به گزارش یستا مراسم افتتاحیه «خانه صنایع دستی ایران» صبح امروز با حضور هنرمندان، فعالان صنایع دستی، مسئولان و اصحاب رسانه در مشهد برگزار شد.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی در این خصوص گفت: حدود یک سال است که ابلاغیه نقش صنایع دستی در بخش خصوصی از سوی سازمان میراث فرهنگی ابلاغ شده است. قبل از آن فقط خانه های صنایع دستی وابسته به بخش دولتی داشتیم.
محمد اسماعیل اعتمادی ادامه داد: سال گذشته خانه صنایع دستی «دوستان» را در مشهد افتتاح کردیم و امروز شاهد افتتاح دومین خانه صنایع دستی با نام «ایران» توسط یک تاجر هستیم.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی در خصوص ایجاد فرصت های شغلی در این مرکز اظهار داشت: 20 هنرمند به صورت مستقیم با خانه صنایع دستی ایران همکاری دارند و این مرکز به صورت غیرمستقیم برای 100 نفر کارآفرینی کرده است.
اعتمادی بیان کرد: امیدواریم با حمایت بیشتر دولت و تلاش مضاعف هنرمندان صنایع دستی شاهد افتتاح خانه های بیشتر صنایع دستی در بخش خصوصی باشیم.
وی خاطرنشان کرد: در خانه های صنایع دستی سه کار آموزش، تولید، بازاریابی و فروش انجام می شود.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی در پاسخ به سوالی مبنی بر اعطای مدرک معتبر برای آموزش خانه های صنایع دستی در بخش خصوصی گفت: یک سری یادداشت با جهاد دانشگاهی، فنی و فنی داریم. سازمان های حرفه ای امیدواریم این همکاری را گسترش دهیم.
اعتمادی با تاکید بر تولید صنایع دستی بومی در این مراکز افزود: از حدود 250 رشته صنایع دستی کشور، 92 رشته در خراسان رضوی فعال است که از این تعداد 32 رشته اصالت خراسان رضوی است. هدف ما ورود بیشتر صنایع دستی به خانه ها و گسترش تخصص های محلی استان است.
ناهید جزرانی، مدیر خانه صنایع دستی ایران نیز گفت: خانه صنایع دستی ایران به سبکی ایجاد شد که تلفیقی از مشاغل خانگی و صنایع دستی است و سعی در ارائه آموزش، تولید و فروش برای هنرمندان صنایع دستی دارد.
در ادامه این مراسم از «اخیراتی عزیزم» به دلیل دریافت جایزه جهانی صنایع دستی از سوی یونسکو تجلیل شد. این بانوی مشهدی گفت: سال گذشته توانستم نشان ملی صنایع دستی را کسب کنم و این در واقع مقدمه ای برای شرکت در مسابقات یونسکو برای نشان جهانی صنایع دستی شد.
اخریتی ادامه داد: او یک ژاکت بلوچی گلدوزی شده تولید کرد. مواد اولیه کار کاملا طبیعی بود. زیرا قابلیت بازیافت مواد اولیه شاخص مهمی برای کسب این نشان محسوب می شود.
وی خاطرنشان کرد: نوآوری، خلاقیت و عدم تقلید از دیگر معیارهای یونسکو برای اعطای نشان جهانی صنایع دستی به هنرمندان است. اوایل امسال کارم را ارسال کردم و سه ماه بعد نتیجه اعلام شد.
مطالب مرتبط
بزرگترین شکستهای حوزه فناوری در سال ۲۰۲۴
در چه صورتی سقط جنین باعث مرگ مادر میشود؟
داوری: صیانت از امنیت کلانشهری همچون مشهدالرضا(ع) ازجمله توفیقات ما بود