به گزارش یستامحمدمهدی بویافر با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت مبلغ معقولی از بودجه برای تجهیزات پزشکی خراسان رضوی اختصاص نمی دهد، گفت: خراسان رضوی سالانه پذیرای میلیون ها زائر است که علاوه بر حضور مسجد رضوی در مشهد، علاوه بر این ثبات جمعیت آن رشته پذیرش بیمار در شرق کشور مرجع محسوب می شود. اما در تخصیص بودجه وزارت بهداشت به استانداریها فقط جمعیت ثابت این استانداری در نظر گرفته میشود و در واقع تغییر حجم جمعیت در نظر گرفته نمیشود. این جابجایی جمعیت، نوعی نارضایتی را در دانشگاه علوم پزشکی مشهد به دنبال دارد و این عدم تعادل در شرایط استانداری در حوزه تجهیزات پزشکی غیرعادی است.
وی گفت: در مجموع ریشه مشکلات در حوزه تجهیزات پزشکی به مدیریت این حوزه توسط سازمان غذا و دارو برمی گردد چرا که این امر موجب تضییع حقوق این صنف با توجه به میزان نقدینگی در بازار بودجه رشته تجهیزات پزشکی از نظر مختصات گستره لازم را دارد و می توان برای آن در وزارت بهداشت کارگزار مستقل تعیین کرد. امیدواریم این مشکل در سطح کشور حل شود.
بویانفر در خصوص مسئولیت وزارت بهداشت در زمینه قیمت گذاری محصولات پزشکی گفت: اگرچه مسئولیت قیمت گذاری محصولات پزشکی بر عهده سازمان حمایت از مصرف کنندگان وابسته به سازمان صمت است، اما نظارت و نظارت بر عهده اتحادیه است. کسب سود عادلانه در اتحادیه ها و پیگیری آن، اما پس از طرح تحول سلامت، وزارت بهداشت قیمت های مورد نیاز این کالاها را به صورت موازی در سامانه IMED اعلام می کند که اتحادیه با آن مخالفت می کند، زیرا خریدار و وزارت بهداشت است. طبیعتا نمی تواند منبع قیمت گذاری باشد.
وی به نقش برگزاری نمایشگاه ها در توسعه و ارتقای کمی و کیفی تجهیزات سلامت محور در کشور اشاره کرد و گفت: این نمایشگاه ها پایگاهی برای نمایش فناوری و دانش روز است که مردم می توانند ظرفیت های خود را به منصه ظهور برسانند.
محمدمهدی بویافر نوزدهمین نمایشگاه بین المللی تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی آزمایشگاهی، تجهیزات کلینیک، بیمارستان ها و صنایع وابسته را که از اول تا چهارم آذرماه سال جاری در مشهد برگزار می شود، برگزار می کند. وی خاطرنشان کرد و گفت: با وجود همه موانع، حضور اعضای اتحادیه در نمایشگاه ها به دلیل تمرکز بر مکان و زمان خوب بود و امیدواریم امسال فعالان این حوزه از نمایشگاه بهره ببرند. همچنین.”
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر حضور اجباری مسئول فنی در واحدهای بازرگانی تجهیزات پزشکی گفت: با وجود اینکه مسئول فنی دارای صلاحیت و صلاحیت آموزشی لازم در رشته های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و مهندسی پزشکی است، اما الزامی است. گذراندن دوره های آموزشی ویژه مسئول فنی در واحدهای توزیع.
پویاور تصریح کرد: البته پیشکسوتانی که از سرمایه ها و بنیانگذاران صنعت تجهیزات پزشکی هستند و تجربه بالایی در این زمینه دارند، می توانند با شرایط خاص و با توجه به سال های فعالیت خود، مدیر فنی واحد صنعت خود باشند.
وی گفت: اتحادیه فروشندگان تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی و دندانپزشکی در سال 54 با تلاش بسیاری از پیشکسوتان این عرصه در مشهد تشکیل شد. این اتحادیه در حال حاضر شامل حدود 700 عضو مسئول تهیه و توزیع تجهیزات پزشکی و درمانی است. دبیر این اتحادیه سازمان صمت است که مأموریت آن اجرا و نظارت بر قوانین صنفی از جمله صدور مجوز و مجوز فعالیت به اتحادیه ها است. انجمن فروشندگان تجهیزات پزشکی امور محوله را در قالب هیئت مدیره و 5 کمیته رسیدگی به شکایات، حل اختلاف فنی، آموزش و بازرسی مدیریت می کند.
مطالب مرتبط
افغانستان و ایران تفاهمنامه اتصال شبکههای اینترنت امضا کردند
آیا مدارس اصفهان فردا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟
خروج نیروهای فرانسوی از جمهوری چاد (یکم دی ۱۴۰۳)