مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

ایتنا – آنفلوانزای تفلون چیست؟

تبلیغات بنری



هیچ چیز درست کردن نیمرو را آسان‌تر از تفلون یا ظروف نچسب نمی‌کند، اما تفلون – یکی از موادی که برای ساختن پوشش‌های نچسب روی قابلمه‌ها و تابه‌ها استفاده می‌شود – مشکل‌ساز است و تحت بررسی است.

چندین رسانه آمریکایی از افزایش موارد آنفولانزای تفلون خبر داده اند.

به گزارش خبرگزاری تورنتو، پلی تترا فلوئورواتیلن یا PTFE نوعی ماده شیمیایی است که در ساخت تفلون و سایر ظروف نچسب مانند سرخ کن های هوا، قابلمه، تابه و سایر ظروف آشپزخانه استفاده می شود.

حرارت دادن تفلون بالای 300 درجه باعث آزاد شدن گاز PTFE می شود. استنشاق این گاز می تواند منجر به وضعیتی به نام “تب بخار پلیمری” یا “تب فلوروپلیمر” شود که به آن “آنفولانزای تفلون” نیز معروف است.

علائم آنفولانزای تفلون شامل تب، لرز، تنش عضلانی و سردرد است که معمولاً در عرض 12 تا 24 ساعت پس از قرار گرفتن در معرض آن شروع می شود. ناراحتی، فشار در قفسه سینه و سرفه نیز ممکن است از جمله علائم باشد، اما همه این علائم معمولا موقتی هستند و بیش از یک یا دو روز طول نمی کشند.

به گفته Wakanda (vcacanada.com)، شبکه ای از بیمارستان های دامپزشکی، بخار تفلون می تواند باعث مسمومیت در پرندگان خانگی شود و باعث تنفس سریع یا کند، خس خس سینه، کما و تشنج شود. در بسیاری از موارد، مرگ ناگهانی قبل یا اندکی پس از ظهور علائم رخ می دهد.

این وب سایت توضیح می دهد که در ابتدا پرنده ممکن است بی حال یا بی حال به نظر برسد و به محرک ها دیر پاسخ دهد. اگر فکر می کنید پرنده شما در معرض این گاز قرار گرفته است، فوراً آن را به منطقه ای با هوای تازه منتقل کنید و با دامپزشک خود تماس بگیرید.

دلیل آنفولانزای تفلون، گزارشی از مراکز کنترل مسمومیت ایالات متحده است که نشان می دهد در سال 2023، 267 مورد مشکوک به تب بخار پلیمری به مراکز کنترل سموم ایالات متحده گزارش شده است، که سه برابر تعداد گزارش شده در آن سال 2018 است.

بازار محصولات تفلون هنوز در نقاط مختلف جهان در حال رونق است زیرا پوشش PTFE در صورت استفاده به مقدار مناسب بی ضرر به نظر می رسد و نگرانی های بهداشتی در مورد مواد شیمیایی اسید پرفلوئورواکتانوئیک (PFOA) و پرفلوروکتان سولفونات (PFOS) در گذشته منجر به در دهه گذشته، تابه ها و قابلمه های نچسبی تولید شده اند که حاوی این مواد شیمیایی مضر نیستند.

اما برای جلوگیری از قرار گرفتن در معرض این مواد مضر، برخی افراد برای پخت و پز به ظروف نچسب دیگری مانند ظروف سرامیکی و فلزی روی می آورند. برای پوشاندن این ظروف از لایه های نازکی سیلیس که از ماسه به دست می آید استفاده می شود.

چدن، فولاد ضد زنگ و فولاد کربنی گزینه های دیگر هستند.

تبلیغات بنری

parseek به نقل از یستا