مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای برای پیشگیری از سرطان پروستات

تبلیغات بنری

به گزارش یستا با افزایش سن، خطر ابتلا به سرطان پروستات افزایش می یابد. بیشتر موارد این سرطان در مردان 50 ساله یا بالاتر رخ می دهد. به دلایلی که هنوز مشخص نیست، سرطان پروستات در مردان سیاه پوست بیشتر و در مردان آسیایی کمتر دیده می شود. مردانی که پدر یا برادرشان مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند، خودشان در معرض خطر بیشتری هستند. تحقیقات اخیر همچنین نشان می دهد که چاقی خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش می دهد.

تغذیه عامل مهمی در حفظ سلامت اندام های مختلف بدن از جمله پروستات است. امروزه می دانیم که تغذیه نقش مهمی در درمان و پیشگیری از سرطان دارد و تحقیقات ارتباط بین رژیم غذایی و پیشگیری از سرطان یا پرخاشگری کمتر را تایید می کند.

با توجه به اینکه انتظار می رود تا سال 2050 تشخیص سرطان در مردان 84 درصد و مرگ و میر ناشی از سرطان 93 درصد افزایش یابد، افزودن این غذاها به منوی روزانه شما ممکن است مفید باشد.

بهترین غذاها برای سلامت پروستات

معاون وزیر بهداشت در وزارت بهداشت تایید می کند: هیچ غذای جادویی برای سلامت پروستات وجود ندارد اما برخی غذاها و الگوهای غذایی فواید خود را نشان داده اند. برای کمک به پیشگیری یا مدیریت سرطان پروستات، بهترین گزینه مصرف یک رژیم غذایی سالم سرشار از گوجه فرنگی پخته، سبزیجات چلیپایی، انواع توت ها، ماهی های چرب، قهوه و چای سبز است.

همه گوجه فرنگی ها حاوی لیکوپن هستند، یک آنتی اکسیدان قوی که ممکن است اثر محافظتی در برابر سرطان پروستات در انسان داشته باشد. گوجه فرنگی پخته شده لیکوپن را در دیواره سلولی خود رقیق می کند تا جذب آن آسان تر شود. برخی از مطالعات نشان می دهد که مردان مبتلا به سرطان پروستات که گوجه فرنگی پخته می خورند کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان هستند. اورولوژیست ها دو وعده در هفته را توصیه می کنند. سایر غذاهای غنی از لیکوپن عبارتند از هویج، گریپ فروت، فلفل قرمز و انار.

بهترین سبزیجات برای پیشگیری از سرطان پروستات

سبزیجات برای سلامت کلی مفید هستند، اما کلم بروکلی، گل کلم، کلم بروکسل، کلم و کلم پیچ سرشار از فیبر، ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و سولفورافان هستند که یک ماده شیمیایی گیاهی است که سموم را خنثی می کند، التهاب را کاهش می دهد و حتی رشد تومور را کند می کند. سولفورافان با کاهش خطر سرطان از جمله سرطان پروستات مرتبط است.

میوه های مفید برای کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات

توت فرنگی، شاه توت، زغال اخته و تمشک یکی دیگر از منابع عالی آنتی اکسیدان هستند که به خنثی کردن و حذف رادیکال های آزاد از بدن کمک می کنند. اگر رادیکال‌های آزاد کنترل نشوند، می‌توانند به DNA و سلول‌ها آسیب بزنند و به طور بالقوه منجر به تغییرات سرطانی در سلول‌ها شوند.

فواید ماهی سالمون برای جلوگیری از عفونت

تحقیقات نشان می دهد که خوردن ماهی ممکن است خطر مرگ ناشی از سرطان پروستات را کاهش دهد، به ویژه ماهی های غنی از اسیدهای چرب امگا 3 مانند ماهی آزاد. برخی از مطالعات نشان می دهد که ماهی های سردآبی مانند سالمون، قزل آلا، شاه ماهی و ساردین سالم ترین هستند. هرچه انتخاب می کنید، از روش سرخ کردنی برای پختن آنها استفاده نکنید، زیرا این روش چربی های اشباع ناسالم را اضافه می کند و می تواند بر نسبت چربی های خوب (امگا-3) به چربی های بد (امگا-6) تأثیر منفی بگذارد.

آیا چای و قهوه در درمان سرطان پروستات موثر هستند؟

مطالعات نشان می دهد که نوشیدن قهوه غنی از آنتی اکسیدان ممکن است خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد. از آنجایی که قهوه بدون کافئین فوایدی نیز دارد، تصور می‌شود که اجزای قهوه غیر از کافئین ممکن است از آسیب سلولی جلوگیری کرده و التهاب را کاهش دهد. با این حال، مصرف بیش از حد کافئین می تواند عوارض جانبی از جمله بی خوابی، کم آبی بدن، سردرد و اضطراب ایجاد کند، بنابراین در مصرف کافئین متعادل باشید.

مطالعات اپیدمیولوژیک و آزمایشگاهی و همچنین آزمایشات بالینی ارتباطی بین مصرف چای سبز و کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات، محافظت در برابر اشکال تهاجمی این بیماری، مهار رشد تومور و نقش بالقوه در کند کردن پیشرفت بیماری پیدا کرده‌اند. .

غذاهای مضر برای پروستات

رژیم‌های غذایی سرشار از قند، چربی، گوشت قرمز و غذاهای بسیار فرآوری‌شده، و سبزیجات، میوه‌ها و غلات سبوس‌دار کم، منجر به چاقی می‌شوند که عامل اصلی خطر سرطان و همچنین بیماری قلبی و سکته است.

رژیم غذایی سرشار از گوشت قرمز و گوشت های فرآوری شده، مانند سوسیس و کالباس، ممکن است به طور مستقیم و غیرمستقیم خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد، زیرا می تواند تعادل میکروبیوم روده را به هم بزند و بر سیستم ایمنی بدن تأثیر بگذارد. همچنین باید از کباب کردن گوشت روی شعله مستقیم یا پختن آن در دمای بالا اجتناب کنید، زیرا باعث سوزاندن چربی و ترشح مواد شیمیایی سرطان زا می شود.

بسیاری از غذاهای فرآوری شده حاوی مواد افزودنی، نگهدارنده و فاقد مواد مغذی هستند که با افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات مرتبط است. همچنین باید از غذاهای پرکلسترول و چربی مانند چیپس سیب زمینی و سیب زمینی سرخ کرده که حاوی چربی های هیدروژنه (چربی های ترانس) هستند، پرهیز کنید. از مصرف کره و لبنیات پرچرب مانند پنیر و شیر خودداری کنید و همیشه به سراغ غذاهایی بروید که قند افزوده کمتری دارند.

منبع: تسنیم

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری shahraranews