مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

از تجارت و مصرف گوشت تشی چه می دانید؟

تبلیغات بنری



به گزارش سایت «یستا» به نقل از همشهری آنلاین، «تیشی» که در استان های مختلف با نام های «چولی»، «سیخور» و «خرباشت» شناخته می شود، گونه ای است که در سراسر کشور یافت می شود. به استثنای آذربایجان غربی، به ویژه در مناطق جنوبی زاگرس. .

آنقدر غذای لذیذ برای یوزپلنگ هاست که حاضرند خطر مرگ را برای آن بپذیرند. چندی پیش کالبد شکافی یک ببر در منطقه حفاظت شده خیز نشان داد که حیوان بدشانس مورد اصابت گلوله قلب قرار گرفته و جان خود را از دست داده است.

به عبارت دیگر، با وجود خارهای خطرناک، تنها حیوانی که می تواند تیشی را شکار کند ببر است. اگر یوزپلنگ ها به سختی این گونه را شکار کنند، انسان در معرض خطر انتقال آلاینده های انگلی مختلف از گوشت حیوانات قرار می گیرد و این گونه را به روش های مختلف مانند ترساندن با سگ، انداختن آب به داخل لانه، لاستیک خودرو و غیره شکار می کند.


شکار غیرقانونی به هر شکلی غیرقانونی است.

سال‌هاست که در مناطق بسیار محدود استان فارس، مارشکارها اجازه تسلط بر جمعیت‌های مخرب را داشته‌اند، اما به طور کلی به دلیل شکار بی‌رویه تعداد این گونه در حال کاهش است.

افرادی نیز هستند که این گونه را در حیاط خانه خود نگهداری می کنند و پوست، گوشت و استخوان آن را معامله می کنند. از آنجایی که سازمان حفاظت محیط زیست تاکنون مجوزی برای پرورش عقاب صادر نکرده است، هر نوع طرح توجیهی برای پرورش و پرورش عقاب نیز غیرقانونی است.

کشتار تیچی در جنوب

سید علی اکبر کاظمینی، دبیر شورای هماهنگی شبکه سازمان های محیط زیست و منابع طبیعی استان فارس: در صورت کاهش تعداد ببرها در طبیعت، گونه ای که به غذای ببر معروف است، افزایش می یابد.

برخی از مردم استان های جنوبی این اشتباه را دارند که در ابتدای پاییز یا زمستان تیچی می خورند و معتقدند گوشت تیچی گرم است و خوردن آن در زمستان باعث مقاومت بدن می شود.

این افسانه باعث شده است که تعداد این گونه حتی در مناطق حفاظت شده کاهش یابد. فعالان محیط زیست استان بوشهر نیز از کاهش تعداد این گونه خبر دادند.

از تعویذ علمی عجیب گرفته تا درمان هموروئید

به ندرت می توان حیوانی را یافت که حامیان آن خاصیت جادویی برای آن ذکر نکرده باشند. تیشی نیز از این قاعده مستثنی نیست. این روش را به درمان انواع سرطان، آسم، روماتیسم، نارسایی قلبی، ناباروری، فلج، تشنج، آبریزش و غیره نسبت می دهند.

از درمان جذام با پودر چی خشک شده، درمان گوشت اضافی زخم با کمپرس کی صفراوی، درمان هموروئید تا نوشتن تعویذ علمی عجیب با استفاده از تیغ چی، تعداد این نوع کاهش یافته است.

اجازه نداشتیم تاشی ببریم

غلامرضا ابدالی، مدیر دفتر حفاظت از حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست: هیچ حیوانی در طبیعت وجود ندارد که آفت محسوب شود. جمعیت بیش از حد یک گونه در یک منطقه محدود، آن گونه را “از بین می برد”.

شناسایی گونه ها به عنوان مضر مستلزم مطالعات آکادمیک است. در مورد تیچی، چنین مطالعه ای تا کنون انجام نشده است که منجر به تعدیل جمعیت شناسی فیزیکی شود.

تیشی طعمه اصلی ببر است و یک گونه بسیار ارزشمند در زنجیره غذایی است. این سازمان هیچ گونه مجوزی برای تکثیر تیشی در اسارت صادر نکرده است و در صورت پیدا شدن با وی برخورد خواهد شد.

در مورد گونه های غیر در معرض خطر، مردم به ندرت مجاز به برداشت از طبیعت هستند.

قیمت گوشت تاشی 1403


تبلیغات بنری

jahannews به نقل از یستا