مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

بازخوانی ۲۰ جمله کلیدی از رهبر انقلاب به مناسبت یوم الله ۹ دی | بصیرت، نورافکن و قطب‌نماست

تبلیغات بنری



برای اطلاع رسانی شهرآرانیوز; پایگاه اطلاع رسانی خامنه ای وی در این مقاله 20 جمله منتخب از بیانات حضرت آیت الله خامنه ای درباره «تفاهم»، اهمیت و گستره آن و چگونگی دستیابی و تقویت آن را بازخوانی می کند:

معیار انقلاب سخاوت، شجاعت، هوش و گشاده رویی است.

در خود بینش ایجاد کنید. توسعه قدرت تجزیه و تحلیل؛ قدرت ایجاد یک نتیجه گیری ذهنی برای خود از واقعیت جامعه و دانستن چیزی. این قدرت تحلیل بسیار مهم است. هر ضربه ای که به ما مسلمانان در طول تاریخ خورده ایم به دلیل ضعف قدرت تحلیل بوده است.

اگر درک نداشته باشیم، اگر دید درست، چشم باز و هوشیاری لازم را نداشته باشیم، منافع واقعی خود را نمی دانیم، راه رسیدن به این منافع را نمی دانیم و پیروز شدیم. برای تحمل این بار بزرگ می دانیم که وقتی عقل نباشد مانند کسی است که چشم ندارد و راه را نمی بیند.

جوان باید در عقاید دینی و سیاسی خود عمیق باشد تا در زمینه مسائل سیاسی دچار تردیدهای کوچک و اشتباه نشود. در این حوادثی که در فتنه سال 1988 رخ داد، افراد زیادی لغزش کردند. آنها افراد بدی نبودند [امّا] آنها به دلیل عدم درک لغزش کردند.

برخی افراد احساس می کنند، احساس مسئولیت می کنند، انگیزه دارند، اما از این انگیزه به اشتباه استفاده می کنند. بد خرج می کنند؛ آنها اسلحه را در جایی که باید باشد نشانه نمی گیرند. این به دلیل کمبود بینایی است.
اگر دلیل نبود همین ایمان می تواند انسان را به بیراهه بکشاند. آدمی که علم ندارد، درک درستی ندارد، بر اساس آنچه در اطرافش است پیش می رود، گاهی پیش می آید که راه دیگری را در پیش می گیرد; تمام انرژی او نه تنها هدر می رود، بلکه او را به بیراهه می کشاند.

این جمله امیرالمومنین (علیه السلام) را بارها در سخنانم گفته ام: الو و لو یحملو هذا العلم الا بصیر و صبر. اولاً افرادی که در ساختمان هستند، کسانی که دید درستی دارند، درک دارند، صحنه را درک می کنند. رابطه باید روز به روز بیشتر شود.

اگر تفاهم وجود نداشت، هر چه مسئولیت و انگیزه بیشتر بود، احساس بیشتر، خطر بیشتر بود. هیچ اعتمادی به این آدم کوته فکر و روشن بین نیست که دوستان او را نمی شناسند، دشمنانش را نمی شناسند و نمی فهمند این احساس، این انرژی، این انگیزه را کجا خرج کنند.

وقتی تفاهم وجود داشته باشد، انسان می تواند اطراف و محیط های دور و نزدیک را بشناسد; درک این یعنی. وقتی تفاهم نباشد، انسان جذب چیزی می شود که واقعاً هیچ جاذبه ای ندارد.

فهمیدن یعنی چی؟ فهمیدن یعنی تیزبینی و راه درست دانستن. باید مواظب بود که در شناخت راه راست اشتباه نکند; در جنگ ها و فتنه ها راه پیدا می کند و می فهمد که راه راست چیست; فهمیدن این یعنی.
این به این است که بفهمی با چه کسی هستی، بدانی که او در مورد تو چه فکری می کند، بدانی که اگر چشمانت را ببندی و فکر نکنی، ضربه می خوری.

شناخت زمان، شناخت نیاز، شناخت اولویت، شناخت دشمن، شناخت دوست، شناخت وسیله در برابر دشمن; این دانش؛ این درک است.

تفکر یعنی گمراه نشدن، اشتباه نکردن، گمراه نشدن، وسوسه تهمت گران و گمراه نشدن در کار و هدف.

درک یک نقطه کانونی است. فهم قبله و قطب نما است. قطب نما مورد نیاز است. مخصوصاً وقتی دشمن جلوی آدمی می ایستد. اگر قطب نما نبود، روزی خودت را در محاصره دشمن خواهی دید. اونوقت هیچ کاری نمیتونی بکنی

ترس از خداوند متعال تقوا است. اگر این را کنار بگذاریم و ترس مردم جایگزین شود، تفرقه ای که خدای متعال دستور داده است; «تقوای الهی فرق می کند»; این تقسیم به دلیل تقوا است; زلال حق، دستاورد تقوا برای انسان است.

هر چه با اخلاص بیشتر رفتار کنید، خداوند متعال درک شما را بیشتر می کند. «خداوند اولیای مؤمنان را از تاریکی ها به سوی نور بیرون می آورد»; خدا حافظ شماست هر چه به خدا نزدیکتر شوید، درک بیشتری خواهید یافت و حقیقت بیشتری خواهید دید.

درست نگریستن به رویدادها، سنجیدن صحیح آنها، اندیشیدن به آنها در انسان تفاهم ایجاد می کند. یعنی بینایی ایجاد می کند و چشم انسان به حقیقت باز می شود.

باید نگاه کلان و همه جانبه به مسائل جهانی و منطقه ای از جمله مسائل کشورمان داشته باشیم. این دیدگاه عالی به ما این علم و درک را می دهد که ابتدا جایگاه خود، جایگاه خود، موقعیت خود را در شرایط فعلی مشخص کنیم و متوجه شویم که در چه وضعیتی هستیم. سپس به ما یاد می دهد که برای آینده چه کاری باید انجام دهیم.

کوته فکری خود را بپذیرید، مخصوصاً شما جوانان، با خواندن آثار خوب، با تفکر و گفتگو با افراد قابل اعتماد و پخته، نه با تقلید از گفته های او. نه، من آن را نمی خواهم – آن را بگیرید.

اگر مردم، ملت، تفاهم نداشته باشند، ادله مختلف کارشان را اصلاح نمی کند. مشکلات آنها حل نمی شود.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری shahraranews