محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور در نشستی که پیش از ظهر امروز – پنجشنبه 8 شهریور ماه – با گرامیداشت هفته دولت و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دولت برگزار شد، گفت: دولت در روز چهاردهم تلاش خواهد کرد تا افزایش تولید، مهار تورم و بهبود معیشت مردم، زیرا دستور کار اصلی خود و دولت در کوتاه مدت، تثبیت وضعیت اقتصادی کشور است.
عارف با بیان اینکه فضای همدلی و همراهی بسیار خوبی بین قوای سه گانه برای اداره امور کشور شکل گرفته است، تصریح کرد: همه باید قدردان این فضای همدلی برای توسعه و پیشرفت کشور و بر اساس بخشنامه های سازمان باشیم. وزیر امور خارجه. مقام معظم رهبری در دیدار با هیئت دولت عزم خود را جزم کرده اند تا به مردم عزیز خدمت رسانی بهتری داشته باشند.
وی کنترل سطح قیمت ها توسط نهادهای مسئول و تداوم تلاش برای کاهش تورم را یک ضرورت دانست و گفت: با توجه به مشکلات موجود در حوزه تامین آب و برق در کشور، باید از هم اکنون به فکر تابستان آینده باشیم. اثرات منفی عدم تامین برق بر اقتصاد کشور
عارف افزود: مراقبت از محیط زیست کشور از اولویت های دولت چهاردهم است و هیچ سازمانی تحت هیچ توجیهی حق ندارد آینده ایران را با تخریب محیط زیست و دست اندازی به منابع و ثروت های طبیعی کشور تهدید کند. طبیعتا دولت به دنبال تقویت و ارتقای جایگاه سازمان حفاظت محیط زیست در راستای حفظ حقوق نسل های آینده در حوزه محیط زیست است.
معاون اول رئیس جمهور وقت با بیان خاطره ای از دورانی که در سال 1379 به عنوان رئیس دستگاه اداری و برنامه ریزی کشور سپری کرد و تغییری که پس از ورودش به این سازمان در نگاه وی به وجود آمد، گفت: برنامه ریزی انجام شد. و دستگاه بودجه در کشور متولی و صاحب اصلی برنامه های توسعه در کشور است و برای توسعه کشور چاره ای نداریم جز این سازمان بر اساس اصل 126 قانون اساسی مشورت و مشورت داشته باشد. صدای اصلی در امور دولت و تقویت آن. جایگاه و نقش آن.
عارف افزود: شوراها و نهادهای مختلف کشور بدون فکر تصمیماتی می گیرند که ممکن است بار مالی و بودجه ای زیادی بر دوش دولت بگذارد. در اینجا حضور پررنگ نماینده برنامه و بودجه کشور در جلسات سیاست گذاری و تصمیم گیری از اهمیت فوق العاده ای برای کشور برخوردار است و از تحمیل مصوبات بدون تامین منابع مالی لازم به دولت جلوگیری می کند.
وی افزود: دولت چهاردهم دلیلی برای وعده دادن ندارد. جز وعده های عملی و مدبرانه ای که خود را متعهد به اجرای آن می داند. لذا تمامی مسئولان دستگاه های اجرایی کشور در چارچوب توانمندی ها و امکاناتی که در اختیار کشور است، مسئولیت اجرای برنامه هفتم و تعهدات دولت را بر عهده دارند.
معاون اول در جریان برنامه دولت برای بررسی شوراهای موازی برای ساماندهی موثر آنها قرار گرفت و گفت: در دولت و شورای عالی اداری در حال بررسی موازی کاری هستیم و قطعاً فعالیت شوراهای موازی بررسی خواهد شد. “.
وی خواستار ارائه طرح و نقشه راه جامع از سوی سازمان برنامه و بودجه برای رفع نارضایتی های موجود در حوزه انرژی شد و گفت: به مردم اطمینان می دهیم که دولت چهاردهم هیچ تصمیمی شتابزده نخواهد گرفت در هر تصمیمی، همه پیوندهای اجتماعی را فرهنگ و عدالت می دانیم.
در ابتدای این جلسه سیدحمید پورمحمدی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه در کشور گفت: برای کارشناسان سازمان برنامه و بودجه بسیار مهم است که در دوره جدید فعالیت این سازمان در دولت قرن چهاردهم، معاون اول رئیس جمهور تجربه ریاست این سازمان را داشته و از قابلیت ها و پتانسیل های این سازمان آگاهی کامل دارد.
معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه سازمان برنامه و بودجه کشور در یک قرن گذشته نقش مهمی در توسعه کشور در ابعاد مختلف داشت، افزود: این سازمان عاری از نظرات سیاسی و فرقه ای و متکی به کار علمی و کارشناسی است ماموریت ملی و عمرانی را خیرخواهانه و دلسوزانه انجام داد.
وی ادامه داد: سازمان برنامه و بودجه تنها سازمانی است که کارشناسان آن کشور را گام به گام بررسی کرده و نتایج مطالعه و بررسی خود را در قالب طرح نقشه برداری اراضی ارائه کردند که مبنای برنامه ریزی افق است. از 1424 کشور
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور افزود: دبیرخانه شورای اقتصاد با قدمتی نزدیک به یک قرن در دستگاه برنامه ریزی و بودجه کشور است و گنجینه ای گرانبها و بی بدیل برای توسعه کشور و این سازمان است. علیرغم نوسانات سیاسی مانند جنگ تحمیلی و تحریم های ظالمانه، چراغ توسعه کشور را روشن نگه داشته است.
پورمحمدی سپس با بیان اینکه آنچه دغدغه کارشناسان این سازمان را دارد تعارض کارگری بین نهادها و شوراهای مختلف و اخلال در روند تصمیم گیری در کشور است، گفت: قانون اساسی رئیس جمهور را مسئول این امر دانست. برنامه و بودجه کشور ; بنابراین تمامی امور برنامه و بودجه کشور باید در این سازمان متمرکز شود و هرگونه دخالت نابجا در افزایش یا کاهش بودجه دود مشهود خواهد بود.
وی افزود: به دولت این اطمینان را می دهیم که آماده پاسخگویی به تمامی نیازهای دولت به متخصصین در بخش های مختلف در تنظیم برنامه و بودجه کشور هستیم و با امید، اتحاد و همبستگی از ظرفیت عظیم کارشناسی این سازمان استفاده کنیم. انسجام، بیش از هر زمان دیگری در این روند از توسعه کشور استفاده خواهیم کرد.
این گزارش می افزاید: در این جلسه نمایندگان سازمان برنامه و بودجه کشور با تقسیم حوزه نمایندگان خود گزارش «آسیب شناسی و راهکارهای بهبود و توسعه نظام تصمیم گیری عمومی کشور» را ارائه کردند.
jahannews به نقل از یستا
مطالب مرتبط
خروج نیروهای فرانسوی از جمهوری چاد (یکم دی ۱۴۰۳)
آیتالله علمالهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد
افزایش نرخ طلا و سکه در مشهد (۳ دی ۱۴۰۳) | نیمسکه یک میلیون تومان گران شد!