مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام

تبلیغات بنری

به گزارش یستا جمهوری بلاروس، جمهوری خلق چین، جمهوری اسلامی ایران، جمهوری نیکاراگوئه، فدراسیون روسیه، جمهوری عربی سوریه، جمهوری زیمبابوه و جمهوری بولیواری ونزوئلا در بیانیه ای مشترک درباره ماده F-5 توافقنامه منع گسترش سلاح های هسته ای با جمهوری اسلامی ایران در شورای حکام آژانس انرژی اتمی و امکان صدور قطعنامه ضدایرانی بر اساس پیشنهاد سه کشور اروپایی فرانسه، انگلیس، آلمان و انگلیس دولت ها بیانیه مشترکی را منتشر می کنند

در بخشی از این بیانیه آمده است: ما از ادامه همکاری جمهوری اسلامی ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تمامی موضوعات مربوط به اجرای توافقنامه پادمان‌های NPT در ایران از جمله موضوعات باقی‌مانده استقبال می‌کنیم. “.

در بخشی دیگر از این بیانیه، با اشاره به سفر اخیر رافائل گروسی دبیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران و دیدار وی با مقامات ایرانی از جمله مسعود مدیکیان، رئیس‌جمهور ایران، از این تحول قدردانی شده است.

هشت کشور مذکور در بیانیه مشترک خود اعلام کردند: سفر گروسی به ایران به مدیرکل آژانس اجازه داد تا با دولت جدید ایران از جمله مسعود پزشکیان رئیس جمهور ایران رابطه برقرار کند. توافق طرفین برای حفظ ارتباطات و اجرای بیانیه مشترک مارس 2023 بین آژانس و ایران بسیار مهم است. این دیدار به افزایش همکاری برای حل دو موضوع عمده باقی مانده کمک خواهد کرد.»

در بخشی دیگر از این بیانیه آمده است: از تصمیم ایران و اقدام سازنده این کشور برای بازنگری در انتصاب بازرسان جدید آژانس و بازدید دبیرکل آژانس از تاسیسات هسته ای نطنز و فردو استقبال می کنیم با ایمان خالص و داوطلبانه تا آژانس بتواند به فعالیت خود ادامه دهد.»

هشت کشور مذکور در بیانیه مشترک خود همچنین بر بحثی که در دیدار گروسی با مقامات ایرانی درباره ذرات اورانیوم کشف شده در ورامین صورت گرفت، تاکید کردند و از ادامه همکاری بین آژانس و ایران استقبال کردند.

در بخشی دیگر از این بیانیه آمده است: قطعنامه 2231 و مقدمه آن به وضوح بر اهمیت تلاش‌های سیاسی و دیپلماتیک با هدف دستیابی به راه‌حلی از طریق مذاکره تأکید می‌کند که ایران را تضمین می‌کند که برنامه هسته‌ای‌اش منحصراً برای اهداف صلح‌آمیز باقی بماند. مایه تاسف است که برخی از کشورهای عضو نتوانستند به تعهدات خود در این زمینه عمل کنند. برجام نشان می دهد که تنها گفتگو و توافق دیپلماتیک سازنده می تواند به نتایج سازنده برای همه طرف ها منجر شود.

وی ادامه داد: اما پس از خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از توافق هسته ای ایران در سال 2018، اعمال تحریم های یکجانبه و اتخاذ سیاست فشار حداکثری علیه ایران، تنها شاهد تشدید تنش ها بوده ایم. تشدید.” تنش بین ایالات متحده، ترویکای اروپایی و اتحادیه اروپا تنش‌آمیز بود.

دولت فعلی آمریکا به وعده های خود عمل نکرده است

هشت کشور مذکور در بیانیه مشترک خود اعلام کردند: دولت کنونی آمریکا در وعده بازگشت به برنامه جامع اقدام مشترک شکست خورده و سیاست فشار حداکثری دولت قبلی آمریکا علیه ایران را ادامه داد و تلاشی برای حل و فصل بحران کنونی نکرد. بحرانی که ایرانی ها از آن رنج می برند. توسط ایالات متحده ایجاد شده است. دولت بعدی آمریکا موظف است در سال 2018 اشتباه این کشور را اصلاح کند و بر اساس تعهدات خود به قطعنامه 2231 شورای امنیت بدون هیچ پیش شرطی به برجام بازگردد.

در بخشی دیگر از این بیانیه آمده است: همه اعضا باید به تعهدات خود در راستای قطعنامه 2231 شورای امنیت عمل کنند. حمایت ما از برنامه جامع اقدام مشترک تغییری نکرده است. تایید می کنیم؛ پس از پایان دوره ذکر شده در برنامه جامع اقدام مشترک و قطعنامه 2231 شورای امنیت، باید با برنامه هسته ای ایران همانند برنامه هسته ای سایر کشورهای عضو معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای برخورد شود.

اکنون توافق هسته ای وارد هشتمین سال خود یعنی سال 2025 شده است که سال سرنوشت سازی برای ایران است. زیرا 6 قطعنامه تحریمی شورای امنیت علیه ایران در چارچوب قطعنامه 2231 لغو می شود.

این در حالی است که سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان در چند ماه گذشته ایران را تحت فشار قرار داده اند و به تعبیر منحصر به فرد خود از ایران درخواست همکاری امنیتی بیشتر و برنامه جامع اقدام مشترک را دارند که طبیعتاً ایران این درخواست را دارد. قبول نمی کند. از سوی دیگر، ترویکای اروپایی و آمریکا به دنبال صدور قطعنامه علیه ایران در شورای حکام هستند.

در این راستا، در بیانیه هشت کشور مذکور آمده است: «اولویت فعلی شورای حکام، حمایت و استقبال از روابط سازنده بین آژانس و ایران است». رویارویی و تشدید تنش هرگز به نتایج سازنده و حل مشکلات منجر نشد. ما از تصمیم برخی کشورها برای ارائه پیش نویس قطعنامه جدید به شورای حاکم متاسفیم. رویکرد مخرب و غیرسازنده این کشورها نشان دهنده تمایل آنها به سوء استفاده از ساختار نمایندگی است. ما چنین رفتاری را محکوم می کنیم و صدور چنین تصمیمی اشتباه جدیدی است که منجر به تشدید تنش و تقابل می شود. وی افزود: این پیش نویس روابط سازنده دوجانبه بین آژانس و ایران را نادیده می گیرد.

در این بیانیه آمده است: «این پیش‌نویس توسط برخی از کشورهایی که مدعی اقدامات حرفه‌ای آژانس هستند، در حالی نوشته شده است که دبیرکل آژانس در تهران حضور داشته است. آلمان، فرانسه، انگلیس و ایالات متحده با کناره گیری از تلاش ها برای بازگرداندن برجام و خروج از مذاکرات وین در سال 2022، اقدامات غیرمسئولانه خود را نشان دادند.

در بخشی دیگر از این بیانیه آمده است: از کشورهایی که پیش‌نویس قطعنامه مذکور را نوشته‌اند، می‌خواهیم کار سیاسی خود را کنار بگذارند و به آینده برنامه هسته‌ای ایران نگاه منطقی داشته باشند. ما از همه اعضای آژانس می خواهیم که نقش سازنده ای ایفا کنند و از سیاسی کردن مسائل پادمان خودداری کنند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری shahraranews