برای اطلاع رسانی شهرآرانیوز، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، شامگاه سهشنبه در یکی از اندیشکدههای شورای آتلانتیک مدعی شد: دولت بایدن از ابتدا سعی کرده از سیاستهای غلط دولتهای قبلی آمریکا، یعنی تلاش برای تغییر رژیمها و دولتها اجتناب کند. در خاورمیانه.”
این ادعای بلینکن در حالی مطرح می شود که وی پیش از این در مصاحبه ای مفصل با اندیشکده «شورای روابط خارجی» به تلاش آمریکا برای تغییر نظام و ایجاد هرج و مرج در ایران و شکست این تلاش ها اعتراف کرده بود.
با این حال وی مدعی شد: “دولت بایدن به دنبال ثبات و یکپارچگی در منطقه است. یک منطقه باثبات بهتر می تواند با مداخلات خارجی مقابله کند.”
بلینکن در ادامه ایران را مسئول شکست مذاکرات برای بازگشت به برجام پس از خروج یکجانبه دونالد ترامپ رئیس جمهور وقت آمریکا از برجام دانست و گفت: ما اعلام کرده ایم که اگر اراده لازم را از سوی دولت ببینیم، ایران به برجام بازخواهد گشت. توافق هسته ای.”
این ادعا در حالی مطرح می شود که روز گذشته جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در آخرین سخنرانی خود در وزارت خارجه آمریکا به عنوان چهل و ششمین رئیس جمهور آمریکا، ادامه سیاست «فشار حداکثری» علیه ایران و «فروپاشی اقتصاد ایران» را دستاوردهای دولت خود را ارائه کرد
لازم به ذکر است که ادعای بلینکن حتی باعث خشم حاضران در نشست شورای آتلانتیک، اندیشکده مترقی نزدیک به ناتو شد و بسیاری علیه سیاست های بایدن و حمایت وی از رژیم صهیونیستی در نسل کشی فلسطینیان صحبت کردند.
یکی از بینندگان به بلینکن گفت: “شما برای همیشه با نام Blinken the Blood شناخته خواهید شد.” شما وزیر نسل کشی هستید. – هزاران نفر تحت کنترل شما کشته شدند.
این معترض افزود: سیاست شما در خاورمیانه کشته می شود.
طوفان الاقصی مانع از عادی سازی روابط ریاض و تل آویو شد
وزیر امور خارجه آمریکا اظهارات قبلی خود مبنی بر اینکه دولت بایدن می خواهد با تهران برای بازگشت به توافق هسته ای همکاری کند، تکرار کرد و گفت: تحریم های زیادی علیه ایران اعمال شده است انجامش بده.”
وی در ادامه تصریح کرد: در 10 اکتبر 2023 (سه روز پس از عملیات طوفان الاقصی) قرار بود به عربستان سعودی سفر کنم تا آخرین چالش های باقی مانده برای عادی سازی روابط ریاض و تل آویو را بررسی کنم. اما حماس به اسرائیل حمله کرد».
بلینکن همچنین مدعی شد: بسیاری از قربانیان حمله حماس غیرنظامیان بودند. زمان حمله حماس تصادفی نبود. اسرائیل در حال گسترش نفوذ خود در منطقه بود و چشم انداز عادی سازی روابط بین عربستان سعودی و اسرائیل قدرت حماس را تضعیف می کرد. حماس خواهان جنگ منطقه ای برای نابودی اسرائیل و عادی سازی روابط این کشورها با اسرائیل است.
وزیر خارجه آمریکا مدعی شد: حموس می دانست که این جنگ منجر به مرگ غیرنظامیان می شود، در این راستا بایدن از اسرائیل حمایت کرد تا از 7 اکتبر دیگر جلوگیری کند، او تلاش می کرد از گسترش جنگ جلوگیری کند.
ادعای بلینکن این است که ماشین کشتار رژیم صهیونیستی تاکنون به غزه، کرانه باختری، سوریه، لبنان، یمن و ایران حمله کرده است و به گفته غرب و روسیه، خویشتن داری سایر کشورها از جمله ایران مانع از حمله تمام عیار شده است. حمله در منطقه
وزیر خارجه آمریکا مدعی شد با وجود کشتار بیش از 50 هزار غیرنظامی توسط رژیم صهیونیستی در 15 ماه گذشته، بایدن و واشنگتن همواره بر ضرورت اساسی توقف کشتار غیرنظامیان تاکید کرده اند.
باز هم این ادعا خشم مخاطب را برانگیخت. یکی از معترضان در پاسخ به ادعای بلینکن گفت: آقای وزیر، بمباران هزاران کودک را چگونه توجیه می کنید؟ چگونه می توان گفت که آمریکا از کشتار غیرنظامیان جلوگیری کرده است، هرچند اسرائیل هزاران غیرنظامی را کشته است؟ تو یک هیولا هستی.”
بلینکن بدون توجه به معترضان ادامه داد: ایران ضعیف شده است. ۲ حمله موشکی ایران به اسرائیل شکست خورد.
این ادعا در حالی مطرح می شود که عکس های زیادی از اصابت موشک های ایرانی به اهداف خود در عملیات «وعده شریف» منتشر شده است. به گفته مقامات و نشریات آمریکایی، حملات موشکی قانونی ایران که بر اساس ماده 51 منشور سازمان ملل متحد انجام شده است، چندین پایگاه نظامی اسرائیل را برای مدت طولانی از دسترس خارج کرده است.
نقش آمریکا در تجاوزات رژیم صهیونیستی به ایران
بلینکن در ادامه سخنان خود نقش آمریکا را در تجاوزات رژیم صهیونیستی به ایران که منجر به شهادت 4 تن از سربازان ارتش جمهوری اسلامی ایران شد، دانست.
