مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

تب دنگی مثل کرونا همه‌گیر نمی‌شود

تبلیغات بنری

به گزارش سایت جهان نیوز ، فرشید رضایی در گفت وگو با تسنیم، در واکنش به شایعات مطرح شده مبنی بر تب دنگی در فضای مجازی، اظهار داشت: این روزها برخی از شهروندان به ویروس دنگی مبتلا شده اند که اغلب آنها پس از سفر به این کشور به این ویروس مبتلا شده اند. امارات متحده عربی، و این اتفاق افتاده است و افراد مبتلا به استان های خود بازگشته اند.

مایه تاسف است که عده ای در لباس علم مطلق از این موضوع برای منافع اقتصادی و شخصی و با ایجاد شایعات رنگارنگ و متنوع برای جلب توجه بیشتر طرفداران مجازی و فروش داروها و فرآورده های بی اثر خود سوء استفاده می کنند.

برخی از این ذی نفعان از این حد فراتر رفته و به قصد آسیب رساندن به امنیت روانی جامعه، محتوای نادرست، ترسناک یا آزاردهنده تولید می کنند. باعث تاسف است که این موضوعات در محافل مجازی مورد استقبال گسترده قرار می گیرد.

وی افزود: دلایل مختلفی وجود دارد که برخی افراد این شایعات را باور می کنند و یکی از آنها ناکافی بودن اطلاعات عمومی در مورد پشه ناقل این بیماری است.

رئیس دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت تصریح کرد: سال گذشته به دلیل بارندگی های شدیدی که جهان شاهد آن بود، 6.5 میلیون مورد تب دنگی در جهان رخ داد و بیشترین موارد در آمریکای جنوبی و برزیل بود. پس از آن هند، جنوب آسیا، پاکستان و برخی کشورهای اروپایی قرار دارند.

تب دنگی به اندازه کرونا مسری نیست
رضایی در پاسخ به این سوال که آیا احتمال بروز اپیدمی مانند آنچه در کرونا شاهد بودیم وجود دارد؟ وی بیان کرد: خوشبختانه تب دنگی بر خلاف بسیاری از بیماری های عفونی به طور مستقیم از فردی به فرد دیگر منتقل نمی شود و از طریق نیش پشه به افراد سالم نیز منتقل می شود، بنابراین اگر 10 بیمار از سفر به امارات به کشور بازگردند. شهر آنها مثلاً اگر به اصفهان یا شیراز بروند این 10 نفر 11 نفر نمی شوند و کسی را مبتلا نمی کنند زیرا در این شهرها پشه ناقل ایدز وجود ندارد که بیماری را به دیگران منتقل کند. بنابراین، احتمال یک اپیدمی بزرگ مانند آنچه در مورد بیماری کرونا شاهد بودیم، در مورد تب دنگی به هیچ وجه صادق نیست.

پشه آئدس آلوده در کدام استان ها یافت می شود؟
رئیس اداره آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت در پاسخ به این سوال که استان‌های کشور آلوده به پشه کدامند؟ وی بیان کرد: پشه آئدس ناقل بیماری تب دنگی است که ورود و استقرار آن در بندر چابهار و چند شهر دیگر در استان های گیلان، هرمزگان و بوشهر تایید شده است از بیماری تا کنون به استثنای بندرلنگ که چندین بیمار بدون سابقه سفر خارجی که نشانه ابتلا به ویروس دنگی توسط پشه Aedes aegypti است، در برخی محله های بندرلنگ شناسایی شدند.

چگونه تب دنگی وارد ایران شد؟
وی ادامه داد: در مورد چگونگی ابتلا پشه های محلی به ویروس دنگی نیز باید گفت که ممکن است بیمار از سفر خارجی به بندرلنگ آمده باشد و در دوران تب بیماری خود در خانه نمانده و در معرض بیماری آئدس قرار گرفته باشد. نیش پشه این ویروس از خون بیمار وارد شده و وارد بدن پشه شده است. پشه ها پس از 7 روز تغذیه از خون، می توانند ویروسی را که خورده اند با گاز گرفتن سایر افراد سالم در خانه یا محله بیمار منتقل کنند. بنابراین، مهم است که تا زمانی که پشه ها به ویروس آلوده نشده اند، ناقل بیماری محسوب نشوند.

تبلیغات بنری

jahannews به نقل از یستا