مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

اعتماد به نفس اسرائیل با حمله ایران ضربه خورد

تبلیغات بنری

به گزارش سایت یستا به نقل از روزنامه کیهان، وزارت امور خارجه در یادداشتی نوشت: دامنه جنگ اسرائیل و حماس در غزه که ده ماه از آغاز آن می گذرد، مدت هاست که خارج از محدوده جغرافیایی محلی خود بوده است. و باعث تنش های نظامی جدی در منطقه خاورمیانه شده است این تنش ها خود را در درگیری های مرگبار در مرز اسرائیل و لبنان، حملات حوثی ها در دریای سرخ و علیه تل آویو، حملات شبه نظامیان وابسته به ایران علیه نیروهای آمریکایی در عراق نشان داده است. و سوریه و حتی رویارویی مستقیم ایران و ایران. اسرائیل اما اخیراً طی 24 ساعت، اسرائیل مسئولیت ترور فؤاد شکر، یکی از رهبران ارشد حزب الله لبنان در بیروت را بر عهده گرفت و بدون اینکه رسماً مسئولیت آن را بپذیرد، اسماعیل هنیه، رئیس شاخه سیاسی حزب الله را ترور کرد. حماس در سفرش به تهران


این دو اقدام بسیاری از ناظران را بر آن داشته تا نگرانی خود را در مورد جنگ منطقه ای ابراز کنند. سوال این است: چرا اسرائیل به این شیوه خطرناک و مخاطره آمیز تنش ها را افزایش می دهد؟ البته حملات اخیر به خودی خود بی سابقه نیست. اسرائیل سابقه طولانی در ترور رهبران فلسطینی دارد و صدها جنگجوی حزب الله را در لبنان و سوریه هدف قرار داده است.


دورهای قبلی تشدید تنش در ده ماه گذشته منجر به جنگی در مقیاس بزرگ نشد. اما هیچ تضمینی وجود ندارد که تنش کاهش یابد و اقدامات استرس زا مهار شود. محاسبات منطقی خویشتنداری هر دولتی می تواند ناگهان بر تحولات میدانی غلبه کند و منجر به محاسبات اشتباه یا حتی تصمیمات استراتژیک آگاهانه برای برانگیختن جنگی تمام عیار شود.


برای درک محاسبات کنونی اسرائیل، لازم است درک کنیم که چگونه روحیه حاکمیتی آن پس از حادثه 7 اکتبر تغییر کرد. قبل از حمله حماس، اعتماد به نفس اسرائیل به اوج خود رسیده بود. تل آویو بر این باور بود که حتی اگر دولت های عربی اختلافات خود را با فلسطینیان حل نکنند، باز هم مجبور به پذیرش اسرائیل خواهند بود و می توانند ایران و متحدانش را بدون متحمل شدن عواقب ناگوار یا به خطر انداختن حمایت هایی که از سوی ایالات متحده دریافت می کند، هدف قرار دهند. اما ناگهان آن اعتماد به نفس بالا به یک احساس عمیق ضعف تبدیل شد.

حمله حماس بسیاری از مفروضات اساسی اسرائیل را در هم شکست: اینکه برتری نظامی و تکنولوژیکی آن می‌تواند به عنوان یک عامل بازدارنده در برابر دشمنانش عمل کند و آنها می‌توانند بدون حرکت به سوی صلح با فلسطینی‌ها به زندگی امن پشت دیوارها ادامه دهند.


همانطور که یکی از مقامات ارشد امنیت ملی اسرائیل به صراحت بیان کرد، بسیاری از نهادهای امنیتی اسرائیل اکنون متوجه شده اند که “اسرائیل آنقدر قوی نیست.” علاوه بر این، تأثیر خارج از اسرائیل از حمله ایران به اسرائیل در ماه آوریل کم اهمیت جلوه داده شد. اسرائیل در حمله به ساختمان سفارت ایران در دمشق در محاسبات خود دچار اشتباه آشکار شد. تل آویو انتظار چنین واکنش بی‌سابقه، گسترده و مستقیمی را نداشت که طی آن صدها موشک و پهپاد مستقیماً از خاک ایران به سمت اسرائیل پرتاب شد. اگرچه اسرائیلی ها دفاع پیچیده و هماهنگ به رهبری ایالات متحده را که حمله ایران را دفع کرد، تحسین کردند، اما این شکل ناهماهنگی به وجهه آنها به عنوان یک کشور متکی به خود لطمه زد.

تبلیغات بنری

jahannews به نقل از یستا