یستا; تراشه Willow دو مشکل عمده را در کامپیوترهای کوانتومی حل می کند که بشر امروزی با آن دست و پنجه نرم می کند. اول، گوگل ادعا می کند که Willow می تواند “به شدت” خطاهای محاسبات کوانتومی را کاهش دهد. در مقایسه با ابررایانه های کلاسیک، کامپیوترهای کوانتومی بیشتر مستعد خطا هستند زیرا در حالت های شکننده وجود دارند. محققان معتقدند رایانههای کوانتومی برای قدرتمندتر شدن به کیوبیتهای بیشتری نیاز دارند، اما کیوبیتهای بیشتر به معنای خطاهای بیشتر نیز است. حل این مشکل برای مدت طولانی یکی از بزرگترین چالش ها در محاسبات کوانتومی بوده است و اکنون به نظر می رسد گوگل آن را حل کرده است.
هارتموت نون، رئیس هوش مصنوعی کوانتومی گوگل، میگوید: «هرچه از کیوبیتهای بیشتری در Willow استفاده کنیم، اشتباهات کمتری مرتکب میشویم و سیستم کوانتومیتر میشود». ما آرایههای بزرگتری از کیوبیتهای فیزیکی را آزمایش کردهایم، از شبکه ۳×۳ کیوبیتهای رمزگذاریشده، شبکه ۵×۵، تا شبکه ۷×۷، و هر بار توانستهایم با استفاده از آخرین پیشرفتها در تصحیح خطای کوانتومی، میزان خطا را کاهش دهیم.
گوگل در دهه گذشته در حال توسعه تراشه های کوانتومی بوده است. اکنون، آخرین تراشه آنها، Willow، آنقدر سریع است که می تواند یک محاسبه را در کمتر از پنج دقیقه کامل کند، که برای ابررایانه های پیشرو امروزی، مانند ابررایانه مرزی تنسی، 10 سپتیلیون سال یا 10،000،000 سال طول می کشد. ; این عدد از نظر فنی قدیمی تر از خود دنیاست!
با استناد به پیشبینی دیوید دویچ در کتاب «ساختار واقعیت» در سال 1997، نوآوری جدید گوگل به این ایده اعتبار میدهد که محاسبات کوانتومی در بسیاری از جهانهای موازی اتفاق میافتد، مطابق با این نظریه که ما در یک «چندجهان» یا چند جهان زندگی میکنیم.
در سال 2019، گوگل یک سری محاسبات کوانتومی را در 200 ثانیه انجام داد که سریعترین ابررایانه آن زمان 10000 سال طول کشید تا انجام شود. اما IBM این ادعاها را رد کرد و استدلال کرد که یک ابرکامپیوتر کلاسیک میتواند همان محاسبات را با تمرکز بیشتر در 2.5 روز انجام دهد و استدلال کرد که «برتری کوانتومی» هنوز به دست نیامده است.
در حالی که کامپیوترهای کوانتومی هنوز در مراحل ابتدایی خود هستند، برخی از محققان قبلا نشان داده اند که چگونه این ماشین ها می توانند زندگی ما را در آینده تغییر دهند یا بهبود بخشند. محققان چینی شروع به شکستن کدهای رمزگذاری نظامی فوق محرمانه با استفاده از یک کامپیوتر کوانتومی کردهاند که تا حدی از این نظریه حمایت میکند که رایانههای کوانتومی میتوانند روشهای رمزگذاری فعلی را کاملاً منسوخ کنند.
اما کامپیوترهای کوانتومی همچنین می توانند به ما در درک بهتر جهان کمک کنند و می توانند مسائل سخت محاسباتی را حل کنند. با توسعه این رایانه ها در صنایع مختلف، برخی از شرکت های کوانتومی نیز به دنبال انعقاد قراردادی با ادارات مختلف دولتی در آمریکای شمالی هستند تا از طریق رایانه های کوانتومی، تضمین های عملی امنیت ملی را برای کشورهایی مانند آمریکا و کانادا به ارمغان بیاورند.
مطالب مرتبط
بومیان جزیره سی پی یو | شهرآرانیوز
کریم باقری سرمربی پرسپولیس کیست؟ + بیوگرافی و سوابق تیم ها
هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روزهای دوشنبه و سهشنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳)