اسلامی خاطرنشان کرد: کشور توسعه نیروگاه های هسته ای را با تاخیر آغاز کرد. الان نیروگاه داریم. بسیاری از مردم تعجب می کنند: آیا نیروگاه هسته ای کار می کند؟ بله فعال است و 1000 مگاوات برق تولید می کند و پارسال در سال دهم 70 میلیارد کیلووات ساعت برق به کشور پمپاژ کرد.
اسلامی افزود: واحدهای دوم و سوم بوشهر که نیمی از آن به اتمام رسیده است با فعالیت بیشتری در حال فعالیت هستند. معاون رئیس جمهور گفت: امروز چهار هزار و 500 نفر در نیروگاه دوم و سوم بوشهر مشغول به کار هستند.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: نیروگاه کارون در استان خوزستان در حال ساخت است. در هرمزگان این طرح در حال اجراست و اسلامی ادامه داد: محل پروژه در سواحل مکران پیدا شد.
* صادرات رادیوداروها به پنج قاره جهان
معاون رئیس جمهور همچنین به تشریح کاربردهای صنعت هسته ای در حوزه های مختلف از جمله تولید رادیوداروها پرداخت و افزود: افزایش ضریب دقت در بحث رادیوداروهای تشخیصی و اثربخشی و پایدارسازی ظرفیت از جمله مواردی بود که هدف ما بود. اهداف ما بودند
رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: حدود 20 ماده رادیودارو در مرحله مطالعه و تحقیقات داریم. امیدوارم سال آینده مرکز ما شروع به کار کند.
محمد اسلامی گفت: در برخی از رادیوداروهایی که در حال حاضر در سبد محصولاتمان وجود دارد جزو دو یا سه کشور اول دنیا هستیم. ایران بازیگری مطرح و شناخته شده با قابلیت پوشش به حساب می آید. اکنون به پنج قاره صادرات داریم.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: اگر شبکه هوانوردی منظم باشد صادرات ما افزایش می یابد. اکنون صادرات انجام شده و مدتی به دلیل کرونا تا ساعت 1400 متوقف شده بود اما دوباره از سر گرفته شد. رآکتور جدیدی که در دست ساخت داریم و دارای برنامه فشرده سه ساله است، می توانیم این پروژه را در این مدت تکمیل کنیم.
* سه مرکز پرتو در هفته های آینده افتتاح می شود
وی همچنین به موضوع آموزش نیروی انسانی در سازمان انرژی اتمی اشاره کرد و گفت: مدارس ما که هفت مدرسه بود، اکنون از 23 مدرسه گذشته است. نیروی انسانی از همه پروژه های ما مهمتر است. اگر پروژه ای نداشته باشیم نیروی کار جذب نمی شود معاون رئیس جمهور به تشریح سایر فعالیت های سازمان انرژی اتمی در حوزه پلاسما، سم زدایی و تشعشعات اشاره کرد.
رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: امروز صنعت تصفیه پلاسما و صنعت سم زدایی داریم. اسلامی در مورد تشعشعات گفت: موضوع تشعشعات ارتباط مستقیمی با جان مردم دارد. قبلاً در سازمان انرژی اتمی دو یا سه مرکز تشعشع داشتیم که تجهیزات پزشکی، ادویه و… را پرتوتاب می کردند. بر اساس هدف برنامه ما، 12 ستون تشعشع بر اساس مطالعات لجستیکی جامع شناسایی شد.
این 12 الکترود باید بتوانند تشعشعاتی را که نقش گسترده تری در سلامت جامعه و امنیت غذایی ایفا می کند، پوشش دهند. سه مرکز ما در گذشته در حال حاضر به هفت مرکز افزایش یافته است و سه مرکز دیگر نیز در هفته های آینده افتتاح خواهد شد. معاون رئیس جمهور گفت: برنامه ده ساله ای را دیدیم که کل کشور را تحت پوشش قرار دهد و امیدواریم در سه سال آینده کار ده ساله را انجام دهیم.
* اجرای استاندارد دوگانه در مزرعه ایران
رئیس سازمان انرژی اتمی در ادامه برنامه خط اول تعاملات ایران با آژانس در سه سال گذشته گفت: آژانس بین المللی انرژی اتمی اساسنامه، قوانین و مقررات دارد.
