به گزارش ایتنا، برای کسانی که اعضای خانواده آنها از این بیماری رنج می برند این سوال وجود دارد که آیا آلزایمر ارثی است؟ اما موارد بیشتری وجود دارد: بیماری آلزایمر چگونه ایجاد می شود؟ آیا کارهایی وجود دارد که بتوانم برای کاهش خطراتم انجام دهم؟
در اینجا کارشناسان به این سوالات پاسخ می دهند.
آیا آلزایمر ارثی است؟
از آنجایی که بیماری آلزایمر در اواخر دهه 70 و 80 میلادی شایع است، سن بزرگترین عامل خطر برای این بیماری است.
با این حال، محققان چندین ژن مرتبط با افزایش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کشف کرده اند. (ژن های خطر: APOE-2، APOE-3، APOE-4) یا ژن هایی که مستقیماً باعث بیماری می شوند (ژن های خاص: APP، PS1، PS2).
طبق گزارش انجمن آلزایمر، 40 تا 65 درصد افراد مبتلا به بیماری آلزایمر دارای ژن APOE-4 هستند که احتمالاً با بیماری آلزایمر مرتبط است.
ژنهای شناساییشده تنها ۱ درصد موارد را تشکیل میدهند و باعث یک اختلال ژنتیکی اولیه میشوند که در آن علائم معمولاً بین ۴۰ سالگی تا اواسط ۵۰ سالگی ظاهر میشوند.
بنابراین، برای پاسخ به این سوال، در حالی که 45٪ تا 60٪ از بیماران آلزایمر خطر ابتلا به این بیماری را به ارث می برند، تنها 1٪ در واقع ژنی را به ارث می برند که تشخیص آلزایمر را تضمین می کند.
بیماری آلزایمر چگونه ایجاد می شود؟
به گزارش ایتنا، بر اساس اعلام انجمن آلزایمر، بیماری آلزایمر زمانی رخ می دهد که پروتئین ها در مغز جمع شده و ساختارهایی به نام «پلاک» و «گره» را تشکیل دهند. این باعث مرگ سلول های مغز و آسیب به عملکردهای کنترل شده توسط مغز می شود.
مغز شما حاوی میلیاردها نورون است که از طریق بارهای الکتریکی که در امتداد آکسونها از یک نورون به نورون دیگر حرکت میکنند، با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند و مواد شیمیایی بین آنها در سیناپس پرش میکنند و به آنها اجازه میدهد با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و همه عملکردهای بدن را انجام دهند. درون نورونها تاو وجود دارد، پروتئینی که از میکروتوبولهایی پشتیبانی میکند که مواد مغذی را به سلولها میرسانند.
محققان بر این باورند که در بیماری آلزایمر، پروتئین تاو غیرطبیعی در سلول های عصبی تجمع می یابد و باعث گره خوردن میکروتوبول ها می شود. این امر از حرکت مواد مغذی و سایر منابع ضروری به داخل سلول جلوگیری می کند و سلول می میرد. علاوه بر این، وقتی قطعاتی از پروتئین به نام بتا آمیلوئید به هم میچسبند، پلاکهایی در اطراف سلولهای عصبی تشکیل میشوند.
با این حال، محققان بر این باورند که ممکن است عوامل دیگری در بدن ما وجود داشته باشد که منجر به بیماری آلزایمر شود.
• سیستم عروقی نمی تواند خون و مواد مغذی کافی را در اختیار مغز قرار دهد
• مغز فاقد گلوکز مورد نیاز برای تامین انرژی کافی برای فعالیت های مغزی است
• التهاب مزمن زمانی رخ می دهد که سلول های مرده به درستی از سلول های عصبی اطراف خارج نشوند
در نهایت، نورون ها قادر به برقراری ارتباط نیستند و می میرند و مغز شروع به کوچک شدن می کند.
آیا می توان از بیماری آلزایمر پیشگیری کرد؟
دکتر جاناتان گراف رادفورد در مقاله اخیر مایو کلینیک گفت: “هنوز نه، اما شواهد زیادی وجود دارد که عادات سبک زندگی سالم – مانند رژیم غذایی، ورزش، و سیگار نکشیدن – ممکن است در کاهش وزن نقش داشته باشد.” خطر ابتلا به بیماری آلزایمر.
به گزارش ایتنا، در حالی که شواهد «دلگرمکننده اما غیرقطعی» وجود دارد که نشان میدهد حفظ فشار خون سالم، افزایش فعالیت بدنی و شرکت در ورزشهای شناختی ممکن است مفید باشد، برای ارائه پاسخ قطعی به مطالعات بیشتری نیاز است. با این حال، بسیاری از عادات مهم وجود دارد که می توانید برای حفظ سلامت مغز خود انجام دهید. طبق گفته کلینیک مایو، این موارد عبارتند از:
• سیگار را ترک کنید
• فشار خون بالا، کلسترول بالا و دیابت را کنترل کنید، زیرا از عوامل خطر بیماری عروقی هستند
• از یک رژیم غذایی (مانند رژیم مدیترانه ای) سرشار از میوه ها، سبزیجات و پروتئین های بدون چربی غنی از اسیدهای چرب امگا 3 استفاده کنید.
• از نظر اجتماعی و فیزیکی فعال بمانید. کمی ورزش را در نظر بگیرید، زیرا تصور می شود برای پیشگیری مفیدتر است
• وزن مناسب را حفظ کنید
• هر کاری که می توانید برای حفظ سلامت روان خود انجام دهید
• فعالیت هایی را بیابید که از مهارت های شناختی (تفکر) شما استفاده می کنند، مانند خواندن، بازی های رومیزی، کاردستی، پازل، و سرگرمی ها
• اگر به سمعک نیاز دارید، یک سمعک تهیه کنید. توانایی استراق سمع مکالمات ذهن شما را تیز نگه می دارد
• مصرف الکل را محدود کنید
parseek به نقل از یستا
مطالب مرتبط
«بازاریابی»؛ حلقه مفقوده عرضه سوغات در مشهد است
آمار فروش سینماهای خراسانرضوی در هفته گذشته (۲۲ دی ۱۴۰۳)
نگاهی آماری به الکلاسیکوی جدید | جابه جایی رکوردها در سوپرجام تاریخی اسپانیا