مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

آیت‌الله علم‌الهدی: کانون فرهنگی جوادالائمه(ع) حلقه اتصال عشق و عمل به امام جواد(ع) است

تبلیغات بنری

به گزارش شهرآرانیوز، آیت‌الله سیداحمد علم‌هادی در دیدار با اعضای هیئت و مرکز فرهنگی جوادالائمه(ع) در دفتر نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی، میلاد مسعود امام جواد (ع) را تبریک گفت و گفت: ما. امیدوارم این عید برای ما تسکینی باشد، میلاد امام جواد (ع) شاید برجسته ترین و شادترین لحظه زندگی امام هشتم (ع) باشد.

وی به لحظه ولادت حضرت امام جواد (علیه السلام) اشاره کرد و ادامه داد: امام رضا (ع) در آن روز خجسته در حجره ای بود که در کنار اتاقی که در آن متولد شد، فرزندی به دنیا آمد به نام موسی بن عمران; «الذی انشقاق النهار» این جمله نشان دهنده مقام والای امام جواد علیه السلام و معجزه شخصیت آن حضرت است.

معجزه امام جواد (ع): از تقسیم دریاهای علم تا شگفتی دانشمندان

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی، شکافتن دریا را دو ویژگی «نجات امت» و «شگفت انگیز بودن» دانست و افزود: همان گونه که شکافتن نهرها برای پیامبر اکرم (ص) یک معجزه الهی بود. ص). موسی(ع) و امام جواد(ع) نیز در کودکی دریای علم را به روی علمای آن زمان گشودند که تعجب همگان را برانگیخت.

وی گفت: امام رضا (ع) درباره علت شباهت امام جواد (علیه السلام) به عیسی بن مریم (علیه السلام) فرمودند: پسرم جواد مانند عیسی بن مریم است، همچنان که حضرت عیسی (ع) از پاک و پاکی به دنیا آمد. مادر پاکدامن . به دنیا آمد، فرزندم نیز از مادری پاک رهنا ختون به دنیا آمد.»

علم‌هادی می‌گوید: «ریحانه خاتون» که اصالتاً مصری بود، به‌خاطر پاکدامنی و ایمان زیادش مورد ستایش حضرت رضا (علیه‌السلام) قرار گرفت که همسرش را از فراق راحت کرد و جدایی از سفر حج با خانواده مقدمه سفر به خراسان بود.

امام بزرگوار مشهد خاطرنشان کرد: از پیامبر (ص) روایت شده است که فرمود: «فدای جانم فدای مولود بانوی نوبیا»، منظورشان این بود که حضرت را به دنیا آورد. امام جواد (رض). او نزد پیامبر اکرم نیز بسیار عزیز بود. این بخشی از عظمت امام نهم (ع) است.

وی با اشاره به اینکه در حضور امام هشتم (ع) هیچ توسلی به اندازه توسل به امام جواد (ع) مؤثر نیست، گفت: نیازمندان باید در حرم به حضرت جواد (ع) متوسل شوند. در مفاتیح الجنان، انتشارات اوستان قدس، دعاها و آداب ویژه ای برای پرداختن به آنها وجود دارد که برای رفع نیاز افراد مجرب بسیار مفید است.

علم‌هادی با اشاره به اینکه وفاداری عاطفی به امام بی‌فایده است، گفت: حتی دشمنان هم ائمه (ع) را دوست دارند و دلیل اصلی دشمنی آنها قدرت‌جویی و فرصت‌طلبی در قبر پیامبر (ص) است. (ر) و شروع به گریه کرد و گفت: ای رسول خدا (ص) تو شاهدی که من موسی بن جعفر را به نفع امت از این کار جدا می کنم. و او را به زندان خواهم انداخت».

فرمود: امام صادق (علیه السلام) در حدیثی می فرماید: «کسی را نمی یابی که بگوید من دشمن پیامبر و اهل بیت هستم». یکی دیگر از دشمنان سرسخت ائمه معاویه ملعون بود که به جرم شیعه بودن مردم را می کشت. در پایان این شعر اذعان شد که «خداوند رحمت کند ابوالحسن علی را که واقعاً چنین بود».

یکی از اعضای اجلاس خبرگان رهبری گفت: پس دوستی و محبت به ائمه (الف) همان گونه که شما برنامه دارید، ایستادگی در ردیف امامان است. به عشق امام جواد (ع) چه می کنید؟ این اقدامات ارزشمند و مهم هستند.

