مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

ارجاع پرونده واردکنندگان طلا به بانک مرکزی به جای تعزیرات حکومتی

تبلیغات بنری

به گزارش یستا یکصد و بیستمین جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی با دستور جلسه «اصلاح دستورالعمل وزارت حراست درباره نحوه تصویب ثبت سفارش ارز واحدهای تولیدی و تجاری» و «لغو تعهد ارزی» طلا. واحدهای وارداتی» عصر امروز (چهارشنبه 11 آبان ماه) با حضور غلامحسین مظفری استاندار خراسان رضوی و جمعی از مدیران دستگاه های اجرایی، نمایندگان شورای اسلامی، مدیران شهری و فعالان اقتصادی استان برگزار شد. بخش خصوصی بازداشت شده اند

کنترل فرآیند واردات برای ارز صادراتی ضروری است

اولین دستور جلسه این جلسه بررسی اصلاحیه دستورالعمل وزارت حراست در خصوص نحوه تایید ثبت درخواست ارز واحدهای تولیدی و تجاری بود. علی اکبر لبافی دبیر جلسه با اشاره به جزئیات این دستور کار گفت: از سال 1402 بر اساس بخشنامه جدید به صادرکنندگان این اختیار داده شد که بین 85 تا 125 درصد صادرات خود را بدون ایجاد ارز وارد کنند. تعهد، اما نظارت ناقص و اجرای ناکافی این طرح باعث شده است که این امتیاز واردات به جای محدود شدن به ماشین آلات و مواد اولیه حیاتی، برای واردات کالاهای لوکس مانند تلفن همراه و اقلام غیر تولیدی استفاده شود.

وی افزود: با وجود تمام این تخلفات، امروز بسیاری از فعالان اقتصادی ترجیح می دهند این طرح را دنبال کنند و به جای واردات ارز به بازار داخلی، از درآمدهای صادراتی خود برای واردات مواد اولیه نظارتی استفاده می کنند. در این شرایط و به موازات لزوم نظارت بر واحدهای متخلف، هر نوع اصلاحات تکمیلی در این طرح در صورت عدم احراز جوانب کامل، گسترش کارآفرینی و مداخله دولت در بخش خصوصی خواهد بود. در نهایت منجر به نابودی بخش خصوصی خواهد شد. یک شغل

محسن زنگنه، رئیس مجلس استانداری در شورای اسلامی در جریان بررسی ابعاد این دستور کار گفت: در حال حاضر سالانه 850 هزار میلیارد تومان زیان برای جبران مابه التفاوت نرخ ارز پرداخت می کنیم. ریشه همه این مشکلات در حوزه صادرات و واردات واحدهای تولیدی و رکود در ثبت سفارش ارز نیز به همان ارز کم ارزشی برمی گردد که راه را برای لیزینگ هموار کرد; در این شرایط که همه متضرر خواهند شد جز دلالان و واسطه ها، شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی باید طی نامه ای به کمیسیون برنامه، بودجه و کنترل مجلس بر لزوم تعیین وضعیت نرخ ارز در بودجه 1404 تاکید کند. برنامه ریزی شده است.

واردات طلا بیهوده!

در جریان بررسی دستور کار دوم این جلسه، توجه اعضا به لغو تعهد ارزی واحدهای واردکننده طلا جلب شد. حسین محمدیان، رئیس کمیته توسعه صادرات اتاق بازرگانی خراسان رضوی به تشریح جزئیات این پرونده پرداخت و خاطرنشان کرد: از مهرماه سال گذشته وزارت امنیت در بخشنامه ای رسمی به صادرکنندگان اجازه داد به جای واردات طلا به کشور وارد کنند. واردات آن ارزهای خارجی حاصل از صادرات آن. اما به دلایل فنی بسیاری از صادرکنندگان قادر به برداشت وجوه ارزی خود به خارج از مرز نیستند و بر اساس این بخشنامه تصمیم جمعی مبنی بر ورود شمش طلا به کشور در مرکز مبادلات مبادلاتی برای فروش و فروش آنها گرفته شد. بدهی های ارزی باید از محل درآمد آنها تسویه شود.

وی ادامه داد: اما جای تعجب است که وزارت صمت با توجه به فراهم نبودن زیرساخت های فنی مرکز مبادلات طلا و ارز این بخشنامه را صادر کرد و به همین دلیل طی چهار حراج طلا در سال 1402 هجری قمری تنها 30 کیلوگرم طلا رد و بدل شد. طلا فروخته شد و علاوه بر آن بسیاری از صادرکنندگان در حالی که طلا را به جای ارز حاصل از صادرات وارد می کردند و آن را می فروختند، درآمد حاصل از آن در هیچ بانک اطلاعاتی ثبت نمی شد و به همین دلیل اکنون وزارت حراست و بانک مرکزی هستند. آنها تلاش می کنند تا تعهدات شرکت ها را جبران کنند و پرونده های جنایی تشکیل دهند.

در خاتمه این اجندا، اعضای شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی تصمیم گرفتند موضوع ارجاع موضوع واحدهای واردات طلا به سازمان تعزیرات حکومتی را به طور موقت از دستور کار خارج و به جای آن، موضوع را بررسی کنند. محاسبه تعداد دقیق مزایده ها به بانک مرکزی داده می شود.

تبلیغات بنری