برای گزارش دادن یستاداریوش سلیمبور گفت: برآورد می شود از 300 هزار تن پسته تولیدی امسال 210 هزار تن پسته خشک و مابقی پسته تازه باشد.
مدیرکل دفتر میوه های سردسیری و خشک با بیان اینکه سطح باغات پسته در کشور بالغ بر 650 هزار هکتار است، خاطرنشان کرد: 550 هزار هکتار از باغات پسته بارور هستند.
وی افزود: برداشت پسته از اواسط شهریور ماه در استانهای اصلی تولیدکننده این محصول مانند کرمان، خراسان، رضوی، یزد، سمنان، سیستان، بلوچستان، فارس، خراسان جنوبی، مرکزی، قزوین، قم و تهران آغاز شد و تا پایان سال جاری ادامه دارد. پایان ماه اکتبر .
مدیرکل دفتر میوه های سردسیری و خشک گفت: امسال با وجود گرمای تابستان، قطعی برق چاه های آب باغات پسته در برخی مناطق، محدودیت آب و اثرات کاهش تولید برخی باغات در برخی مناطق. در مناطق و شهرهای کشور، وضعیت کلی تولید خوب است، زیرا بخشی از باغات استریل به تولید رسید و همچنین با مدیریت بهینه باغداران، تنظیم زمان برداشت، رعایت توصیههای فنی و عملیاتی کارشناسان جهاد کشاورزی، و با استفاده از نتایج تحقیقات محققان و اقدامات پیشگیرانه و کاهش خسارت، اثرات این وضعیت کاهش و کنترل شده است.
وی درباره بهسازی و نوسازی باغات پسته خاطرنشان کرد: بهسازی و احیای باغات درجه دو و حذف و جایگزینی باغات درجه سه و غیراقتصادی از اصلی ترین وظایفی است که در توسعه ششم و هفتم در دستور کار معاونت امور باغبانی ریاست جمهوری قرار گرفت. برنامه ها
سلیم پور ادامه داد: در سال اول برنامه هفتم توسعه، هدف اصلاح و احیای حدود 80 هزار هکتار از کل باغات سردسیر و دیم بود که بیشتر آن مربوط به باغات پسته و انگور کشور است.
باید گفت؛ باغات درجه دو بهسازی و مرمت می شوند و باغات درجه سه با هدف افزایش بهره وری، افزایش کمی و کیفی محصول و تولید اقتصادی و تجاری حذف و جایگزین می شوند.
منبع: خبرگزاری ایسنا
مطالب مرتبط
افغانستان و ایران تفاهمنامه اتصال شبکههای اینترنت امضا کردند
آیا مدارس اصفهان فردا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟
خروج نیروهای فرانسوی از جمهوری چاد (یکم دی ۱۴۰۳)