وی افزود: ما در حمله اسرائیل به ایران نقش اساسی داشتیم.
بلینکن مدعی شد که حمله اسرائیل تجهیزات دفاع هوایی ایران را «نابود» کرده است. این ادعا بر اساس اظهارات مقامات ایرانی و گزارش نشریات صهیونیستی، حمله رژیم صهیونیستی به ایران «خسارات جزئی» وارد کرد و تمامی دستگاه های آسیب دیده به سرعت تعمیر یا تعویض شدند.
وزیر خارجه آمریکا همچنان مدعی نابودی حماس و تضعیف حزب الله لبنان بود.
بلینکن با اشاره به سقوط دولت بشار اسد مدعی شد که دسترسی زمینی ایران به حزب الله لبنان قطع شده است.
همه فلسطینی ها بستگان خود را از دست دادند
وزیر خارجه آمریکا در ادامه این ادعا گفت: توازن قوا در خاورمیانه در حال تغییر است. اما منطقه همچنان تحت تنش است.»
وی همچنین مدعی شد: ایران برای بازدارندگی خود ممکن است به سمت سلاح های هسته ای برود.
ادعای بلینکن در حالی مطرح می شود که به گفته بیل برنز، رئیس سازمان سیا آمریکا، ایران به دنبال سلاح هسته ای نیست و سلاح های کشتار جمعی جایی در سیاست کلان ایران ندارد.
بلینکن بحران انسانی در غزه را تایید می کند
وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه سخنان خود مجبور به اعتراف به وضعیت بحرانی غزه شد. وی گفت: «تقریباً همه فلسطینیهای غزه بستگان خود را از دست دادهاند. کل جمعیت غزه که حدود 2 میلیون نفر است آواره و با گرسنگی روبرو هستند. غزه یکی از خطرناک ترین مکان های جهان است.
وی اذعان داشت: از نظر بسیاری از کشورهای عربی، یا 7 اکتبر اتفاق نیفتاد یا یک حمله کاملا قانونی علیه اسرائیل بود. اسرائیل هیچ گزارشی در مورد وضعیت انسانی در غزه منتشر نمی کند. اگر منتشر شود فجایع را توجیه می کند. این مسئله غیرانسانی یکی از بحران های اصلی هر جنگی است.
صدای بلینکن دوباره توسط معترضان قطع شد. بلینکن، یک معترض گفت: «جنگ را متوقف کنید. نسل کشی فلسطینیان را متوقف کنید. هزاران فلسطینی کشته شده اند. ما بیش از 20 میلیارد دلار اسلحه و سلاح به اسرائیل دادیم. شما از پول شهروندان آمریکایی برای تجهیز اسرائیل و این نسل کشی استفاده کردید. – شما به کنگره دروغ گفتید.
بلینکن بار دیگر اظهارات معترضان را نادیده گرفت و تنها گفت که رویای آمریکا همیشه «ثبات» در منطقه، پایان جنگ در غزه و عادی سازی روابط ریاض و تل آویو بوده است.
وی بدون اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی مدعی شد: حزب الله با کمک ایران جنوب لبنان را برای حمله به اسرائیل اشغال کرد.
بلینکن بدون اشاره به علت شهادت هزاران شهروند لبنانی بار دیگر مدعی شد: «اقدامات حزب الله برای اسرائیل و لبنان گران تمام شد. هزاران شهروند لبنانی کشته شدند.»
وی مدعی شد: در این زمینه می خواستیم از اشغال مجدد لبنان توسط حزب الله جلوگیری کنیم و توافق حاصله به دولت لبنان قدرت مقابله با حزب الله و اسرائیل برای مقابله با هر تهدیدی را می دهد.
وزیر خارجه آمریکا همچنین مدعی شد: همچنین به دنبال توافقی در غزه برای حفظ حقوق فلسطینی ها و جلوگیری از هرگونه تهدید علیه اسرائیل هستیم. ما می خواهیم فلسطینی ها و شهروندان اسرائیلی با هم زندگی کنند. دولت غزه باید تحت کنترل سازمان های خودگردان باشد. اما می دانیم که دستیابی به این اهداف سریع نخواهد بود.”
وی مدعی شد: «اولین گام رسیدن به آتش بس در غزه خواهد بود. در طول دوره آتش بس، ما می توانیم بر آینده غزه تمرکز کنیم. همه کشورهای جهان، شورای امنیت و حتی حماس از پیشنهاد بایدن برای آتش بس در غزه حمایت کردند.
بلینکن بدون اشاره مستقیم به رژیم صهیونیستی گفت: در برخی از مراحل مذاکرات آتش بس مانع از توافق برخی هیئت ها شد. در هفتههای اخیر، ما به توافق نهایی نزدیک شدهایم و روز یکشنبه، ایالات متحده، قطر و مصر پیشنهاد نهایی خود را ارائه کردند.»
او که قبلاً موافقت حماس با آتش بس در غزه را تایید کرده بود، مدعی شد: “توپ اکنون در زمین حماس است.” توافقنامه آماده تکمیل و اجراست. من معتقدم که به آتش بس خواهیم رسید. باید دید در روزهای پایانی دولت (بایدن) به توافقی دست خواهیم یافت یا خیر.»
منبع: ایسنا
مطالب مرتبط
آیا مدارس و ادارات تهران فردا (چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟
پاسخ پزشکیان به رسانه آمریکایی: ایران هیچ نقشهای برای ترور ترامپ نداشته است + ویدئو
تاکید بر توسعه مناسبات، محور دیدار گروههای دوستی پارلمانی ایران و ارمنستان