به گزارش یستا از 30 آبان ماه سال جاری تا 15 آذرماه به مدت حدود دو هفته تعطیلی طرحریزی شده منازل در سراسر کشور به دلیل کمبود ذخایر سوخت مایع برای نیروگاهها بهعنوان سوخت پشتیبان فصل سرما برای تولید برق اجرا شد.
15 آذرماه پس از حضور وزرای نفت و نیرو در مجلس نمایندگان اعلام شد که گازرسانی به نیروگاه ها 180 میلیون مترمکعب در روز و میزان گازوئیل روزانه به نیروگاه ها 50 افزایش می یابد. میلیون لیتر و قطع برق برنامه ریزی شده متوقف شد.
همزمان، مقامات وزارت نیرو شرط تداوم قطعی برق و تداوم تامین سوخت کافی نیروگاه ها را اعلام کردند. پس از گسترش و تثبیت هوای سرد در هفته جاری در مناطق مختلف کشور، مصرف گاز در بخش های خانگی، تجاری و صنعتی به 575 میلیون مترمکعب رسید.
غلامرضا کوشکی، رئیس مرکز پایش شبکه حمل و نقل گاز کشور اعلام کرد: مصرف گاز در بخش های خانگی، تجاری و صنعتی در روز 21 آذرماه به رکورد 575 میلیون مترمکعب در روز رسید.
کوشکی گفت: کاهش حدود 10 درجه ای دمای هوا طی دو روز گذشته باعث مصرف 68 درصدی گاز تولیدی در بخش های خانگی، تجاری و صنعتی شد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه این سردی هوا تا پایان هفته ادامه خواهد داشت و بر اساس پیش بینی ها احتمالا مصرف گاز در بخش های خانگی، تجاری و صنعتی به 600 میلیون مترمکعب در روز خواهد رسید. لذا از شهروندان تقاضا داریم با مدیریت مصرف از شرکت ملی گاز ایران در تثبیت شبکه گاز حمایت کنند.
رئیس مرکز پایش شبکه حمل و نقل گاز کشور با اشاره به افزایش 6 درصدی مصرف در این مدت در تمامی بخش ها نسبت به کل تولید، گفت: این موضوع تعادل بین تولید و مصرف را به هم زد و متأسفانه تداوم آن می تواند باعث ایجاد مشکل شود. کاهش فشار در برخی از شاخه های اصلی.
کوشکی با بیان اینکه خوشبختانه تا این لحظه خبری مبنی بر افت فشار یا قطع گاز در هیچ یک از انشعابات اصلی به دست ما نرسیده است، تصریح کرد: ادامه این خبر خوش فقط با همکاری همکار امکان پذیر خواهد بود شهروندان در مدیریت مصرف گاز
وی کاهش چشمگیر میانگین دمای عمومی در کشور را عاملی مهم در افزایش مصرف گاز در بخش های خانگی، تجاری و صنعتی دانست و گفت: از شهروندان در سراسر کشور می خواهیم به توصیه های ساده اما کاربردی توجه کنند به عنوان شناسایی منافذ ورود سرد به داخل خانه و تنظیم دمای منازل مختلف بسته به کاربری آنها، تنظیم دمای وسایل گرمایشی در حد استاندارد، پوشیدن لباس های گرم و استفاده از پرده های ضخیم در منازل. یک اثر عالی با توجه به کاهش میزان ضایعات گاز در بخش خانگی، شرکت ملی گاز ایران متعهد به حفظ جریان پایدار گاز به تمام بخشهای کشور است.
با افزایش مصرف گاز در بخش خانگی، گازرسانی به نیروگاه ها محدود شد و به کمتر از 100 میلیون متر مکعب رسید و در روزهای اخیر نیروگاه ها حدود 100 میلیون متر مکعب سوخت گاز و بیش از 120 میلیون لیتر مایع تولید کردند. سوخت
افزایش مصرف سوخت مایع به ویژه گازوئیل در نیروگاه ها با توجه به اینکه میزان ذخیره گازوئیل در نیروگاه ها حدود 33 درصد است، البته هنوز به روزهای اوج سرمایه زمستانی نرسیده ایم این بخش بیشتر خواهد شد و امکان تخصیص گاز بیشتر در صورت عدم دسترسی به نیروگاه ها می تواند منجر به تولید ناپایدار برق به دلیل کمبود سوخت شود و بار دیگر خاموشی های برنامه ریزی شده افزایش یابد. منتشر می شود.
علاوه بر تلاش شبانه روزی کارگران شرکت ملی گاز و شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی برای تامین سوخت پایدار و حداکثری برای کشور از جمله سوخت نیروگاه های تولید برق و تلاش کارگران صنعت برق تامین سوخت پایدار و حداکثری برای کشور از جمله سوخت نیروگاه ها. تولید و توزیع پایدار برق، صرفه جویی در مصرف گاز و برق توسط مردم می تواند مهمترین عامل کمک به تامین پایدار برق و گاز، جلوگیری از افت فشار در شبکه سراسری گاز و جلوگیری از بازگشت قطعی برق باشد.
پیک مصرف برق دیشب در کشور به 47 هزار و 857 مگاوات رسید که نسبت به روز مشابه سال گذشته 7.6 درصد رشد داشته و سهم مصرف داخلی حدود یک سوم این رقم است. مصرف گاز خانگی نیز نسبت به روز مشابه پارسال حدود 10 درصد رشد نشان می دهد.
اگر مشترکان خانگی در سراسر کشور در این ایام 20 درصد در مصرف برق و گاز خود صرفه جویی کنند، حدود 100 میلیون متر مکعب در مصرف گاز و حدود 3000 مگاوات در مصرف برق صرفه جویی می شود که نه تنها امکان بازگشت قطعی برق را از بین می برد. ، اما احتمال کاهش فشار در شبکه گاز در زمستان امسال را نیز ذخیره خواهد کرد و زمستان را بدون مشکل پشت سر خواهیم گذاشت.
منبع: تسنیم
مطالب مرتبط
تکذیب افزایش قیمت گازوئیل (۱۵ دی ۱۴۰۳)
فیلمهای بخش مسابقه کوتاه داستانی جشنواره فجر مشخص شد (۱۵ دی ۱۴۰۳)
فرصت طلایی مارسکا به مهاجم سابق بارسا