
در عصر فراصنعتی، دقیقاً همان زمانی که بشریت از دوران صنعتی فراتر رفته و در زمانی زندگی می کند که هر روز رویداد جدیدی در سرزمین پهناور «دانش» رخ می دهد که زندگی انسان را به شدت تحت تأثیر قرار می دهد. خوب باش در مسیر حرکت با تعالی و پیشرفت و رسیدن به رفاه و آسایش برای شهروندان خود چاره ای جز بهره مندی همه جانبه و همه جانبه از سیستم های شناختی و دانش بنیان نداریم.
«موسسه دانش» در ایران یک شرکت یا مؤسسه خصوصی یا تعاونی است که هدف آن تلفیق علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانش بنیان و دستیابی به اهداف علمی و اقتصادی از جمله گسترش، بکارگیری نوآوری و تجاریسازی نتایج تحقیقات است. و توسعه در این زمینه: فناوری های پیشرفته با ارزش افزوده بالا بر اساس استانداردهای تعیین شده در قانون تایید شده است.
شرکت های دانش بنیان شرکت هایی هستند که از علم و دانش خود برای بازاریابی اهداف علمی و دانش خود استفاده می کنند. ایران به عنوان کشوری در حال توسعه تعریف می شود. یعنی آن کشورهایی که امروز به معنای امروزی توسعه نیافته اند، اما در این مسیر هستند.
اگرچه در گذشته های دور کشور ما یکی از پرچمداران این موضوع در جهان بود، اما به مرور زمان به دلیل بی تدبیری، سبکسری و بی کفایتی پادشاهان در دوره های مختلف، نتوانستیم تداومی در مسیر دانش و توسعه پیدا کنیم. آن گونه که در تاریخ ما سزاوار بوده است، به طوری که اکنون قدردانی می کنند توسعه فناوری های کنونی ایران چندین دهه به تعویق افتاده است.
اما در حال حاضر با توسعه پنجره های شناختی جدید به زندگی انسان مانند هوش مصنوعی، نانوتکنولوژی، سلول های بنیادی و غیره، این امید وجود دارد که با تمرکز و تلاش در مسیر علم و آگاهی بتوان جهش های بسیاری را در این زمینه به دست آورد. زمینه توسعه کشور، جایی که می توان تا حد زیادی بر تاخیرها غلبه کرد.
اگر بخواهیم در این زمینه موفق شویم چاره ای جز در نظر گرفتن و حمایت از خوشه های دانش نداریم. سامانه دانش بنیان متشکل از جوانان خلاق، متخصص و هدفمند است که می توانند با خلق ایده های خلاقانه و نوآورانه زمینه رشد و پیشرفت شتابان کشور را در عرصه های مختلف فراهم کنند و همانطور که می دانیم «خلاقیت و نوآوری» کلید اصلی آن است. “بهره وری”. ابتکار و نوآوری، جذب سرمایهگذاری، فرهنگسازی کارآفرینی، همکاری با دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی، تأثیر مثبت بر اشتغال و تأثیر مثبت زیستمحیطی از مهمترین مزیتها و فرصتهای ایجاد شرکتهای دانشبنیان است.
شرکت های دانش بنیان می توانند به عنوان یک میانبر مسیر کشور را به سمت «توسعه» کوتاه کنند، به شرطی که اولاً به آنها اعتماد واقعی داشته باشیم و ثانیاً برنامه راهبردی و عملیاتی برای مدیریت دقیق و سیستماتیک آنها داشته باشیم. ثالثاً حمایت جدی و قاطعانه از آنها در دستیابی به برنامه ها و اهداف گروه های دانش است. در سال های آینده، استفاده مردم از محصولات دانش بنیان، چه به عنوان مصرف کننده و چه در محل کار، برای موفقیت اقتصادی آنها بسیار مهم خواهد بود.
ارزش یک تجارت به همین ترتیب تعیین می شود. شرکت هایی که بر ارائه اطلاعات به مشتریان تکیه می کنند نسبت به شرکت هایی که این کار را نمی کنند به نتایج بهتری دست خواهند یافت و شرکت هایی که می دانند چگونه اطلاعات را به دانش تبدیل کنند موفق ترین خواهند بود. گرایش به سمت اقتصاد دانش بنیان مستلزم نفوذ دانش و فناوری در طراحی، تولید و توزیع کالاهای مختلف است از این رو کسب و کارهای دانش بنیان نقش مهمی در افزایش کارایی تولید و نفوذ دانش به کالاها و خدمات موجود دارند. . آنها کالاها و خدمات جدید ایجاد می کنند و وظیفه ارتقاء رفاه عمومی و همچنین تولید و ثروت در جامعه را بر عهده دارند.
مطالب مرتبط
تحریمهای جدید وزارت خزانهداری آمریکا علیه ایران (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴)
شیخ نعیم قاسم: دشمن نمیتواند ما را از معادله خارج کند
پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | روز عرضه یا تقاضا؟