مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

بسیاری از خدمات ضروری بیماران تحت پوشش «بیمه» نیست

تبلیغات بنری

برای اطلاع رسانی شهرآرانیوزشهرام غفوری بیان کرد: نظام سلامت ایران به ویژه در حوزه تامین اجتماعی با مشکلات کلان اقتصادی و اجتماعی مرتبط است. سیاستگذاران تمایل دارند که مولفه های اقتصادی جامعه را نادیده بگیرند و این سیاست های سلامت در رسیدن به اهداف خود ناکام هستند.

وی افزود: سلامتی مهمترین سرمایه بشریت است اما تنها سرمایه فقرا است. این امر به ویژه مهم است زیرا همه ما به سلامت خود اهمیت می دهیم. افراد ثروتمند در مواقع بیماری پس‌اندازی دارند که آنها را ادامه می‌دهد، در حالی که فقرا به دلیل بیماری امرار معاش خود را از دست می‌دهند، بنابراین سلامتی برای فقرا فقط سلامتی نیست، بلکه به معنای معیشت و تداوم خانواده است.

با اشاره به کلام حضرت علی (رض) که می فرماید: بدترین چیز فقر است و بدتر از آن بیماری بدن و بدتر از آن بیماری دل و بهترین آن مال است. و بهتر از آن سلامت است، تاکید کرد: نظام سلامت باید به گونه ای طراحی شود که همه افراد جامعه بتوانند از خدمات درمانی و درمانی بهره مند شوند.

غفاری با اشاره به خدمات درمانی مستقیم و غیرمستقیم سارمان گفت: بیش از 47 میلیون نفر را تحت پوشش داریم و 58 هزار مرکز خدماتی داریم و در سال گذشته بیش از 554 میلیون مراجعه به سازمان تامین اجتماعی ثبت شده است.

وی با ابراز نگرانی از افزایش هزینه های نظام سلامت در ایران، تاکید کرد: چالش های نظام سلامت در ایران به ویژه در زمینه تامین اجتماعی به دلیل افزایش اعتبارات و عدم تعادل منابع به شدت بالاست. پیچیده و عمیق و هزینه ها

معاون درمان سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد: در سال های اخیر هزینه های بهداشت و درمان در ایران بیش از 60 درصد افزایش یافته است که این امر به عوامل متعددی از جمله افزایش جمعیت، افزایش سن و بروز بیماری های مزمن برمی گردد.

غفاری ادامه داد: با وجود اینکه بیش از 90 درصد جمعیت کشور تحت پوشش بیمه هستند، کیفیت خدمات همچنان با مشکل مواجه است، بسته های خدماتی معمولاً محدود و ناکافی است و بسیاری از خدمات مهم تحت پوشش بیمه قرار نمی گیرند و این مشکل تنها مربوط به آن نیست. کیفیت خدمات تاثیر می گذارد، اما می تواند منجر به افزایش فقر به دلیل هزینه های پزشکی شود.

وی افزود: همچنین در نظام سلامت مشکلاتی از جمله ضعف همکاری های بین بخشی وزارت بهداشت، کمبود پزشک متخصص، مهاجرت کادر درمانی، شفافیت در تعرفه خدمات، دسترسی برابر به خدمات غیرضروری و غیرضروری است. درخواست‌های مکرر، پولی که مستقیماً از جیب مردم وارد می‌شود، منجر به این واقعیت می‌شود که نظام سلامت نمی‌تواند پاسخگوی مؤثر نیازهای جامعه باشد و در نتیجه کیفیت خدمات کاهش می‌یابد.

معاون درمان سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: تشکیل شورای عالی سلامت برای هماهنگی بهتر بین نهادهای مختلف، توسعه نظام ارجاع کارآمد، تقویت زیرساخت های اطلاعاتی مدیریت خدمات سلامت و تمرکز در مورد پیشگیری از جمله راه حل های این مشکل هستند. کاهش مشکلات نظام سلامت ایران

منبع: ایسنا

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری shahraranews