او مینویسد: «تحریمها – بهویژه توسل دولت اوباما به تحریمهای ثانویه علیه کشورها و شرکتهای همکار با ایران – این کشور را در موقعیتی قرار داده است که در مورد برنامه هستهای خود امتیازات جدی بدهد.
معمار تحریم های ضدایرانی در ادامه یادداشت خود به خروج «دونالد ترامپ» رئیس جمهور پیشین آمریکا از برنامه جامع اقدام مشترک اشاره کرد و یادآور شد: سیاست فشار حداکثری ترامپ قادر نبود. برای رسیدن به این. دولت او به توافق جدیدی دست یافت. به گفته وی، دولت بایدن در سال 2021 تلاش کرد تا به برنامه جامع اقدام مشترک بازگردد، اما تلاش های او نیز شکست خورد.
به گزارش گزاش فارس، برادرزاده نوشت: «نتیجه این تحولات، علاقه جدید به استفاده از تحریمها و خواستار گسترش و تشدید آن است، اما این منافع، مشکلات راهاندازی یک کمپین تحریمی مشابه و شرایط بسیار متفاوت را نادیده میگیرد توسط کسانی که آن تحریم ها را اجرا می کنند.»
برادرزاده خاطرنشان کرد: برخلاف تصور برخی، «طراحی، نظارت و اجرای تحریمها» کار بسیار دشواری است و نیاز به صرف انرژی زیادی دارد. این مقام سابق آمریکایی این وضعیت را به اردکی تشبیه کرد که به نظر می رسد با آرامش روی آب شنا می کند، اما تلاش می کند تا زیر آب راه برود.
او درباره دشواریهای اجرای تحریمها مینویسد: «تحریمها ممکن است در تئوری خود اجرایی به نظر برسند، اما در واقعیت اینطور نیست، برای مثال، ایران از اجرای ممنوعیت واردات قطعات موشکها، شرکتها، شرکتهای کشتیرانی و بانکها خودداری میکند. این کار را به صورت خودکار انجام ندهید.»
ریچارد نفیو نوشت: «همانطور که این مقاله مشخص میکند، کمپین تحریمها علیه ایران که با برجام به پایان رسید، دامنه وسیعی داشت و طراحی آن دشوار بود.» بیشتر از خطرات و آسیب پذیری های خود آگاه هستند.
وی می افزاید: «این بار ایرانی ها به نحو احسن از خود و دارایی هایشان محافظت می کنند، رویکرد فشار حداکثری ترامپ تا حدودی این موضوع را تأیید می کند، این سیاست تأثیرات اقتصادی قابل توجهی بر ایران داشت، اما به توافق هسته ای جدید منجر نشد دفتر.”
ریچارد نفیو خاطرنشان کرد که در دولت بایدن «هیچ یک از تحریمها از نظر فنی لغو نشده است و اقتصاد ایران همچنان در وضعیت بدی قرار دارد، اما این عملکرد ضعیف نه ایران را به سمت سقوط سوق داد و نه این کشور توافقی را که ظاهر شد قبول کرد. در ماه اوت.” 2022 روی میز بود. این موضوع بر اهمیت پیوند فشارهای اقتصادی به استراتژی تاکید دارد.
ریچارد نفیو در بخشی دیگر از این یادداشت اشاره کرد که ابزارهای فشار ایرانی در حال حاضر با گذشته متفاوت است. امروز، ایران هزاران سانتریفیوژ و «دانش لازم برای تولید مواد هستهای با درجه تسلیحات در عرض چند روز» را دارد.
این مقام سابق آمریکایی خاطرنشان کرد که زمینه جهانی تحریم ها نیز مهم است. کمپین تحریمی دولت اوباما اولین بار از اهمیت اقتصادی برخوردار بود. این تحریم ها قبل از حمله روسیه به اوکراین، قبل از تحریم ونزوئلا و قبل از رقابت اقتصادی با چین رخ داده است.
jahannews به نقل از یستا
مطالب مرتبط
خروج نیروهای فرانسوی از جمهوری چاد (یکم دی ۱۴۰۳)
آیتالله علمالهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد
افزایش نرخ طلا و سکه در مشهد (۳ دی ۱۴۰۳) | نیمسکه یک میلیون تومان گران شد!