مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

بازبینی جشنواره تئاتر معلولان | شهرآرانیوز

تبلیغات بنری

به گزارش یستا اجرای 20 گروه نمایشی شرکت کننده از استان تهران در هفتمین جشنواره تئاتر معلولین منطقه آفتاب 10 و 11 آبان ماه با حضور داوران فرهاد بشارتی، دکتر ولی الله شالی و محسن سلیمانی فارسانی در سالن ورزشگاه برگزار شد. نصاریان از پردیس تئاتر تهران.

آثار نمایشی معلولان از مشکلاتی که با آن روبرو هستند می گوید

فرهاد بشارتی که در سال های گذشته یکی از داوران جشنواره تئاتر معلولین بود، امسال به عنوان داور و داور در هفتمین جشنواره تئاتر معلولان با این جشنواره همکاری می کند. وی یکی از اهداف این جشنواره را تئاتر درمانی برای انواع افراد دارای معلولیت دانست و گفت: اکثر نمایش های ارائه شده به نوعی مشکلاتی را که معلولان در زندگی روزمره خود با آن مواجه هستند را روایت می کنند. هدف جلب توجه از مسئولان برای مشکلاتی که دارند.

وی افزود: حتی آثاری که می توان تماشا کرد نیز حاوی تئاتر درمانی زیادی است و مربیانی که با این افراد کار می کنند سعی می کنند از این تئاتر بهره ببرند تا این افراد از انزوا خارج شوند و مشکلاتشان روایت شود. این جشنواره فرصتی است تا مسئولانی که این اجراها را تماشا می کنند بیشتر با مشکلات معلولان آشنا شوند.

بشارتی برگزاری این جشنواره با تمام محدودیت هایی که برای معلولان از هر قشری وجود دارد را کار مفیدی دانست تا بتوانند پیام خود را برسانند.

وی به تجربه خود به عنوان منتقد در این جشنواره اشاره کرد و گفت: خوشبختانه با تداوم این جشنواره شاهد آثار بهتری در اجراها بوده ایم. اما آنچه در بررسی کسب و کار بیشتر مشهود است حمایت خانواده از این افراد است.

بشارتی با اشاره به اینکه برخی از این افراد اوتیستیک هستند و مشکل آنها ارتباط نیست، گفت: این ارتباط را از طریق تئاتر انجام می دهند.

داور جشنواره تئاتر معلولان در بخشی دیگر از سخنان خود به نقش مربیانی که با این افراد همکاری می کنند اشاره کرد و افزود: زحماتی که مربیان انجام می دهند قابل تقدیر است. زیرا کار با افراد دارای معلولیت نیاز به انرژی زیادی دارد.

وی تاکید کرد: این نوع جشنواره ها باید در رفع مشکلات آنها تاثیرگذار باشد و تنها به کسب چند جایزه محدود نشود.

ولی الله شالی یکی از اعضای هیات داوران هفتمین جشنواره تئاتر معلولین گفت: نقش خانواده در حمایت از افراد دارای معلولیت در تولید این نمایش ها قابل انکار نیست و به نوعی می توان گفت که خانواده دارای اهمیت است. کمک به صحنه مثلاً وقتی کودک اوتیستیک دیالوگی را فراموش می کند، ابتدا به مادرش نگاه می کند و ما آن قسمت از صحنه را در نظر می گیریم.

وی گفت: برخی از این افراد علاوه بر معلولیت، با افسردگی نیز مواجه هستند. بنابراین چون تئاتر یک فعالیت گروهی است آنها را از این مشکل روحی دور می کند. به عبارت دیگر هنر تئاتر برای افراد دارای معلولیت به دلیل کار گروهی، حضور خانواده و جمعی که تشکیل می‌شود و گاهی خود تماشاگر و داور جزو این خانواده می‌شوند. در خیابان نمی بینیم یا تئاتر شورایی. همه تلاش می کنند شرایط مناسبی را برای مجریان معلول ایجاد کنند.

فرهاد بشارتی و ولی الله شالی در پایان با وجود توجه به محدودیت های حرکتی که افراد دارای معلولیت با آن مواجه هستند، شرایط و امکانات پردیس تئاتر تهران را برای اجرای این افراد مناسب ارزیابی کردند.

هفتمین جشنواره منطقه ای تئاتر افراد دارای معلولیت با حضور استان های تهران، البرز، قم، مرکزی، اصفهان، چهارمحال و بختیاری از پنجم تا نهم آبان ماه در منطقه آفتاب شهرکرد برگزار می شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

تبلیغات بنری