به گزارش یستابیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) یک بیماری التهابی مزمن ریه است که راههای هوا در ریهها را مسدود میکند. علائم آن شامل مشکلات تنفسی، سرفه، تولید مخاط و خس خس سینه است.
محققان دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو و دانشگاه آلاباما در ایالات متحده به ارتباط بین انزوای اجتماعی و افزایش مرگ و میر در میان افراد مسن مبتلا به COPD پی بردند.
انزوای اجتماعی وضعیتی است که در آن فرد تماس اجتماعی محدودی دارد یا اصلاً ارتباط اجتماعی ندارد. تحقیقات قبلی نشان داده است که این وضعیت با عوارض و مرگ و میر در افراد 65 سال و بالاتر همراه است.
از هر پنج نفر مبتلا به COPD یک نفر انزوای اجتماعی را تجربه می کند. افزایش انزوا ممکن است ناشی از ویژگی های بیماری، از جمله تنگی نفس و کاهش عملکرد فیزیکی باشد، که ممکن است مشارکت اجتماعی عادی روزانه را استرس زا کند.
در این تحقیق، اطلاعات سلامتی 1241 بزرگسال 51 ساله و بالاتر که بین سالهای 2006 تا 2022 مبتلا به COPD بودند، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. مقیاس محققین برای سنجش انزوای اجتماعی مجردی، تنها زیستن، عدم ارتباط اجتماعی با فرزندان، خانواده یا دوستان و عدم مشارکت در امور اجتماعی بود.
محققان بر این باورند که انزوای اجتماعی بیماران باعث می شود که حمایت های لازم برای مدیریت بیماری به ویژه پس از بستری شدن یا ماندن در بخش مراقبت های ویژه از آنها دریافت نشود، زیرا حمایت مستمر نقش مهمی در بهبود و مدیریت بیماری دارد و این موضوع افزایش می یابد. میزان مرگ و میر
محققان لزوم مطالعه راهبردهایی برای کاهش انزوای اجتماعی این بیماران و تاثیر آن بر سلامت آنها را در تحقیقات آتی توصیه می کنند.
منبع: یستا
مطالب مرتبط
افغانستان و ایران تفاهمنامه اتصال شبکههای اینترنت امضا کردند
آیا مدارس اصفهان فردا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟
خروج نیروهای فرانسوی از جمهوری چاد (یکم دی ۱۴۰۳)