سفیر سابق ایران در ژاپن به کیودو نیوز گفت: من توانایی ها و توانایی های ژاپن را می شناسم. ژاپن می تواند جایگاه بیشتری در بخش انرژی، نفت و اقتصاد ایران داشته باشد.
وزیر امور خارجه ایران با بیان اینکه ایران از شرکت های ژاپنی علاقمند به فعالیت در حوزه نفت و انرژی استقبال می کند، گفت: ژاپن می تواند به میادین نفتی ایران بازگردد و به توسعه تولید نفت خود کمک کند.
به دلیل صدها تحریم یکجانبه بر اقتصاد ایران، از جمله بانکی و تجاری، که توسط دولت آمریکا در دهه گذشته برای محدود کردن فعالیتهای هستهای ایران اعمال شد، ژاپن مجبور به ترک بازار ایران شد.
عراقچی معتقد است که ایران و ژاپن با قابلیتهای متمایز اما مکمل خود، پتانسیل زیادی برای ایجاد یک مشارکت سودمند و پایدار در سراسر آسیا دارند.
وی گفت: در این راستا گسترش روابط اقتصادی و تجاری ایران و ژاپن یک انتخاب طبیعی و منطقی است. انتظار داریم این همکاری ها در مسیر همکاری های مثمر ثمر ادامه یابد.
عراقچی درباره اولویتهای سیاست خارجی آینده ایران صحبت کرد و با تاکید بر «جایگاه برجسته» ژاپن گفت: دولت جدید توسعه روابط با شرق آسیا را هدف اصلی میداند.
وزیر امور خارجه کشورمان در تشریح راهبرد خود برای تقویت روابط با ژاپن در شرایط تحریم های آمریکا که روابط عادی با دنیا را دشوار می کند، گفت: در مواجهه با ابهامات جهانی و تحولات سریع، لازم است راه های جدیدی برای اقتصاد و اقتصاد باز شود. روابط اجتماعی همکاری تجاری
وی گفت: باید موانع دستیابی به منافع متقابل را پشت سر بگذاریم و نیازهای حیاتی خود را در اولویت قرار دهیم. با ارزیابی جامع چشمانداز کنونی، میتوانیم یک مشارکت سازنده برای پیشبرد پیشرفت و شکوفایی ملتها ایجاد کنیم.
عراقچی در خصوص ابتکارات ژاپن در روابط تهران و واشنگتن در سال 2019 گفت: ایران و ژاپن پیوندی را ایجاد کرده اند که ویژگی آن دوستی، درک متقابل، احترام و اعتماد است. رهبری هر دو کشور برای این پایه تزلزل ناپذیر ارزش قائل هستند.
وی بیان کرد: این امر ایران و ژاپن را قادر می سازد تا با روحیه سازنده و خوش بینی مشترک با چالش های جهانی و منطقه ای مقابله کنند. من می گویم که همیشه جا برای مشارکت در ابتکارات وجود دارد.
عراقچی که به روابط دوستانه با ژاپن شهرت دارد، از سال 2008 تا 2011 سفیر ایران در ژاپن بود و نقش مهمی در سفر شینزو آبه نخست وزیر فقید ژاپن به تهران در سال 2019 داشت.
وزیر امور خارجه ایران تصریح کرد: وزارت امور خارجه ایران به عنوان گامی قاطع در جهت رفع تحریم های اقتصادی ایران و بازگشت آن به روابط تجاری عادی در جامعه بین المللی، به دنبال مدیریت تنش با واشنگتن و بازگرداندن روابط تجاری عادی خواهد بود. روابط با کشورهای اروپایی، اما به شرط کنار گذاشتن «رویکرد خصمانه» و تلاش برای احیای توافق هستهای 2015 و لغو تحریمها.
عراقچی خاطرنشان کرد: در سخنرانی خود در خصوص سیاست خارجی در شورای اسلامی، بر هدف حساس رفع تحریم ها به ویژه تحریم های یکجانبه با مذاکرات جدی، متمرکز و به موقع و با رعایت اصول اساسی ملت تاکید کردم.
عراقچی، یک دیپلمات کهنه کار که به عنوان سفیر در فنلاند و استونی نیز فعالیت می کرد، به عنوان معاون وزیر امور خارجه و مذاکره کننده ارشد ایران، نقشی حیاتی در نهایی کردن توافق هسته ای 2015 ایفا کرد.
در سال 2021، حسن روحانی، رئیس جمهور سابق، او را به عنوان مذاکره کننده ارشد ایران منصوب کرد تا مذاکرات با هدف احیای توافق هسته ای را که رسما به عنوان برنامه جامع اقدام مشترک شناخته می شود، هدایت کند.
jahannews به نقل از یستا
مطالب مرتبط
بازیکنی که باقری او را به احمدزاده ترجیح داد
OpenAI قصد دارد رباتهای انساننمای پیشرفته بسازد
محکومیت با پابند مهدی یراحی پایان یافت (۸ دی ۱۴۰۳)