود را از دست داده باشد، اما هرگز فراموش نشده است، زیرا آزادی، همیشه مانند راه رفتن روی طناب محکمی است که روی طناب می لرزد. در خطر سقوط؛ این یکی از آموزه های مهم «1984» است. سلب آزادی به بهانه های مختلف یکی از نشانه های رایج و مهم حکومت های استبدادی و دیکتاتوری است.
اورول که این اثر را در سال 1948 پس از روی کار آمدن نازیسم، کمونیسم و ​​فاشیسم و ​​مشاهده نحوه اداره آنها نوشت، پیشگویی هولناکی برای دنیای ادبی کرد.

داستان «1984» در لندن می گذرد. همه اعضای جامعه کتاب باید از رهبر که رئیس تنها حزب کشور معروف به «برادر بزرگ» است، اطاعت کنند. اما برادر بزرگ و حزبش به اطاعت محض راضی نیستند. مردم باید از این اطاعت و زندگی تحت حاکمیت حزب خوشحال باشند. در این جامعه تنها یک حقیقت وجود دارد و آن حزب است. حزب بر همه افراد جامعه کنترل کامل دارد و همیشه بر آنها نظارت دارد، زیرا دولت در واقع همانقدر از آنها می ترسد که مردم از دولت خود می ترسند.

پس از انتخاب مجدد ترامپ به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده، این ویرانه شهری یا رمان دیستوپیایی به رتبه 35 در لیست پرفروش ترین های آمازون رسید.

چند پرفروش دیگر

خاطرات ملانیا ترامپ و جی. D. ونس همچنان بسیار محبوب است، بانوی اول گذشته و آینده در رتبه 2 و مرثیه هیلبیلی ونس در شماره 14 قرار می گیرد. در این کتاب زندگی نامه ای، معاون رئیس جمهور منتخب خاطرات و تجربیات دوران کودکی خود را از بزرگ شدن در یک منطقه فقیر شرح می دهد. ، خانواده طبقه کارگر به پیشرفت و دسترسی به پست های ارشد.

«ناراضی‌ها» نوشته پائولا راموس، درباره افزایش احساسات راست افراطی در میان لاتین‌تبارها، از زمان پیروزی ترامپ هزاران مکان افزایش یافته است. به گفته یک تحلیلگر سیاسی، این کتاب «کاوشی عمیق و غافلگیرکننده از یک پدیده کمتر شناخته شده در سیاست ما است. [آمریکایی ها]”این است: علاقه رای دهندگان لاتین به نامزدهایی که در نگاه اول برای آنها نامناسب به نظر می رسد.”

کتاب مردانی که از زنان متنفرند نوشته لورا بیتس، نویسنده بریتانیایی، درباره زن ستیزی و رادیکال‌سازی آنلاین جوانان نیز محبوب شده است. این کتاب ظهور گروهی از انجمن های مخفی زن ستیز افراطی را بررسی می کند و ریشه های زن ستیزی را در شبکه پیچیده ای از گروه ها ردیابی می کند.

کتاب خاطرات کامالا هریس با عنوان «حقیقاتی که در اختیار داریم» که در ایران با عنوان «حقایقی که دیر دیر» منتشر شد، طی یک روز پس از انتخابات نزدیک به 2000 پله افزایش یافت و به رتبه 345 در فهرست پرفروش ها رسید. این کتاب زندگی‌نامه هریس، دختری سیاه‌پوست از خانواده‌ای مهاجر است که راهی را طی کرد که بعدها او را به سمت معاونت رئیس‌جمهور ایالات متحده رساند.

Democracy Backwards اثر سامی سیج و امیلی آمیک به بررسی چگونگی تضعیف دموکراسی در ایالات متحده می پردازد. این اثر پس از بیش از 30000 درصد افزایش در فروش آمازون، 24 ساعت پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در صدر فهرست پرفروش‌ها قرار گرفت.

«مردان چیزها را برای من توضیح می دهند» نوشته ربکا سولنیت نیز در میان کتاب هایی است که فروش عجیبی داشته است: بیش از 40000 مکان در یک روز افزایش یافت. این مجموعه از مقالات فمینیستی که در سال 2014 منتشر شد، به نزدیک به 300 لیست پرفروش رسیده است.

تبلیغات بنری