مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

افول جایگاه اجتماعی کارمند جماعت

تبلیغات بنری

به گزارش یستا کتاب «کارمند جامعه» نوشته محسن سلیمانی فاخر با تصویرگری امیرحمید بزتر در رویداد «قرار کتاب» در فرهنگ سرای اندیشه رونمایی شد.

نیلوفر کاظمی، کارشناس ارائه دهنده این مصاحبه، طراحی خوب جلد، تصویرسازی، مقدمه و بیان طنز را از جمله امتیازات کتاب برشمرد و گفت: این کتاب اگرچه انتقادی است، اما بسیار جذاب و خواندنی است شبیه زندگی همه ماست و چقدر سرمان شلوغ است.» ما آمدیم، احساس کردیم یا این تجربیات کارمندان را انجام دادیم.

وی گفت: برخلاف تصور برخی که طنز نویسی را تجربه ای آسان می دانند، این نوع نویسندگی سخت ترین نوع تجربه نویسندگی است. از طرفی وقتی در جامعه با طنز مواجه می شویم سعی می کنیم با تعصب، مقابله و اعتراض با آن برخورد کنیم. به همین دلیل است که نویسنده در مقدمه به «وضعیت بی‌خونی» اشاره کرده و از مخاطب می‌خواهد که مبالغه مزاحم نشود.

الکاظمی تصریح کرد: امروز «طبقه» تنها به تأمین مالی وابسته است و کارکنانی که برای امرار معاش مشکل دارند، با توجه به عامل کسب درآمد، همه توانمندی های اجتماعی، فرهنگی، هنری و ادبی آن ها کم اهمیت می شود.

پایگاه اجتماعی پایین کارمند در گروه

محسن سلیمانی نویسنده کتاب نیز به تجربه کارمندی اشاره کرد و گفت: این کتاب برگرفته از تجربه زیسته گروهی از کارکنان است که حرکات، رفتار و افکارشان مشاهده شده و پس از بررسی کلی وجود آن ویژگی به عنوان بخشی از گروه کتاب “کارمند”.

وی در پاسخ به دلیل روایت این رمان از زبان یک نوجوان در سن کار توضیح داد: برای برقراری ارتباط با مخاطب و افزایش واقع گرایی این ویژگی ها، از شخصیت پدر یا مادرش استفاده کردم. کارمند است و این ویژگی را در زندگی می بیند و با وجود اینکه ضعف های کارمند را در والدین خود می بیند، از آن جنبه به فضایل کارمند توجه می کند که ممکن است کارکنان در تامین رفاه و کسب عزت و کرامت موفق نباشند. طبقه اجتماعی از نظر کسب روزی حلال و شرافت، والدین قابل ستایش هستند.

این نویسنده گفت: در چند دهه گذشته کارمندی نوعی «موقعیت اجتماعی» و یک امتیاز محسوب می شد، در خواستگاری، کارمند بودن مهر تأییدی برای جستجوی قبل از ازدواج بود، زیرا کارمند از درآمد مناسب، تحصیلات برخوردار بود. و شرف و منطق و آداب و نجابت و دستور همین بود، اما حالا سال به سال از این وقار کاسته شده و کار به جایی رسیده که کارمندان می خواهند شغل خود را عوض کنند یا شغل تکمیلی پیدا کنند، زیرا جنبه های مثبت کارمند بودن دارد. کاهش یافته و اکنون به عنوان یک عامل منفی در ازدواج تلقی می شوند.

وی گفت: یک کارمند جامعه اگر رفاه، پیشرفت شغلی و انعطاف را از مدیران دریافت کند، می تواند با حفظ کرامت بیشتر، خودشکوفایی کند.

زبان تیز برای اصلاحات اجتماعی

در ادامه برنامه عباس کریمی عباسی; این منتقد و نویسنده ادبی گفت: طنز نوعی متن است که بیشتر دارای قسمت های کنایه آمیز است که بر خلاف داستان شریف بالاتر از شخصیت پردازی قرار می گیرد.

این مدرس داستان نویسی گفت: در تقسیم بندی متون داستانی وقتی شخصیت پردازی قوی تر از طرح و داستان وقایع باشد، می گویند نوشته داستان شریفی است، اما اگر وزن طرح از شخصیت پردازی بیشتر باشد، یک داستان است. داستان سرگرم کننده جنبه سرگرمی آن افزایش می یابد. تفاوت طنز و کمدی در اینجا این است که طنز جنبه ادبی بهتر و قابل قبول تری نسبت به کمدی دارد.

نویسنده رمان «هفت مرد حال» از کاهش آثار مکتوب در حوزه طنز و بازنشر ترجمه ها و آثار قبلی انتقاد کرد و افزود: آثار جدید آنقدر کوچک هستند که در بسیاری از رنگ های کتاب دیده نمی شوند. و اگر زمانی به آنها توجه کنید، به سرعت فراموش می شوند، دلیل آن این است که نوشتن طنز در مقایسه با سایر متون ادبی، کار دشواری است.

وی ادامه داد: اما کتاب «گروه کارمند». این اثر از کارکرد دوم زبان شناسی که کارکرد ادبی است استفاده می کند، هرچند کتاب ادبی محسوب نمی شود و طنز روزنامه نگاری است که به نوعی از کارکرد خبری نیز استفاده کرده است. نویسنده هر دو کارکرد را در نظر گرفته است، اما به عمد به رویکرد ژورنالیستی کار روی آورده است تا میزان پوشش و گستردگی و بسامد مخاطب را افزایش دهد.

مترجم رمان «شهر کابوس» گفت: شاید یکی از دلایل افت کمیک بوک ها به دلیل پایین بودن آستانه موفقیت و تحمل مسئولان و دولتمردان در برابر زشت و زبان اخلاقی بر خلاف عوام باشد. آنها در حالی به انتقاد اعتراض می کنند که مسئولان باید قاطعانه تر عمل کنند.

کریمی عباسی همچنین با اشاره به اینکه کتاب جماعت کاتب کتابی با طنز معمولی و با محوریت نوع کارمند است، افزود: دست نویسنده با این انتخاب برای پرداختن به شخصیت های مختلف بسته شده است و حقیقت این است که راوی راوی نوجوان و نوجوان است. مسائل را از دیدگاه خود هوش نویسنده می داند که از یک سری موارد اغراق آمیز رها شده است، اما او هنوز از دایره ادبیات خارج نشده است و این اخلاق در این عصر که تبعیض قائل نمی شوند قابل ستایش است. بین طنز و طعنه.

وی در پایان گفت: زمانی که کارمند با این کتاب مواجه می شود حتی اغراق ها را تشخیص می دهد و از شوخی ها لذت می برد و در عین حال از نوشتن اذیت نمی شود چرا که طنز دیدن خلأها، کاستی ها و عیوب است. . نیمه خالی لیوان

منبع: خبرگزاری ایسنا

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری shahraranews