به دلیل ناراحتی رژیم استکباری جمهوری اسلامی، ایران به عرصه رفتارهای دوگانه تبدیل شده است. آنچه در همه جا رایج است، برای ایران ممنوع است، به خاطر اتهامات، مسائل و روایت هایی که می کنند، این مخمصه را برای ایران به وجود آورده اند.
وی افزود: این اتهامات منجر به تشکیل پرونده و مذاکراتی شد که بیش از 20 سال طول کشید و حاصل مذاکرات 20 ساله سند توافق هسته ای بود. در برجام برای اعتمادسازی، ایران پذیرفت که فعالیتهای خود را محدود و سرعت خود را کاهش دهد تا از صلحآمیز بودن برنامه هستهای ایران اطمینان حاصل کند و در ازای پذیرش بسته شدن موضوع اتهامات نظامی، توافقهای مربوطه را لغو کنند. تحریمها و در این زمان که ایران اعمال آن را محدود میکند، عملاً هیچ تحریمی نباید بر آن اعمال شود. سند برنامه جامع اقدام مشترک نیز به قطعنامه شماره 2231 تبدیل شد.
*کسی نمی تواند ما را مجبور به پذیرش بازرسی کند
اسلامی با اشاره به خروج آمریکا از برنامه جامع اقدام مشترک، خاطرنشان کرد: رابطه آژانس با ما بر اساس برنامه جامع اقدام مشترک نیست. مانند سایر کشورها، این رابطه مبتنی بر پادمان ها و معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای است. به گفته این دو، ما زیر نظر آژانس هستیم و دوربین و بازرس دارد و بیشتر بازرسان آژانس به ایران سفر میکنند.
ما روزانه، سرزده و مرتب تحت نظر هستیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: در گزارش می نویسند دسترسی به دوربین ها را از دست داده ایم که برای برنامه جامع اقدام مشترک در نظر گرفته شده است. طبق مفاد برجام، زمانی که آنها به تعهدات خود عمل نمی کنند، ما نیز باید تعهدات خود را مطابق برجام کاهش دهیم. شما در برجام هستید و به تعهدات خود عمل می کنید و ما نیز به آنها عمل خواهیم کرد.
وی گفت: چارچوب اصلی پادمان ها و معاهده منع گسترش تسلیحات هسته ای است که ما دنبال می کنیم و خود آژانس نیز بارها اعلام کرده است که هیچ انحرافی در برنامه هسته ای ایران وجود ندارد. نظارت وجود دارد و تعداد بازرسان آژانس به جای کاهش، افزایش یافته است.
ما حق داریم بازرسی را بپذیریم یا نه و این حق قانونی ماست نه فشار یا نیروی سیاسی. او تسلیم می شود، ما ارزیابی می کنیم، اگر تشخیص دهیم که بازرسی مانعی ندارد، با آن موافقت می کنیم و اگر موافقت نکردیم، هیچکس نمی تواند ما را تحت فشار بگذارد تا بپذیریم.
* سفر رافائل گروسی به تهران
اسلامی درباره سفر رافائل گروسی، مدیرکل آژانس به تهران و تمایل وی برای سفر به ایران، گفت: سفر مدیرکل آژانس طبق برنامه ریزی انجام شده است. سفیر ما در آژانس با مدیرکل آژانس دیدار کرد و مقرر شد وی و معاونانش برنامه را بررسی کنند و هر زمان که برنامه مشخص شد به ایران سفر کند.
وی همچنین با اشاره به رویکرد سازمان انرژی اتمی در حوزه سیاسی در دولت چهاردهم خاطرنشان کرد: ما بر اساس برنامه حرکت می کنیم و آقای مزکیان تاکید دارند که حرکت باید بر اساس برنامه باشد و وظایف برنامه ای آن را بر عهده بگیریم. .
ما باید مصمم باشیم که طبق برنامه حرکت کنیم و تعهدات خود را در چارچوب زمانی که قول داده بودیم اجرا کنیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: فناوری هسته ای که امروز مرز دانش است باید بتواند زمینه رشد و تعالی را در منابع انسانی و صنعت کشور فراهم کند. وی به تأثیر صنعت هسته ای اشاره کرد.
jahannews به نقل از یستا
مطالب مرتبط
آیا مدارس اصفهان فردا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟
خروج نیروهای فرانسوی از جمهوری چاد (یکم دی ۱۴۰۳)
آیتالله علمالهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد