به گزارش یستامحسن پرویز گفت: مراسم اختتامیه دومین جایزه بین المللی ادبیات فلسطین به زودی با همکاری دولت این کشور در عراق برگزار می شود. مراسم اختتامیه نخستین دوره جایزه بین المللی ادبیات فلسطین در بیروت برگزار شد و در نشست جدید دولت عراق و همچنین دفتر نخست وزیری برای برگزاری مراسم اختتامیه دومین دوره این جایزه اعلام آمادگی کردند. جایزه جایزه
وی افزود: این موضوع در جلسه شورای سیاست گذاری مطرح شد و قرار شد همه جوانب آن در نظر گرفته شود. با توجه به تمایل اعضای شورای سیاست گذاری برای حضور نخست وزیر عراق در این مراسم، مراسم اختتامیه این جایزه چند روزی به تعویق افتاد و مقرر شد مراسم اختتامیه دومین دوره جایزه فلسطین و جایزه جهانی ادبیات روز دوشنبه 26 دسامبر در بغداد به میزبانی دفتر نخست وزیر عراق برگزار می شود.
وی در خصوص انتخاب آثار برای داوری نهایی نیز گفت: در این راستا روال معمول این است که شورای علمی جوایز صلاحیت افراد برای داوری را تایید کند و این داوران آثار را بررسی می کنند. آنها آثاری را که شایستگی کافی برای رسیدن به مرحله نهایی را دارند شناسایی می کنند و در مرحله نهایی آنها را قضاوت می کنند. اما شورای علمی برای جایزه جهانی ادبیات فلسطین نداریم. به همین دلیل، شورای سیاستگذاری جایزه که مجری سیاست های کلی و امور علمی جایزه است، به عنوان شورای علمی فعالیت می کند و داورانی را از کشورهای مختلف منصوب می کند.
قضات از سوریه، لبنان، الجزایر، فلسطین، عراق، یمن، اندونزی، هند و ایران
پرویز گفت: در دومین دوره جایزه بین المللی فلسطین، این داوران از کشورهای سوریه، لبنان، الجزایر، فلسطین، عراق، یمن، اندونزی، هند و ایران انتخاب شدند. آثار ارسالی به دبیرخانه ابتدا توسط دو داور مورد بررسی قرار گرفت و آثاری که امتیاز کافی برای راهیابی به مرحله بعد را کسب کرده بودند در جلسه مشترکی با رئیس هیئت داوران و همکارم دبیر علمی جایزه بررسی شدند.
وی تاکید کرد: روال این جایزه در تمامی زیر مجموعه ها به این صورت بود که داوران پس از مطالعه آثار، دلایل انتخاب آثار خود را اعلام کردند و برجسته ترین آثار را از نظر تکنیک و موضوع تشریح کردند. تصمیم نهایی توسط گروهی از داوران، دبیر هیئت داوران و دبیر علمی جایزه گرفته شد. در هر بخش به استثنای دو بخش این جایزه که تعداد آثار کمتری داشتند، پنج اثر برای داوری انتخاب و در مرحله نهایی رتبه بندی شدند. از آنجایی که بیشتر آثار ارسالی در درجه اول به زبان عربی و در درجه دوم فارسی بود، از اساتید برجسته عرب زبان در کشورهای مختلف عربی و اساتید ارشد دانشگاه کمک گرفتیم.
دبیر علمی جایزه فلسطین خاطرنشان کرد: جلسات داوری این جایزه را با استفاده از فناوری های روز به صورت غیرحضوری برگزار کردیم که الگوی خوبی است که در سال های آینده نیز می توان از آن بهره برد. چون تجربه موفق و خوبی بود.
بیشترین تراکم آثار در بخش رمان بود
پرویز گفت: در دومین دوره جایزه ادبیات جهان فلسطین، 345 عنوان ارسالی از 26 کشور به دبیرخانه کل را مورد قضاوت قرار دادیم. اگرچه اکثر آثار ارسالی به زبان های عربی و فارسی بود، اما آثاری به زبان های انگلیسی، اردو، مالایی، فرانسوی و اسپانیایی نیز داشتیم. در این دوره 6 گروه داوری و 6 بخش مختلف نمایش، خاطره، داستان کوتاه، داستان کودک، شعر و رمان داشتیم. بیشترین تمرکز آثار در بخش رمان بود که 106 اثر به دبیرخانه ارسال شد و کمترین تعداد مربوط به نمایشنامه بود که در این بخش 9 اثر داشتیم.
وی تایید کرد: اساتید دانشگاه ها و دانشکده های زبان های خارجی ایران در مرحله نهایی داوری حضور داشتند. رؤسای اتحادیه نویسندگان عرب در سوریه و الجزایر، دکتر محمد حورانی و یوسف چاکرا نیز در داوری شرکت خواهند کرد. آقایان تراد حماده و بدیع الصقور از لبنان و سوریه نیز در داوری نهایی کمک خواهند کرد. علاوه بر داوران مرحله قبل که در صورت لزوم شخصا با آنها تماس گرفته می شود و از نظرات آنها بهره مند می شوند، اعضای شورای سیاست گذاری و شورای علمی جایزه نیز حضور خواهند داشت و در جمع بندی نهایی شرکت خواهند کرد. با توجه به تنوع داوران از کشورهای مختلف برای این جایزه، ما معتقدیم که انتخاب های منصفانه ای خواهیم داشت.
با توجه به تأثیری که حماسه فلسطین بر نویسندگان و شاعران داشت، مسلم است که در سال های آینده آثاری با کیفیت بالاتر توسط نویسندگان و شاعران کشورهای مختلف تولید خواهد شد که برای ما مهم است و نکته مثبتی محسوب می شود. امیدواریم با تبلیغات خوب رسانه ای آثار برگزیده پس از مراسم اختتامیه، بتوانیم این آثار را به زبان های دیگر ترجمه کنیم و پیام آور آثاری باشیم که در دفاع از مردم فلسطین درست و هنرمندانه نوشته شده است.
پرویز درباره کیفیت آثار ارسالی نیز گفت: اگرچه در دوره قبل از این جایزه در مدت زمان طولانی تعداد کمتری از آثار مورد بررسی قرار گرفت اما به نظر می رسد کیفیت آثار در این دوره بسیار بالاتر از دوره قبل باشد. در قسمت خاطرات دوره قبل هم کارهای متمایز و قوی داشتیم. در بخش رمان و داستان کوتاه، شاهد جهش بزرگی در کیفیت آثار خوب و ارزشمند ارائه شده هستیم. این اتفاق تردید ما را در مورد امکان حذف بخشی از کار و رسیدن به نتیجه نهایی ایجاد کرد. یکی از دلایل اصلی و مهم این جهش در کیفیت کار مربوط به طوفان الاقصی است. با توجه به تأثیر حماسه فلسطین بر نویسندگان و شاعران، مسلم است که در سال های آینده آثار با کیفیت بیشتری تولید خواهد شد.
منبع: خبرآنلاین
مطالب مرتبط
سیدحسن خمینی: از آسیبهای جهان امروز این است که دین را شُل میگیریم
عارف: ناترازی انرژی، ضربه سنگینی به صنعت میزند
اولین شرکت دانش بنیان شنبه آینده عرضه اولیه می شود (۸ دی ۱۴۰۳) | چقدر نقدینگی کنار بگذاریم؟