وی با بیان اینکه دوستی عملی به معنای این است که انسان در تمام عمر دقیقاً در مسیر امام جواد(ع) قرار گیرد، افزود: راه ایشان از روز اول، رفع ظلم و مقابله با استکبار بوده است. مأمون وقتی فهمید که جانشین امام هشتم (ع) پسری هشت ساله است، ابتدا خوشحال شد، اما وقتی عموی سالخورده امام هشتم (ع) را دید، خم شد و او را بوسید. او دست این کودک را می داند یا پاسخ همه مشکلات را می داند، متوجه شد که این امام مانند یک کودک است و قدرت نفوذش در شیعه کم نیست، به همین دلیل به بغداد تبعید شد.

ماجرای بحثی که بغداد را تکان داد: علم بیکران امام جواد (ع)

علم‌هادی افزود: مامون در بغداد میان امام جواد(ع) و یحیی بن عکسام که قاضی بغداد بود، مناظره‌ای را آغاز کرد تا علم آنها را بیازماید. یحیی بن اکسام از پیامبر (ص) پرسید: «در مورد محرم (کسی که در مکه احرام می بندد) و ماهیگیر را می کشد، چه می گویید؟ او 18 سؤال پرسید، مثلاً آیا آن شخص در حل (خارج از مکه) بود یا در حرم آیا این کار را عمداً انجام داد یا از روی اشتباه؟ و … مطرح کرد. یحیی از شنیدن این مسائل تعجب کرد و نشانی از بی وفایی در چهره اش نمایان شد، زبانش گرسنه شد و جایگاه علمی پیامبر(ص) برای حاضرین روشن شد.

وی توضیح داد: سپس امام جواد (رض) در این باره از یحیی بن اکسام پرسید: «مردی در اول روز به زنی که بر او حرام شده بود نگاه کرد، چون قسمتی از روز گذشت، آن زن بر او حلال شد، حرام شد. به او که بعدازظهر رسید، عصر حرام شد، چون آفتاب برآمد، آن وقت که صبح بر او نازل شد، بگو این زن برای آن است آیا مرد گاهی حلال و گاهی حرام است؟

رضوی، نماینده فقیه در خراسان خاطرنشان کرد: یحیی بن عکسام گفت: به خدا سوگند پاسخ این سؤال را نمی دانم، مأمون از پیامبر خواست که خودشان به این سؤال پاسخ دهند، امام جواد(ع) فرمود. “این زن کنیز است و این مرد غریب است” و نگاه کردن به او در صبح حرام است، وقتی قسمتی از روز بگذرد بر او حرام شد (زیرا حلال بود). چون آن کنیز را خرید، بر آن مرد حلال شد، چون عصر فرا رسید، آزادی آن کنیز بر او حرام شد.

گفت: در وقت عصر ازدواج کرد و همین که غروب شد بر او حلال شد، زیرا در نیمه های شب «زر» را با خود داشت بر او حرام شد، چون صبح شد، حلال شد.

علم‌هادی می‌گوید: در چنین شرایطی می‌خواست امام جواد(ع) را تحت کنترل خود درآورد تا نفوذ علمی آن حضرت بیش از گذشته در بین مردم گسترش نیابد.

وی گفت: اما این وضعیت برای آن است که امام شناسی را که حضرت رضا (علیه السلام) با قدرت امام جواد (علیه السلام) تأسیس کرد، توسعه دهد و از طرفی چون همسرش فرزندی نداشت، حضرت مجدداً ازدواج کردند و مرکز خانواده، مادر امام هادی (ره) از کاخ بیرون آورده شد.

فرهنگسرای جوادالائمه (ع); مرکز اشاعه فرهنگ تناقض و عدالت

امام بزرگوار مشهد تاکید کرد: مقام معظم رهبری به دلیل نکات مهمی که این ائمه در رشد اندیشه و مذهب شیعه داشتند، دستور دادند تا بر زندگی امام جواد(ع) و امام هادی(ع) تاکید شود. بنابراین محبت عملی به این پیامبر یعنی حرکت در مسیر او که در برابر ظلم بود.

وی افزود: امروز در کره زمین تنها جریان استکبارستیزی که نشان می دهد انقلاب اسلامی و نظام ماست، اگر هیئت و مرکز فرهنگی جوادالائمه(ع) در انقلاب نقشی داشته باشد دوستی و عشق به مردم است. از امت – در توسعه انقلاب و حراست از نظام عملیاتی باید به طعمه (عج) احترام گذاشت.

علماملهادی با تاکید بر راه اندازی بسیج جوادالائمه (ع) در کنار هیئت و کانون فرهنگی جوادالائمه (ع) گفت: امیدواریم شما برادران و خواهران انقلابی در نهاد مقدس بسیج حضور داشته باشید تا دوستی عملی شما با پیامبر اکرم نیز نمایش داده خواهد شد.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری shahraranews