به گزارش یستا اکتبر، ماه آگاهی از سرطان پستان است. این بیماری از هر هشت زن در جهان یک نفر را مبتلا می کند و دومین عامل مرگ و میر زنان است. آمار ترسناک حملات سرطان سینه زنان را تحت تاثیر قرار می دهد، اما اگر معاینات سالانه منظم را انجام دهید و توصیه هایی را که خطر را کاهش می دهد دنبال کنید، می تواند کمتر و کمتر شود.
سالانه 18 هزار مورد جدید سرطان سینه در کشور ثبت می شود
این در حالی است که رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سالانه از 18 هزار مورد جدید ابتلا به سرطان سینه در کشور خبر می دهد و می گوید: حدود 21 درصد بیماران مبتلا به این سرطان زیر 40 سال و 5 درصد مبتلایان هستند. زیر 30 سال سن دارند.
محمد اسماعیل اکبری به رابطه مثبت بین باروری و بهبودی از سرطان اشاره می کند و می افزاید: شایع ترین سن ابتلا به این بیماری در کشور 45 تا 55 سال است و از هر 100 هزار زن ایرانی حدود 34 نفر به سرطان سینه مبتلا می شوند.
وی با بیان اینکه نرخ رشد سرطان در ایران بیشتر از کشورهای غربی است، گفت: رشد 6 درصدی در سرطان سینه داریم و دلیل این امر نیز بالا رفتن سن جمعیت است چرا که مهم ترین دلیل این نرخ بالاست. سرطان در کشور سن است
میانگین سنی سرطان سینه در خراسان رضوی 44 سال است
دکتر آسیه سادات فتحی معصوم جراحی سرطان در این خصوص به شهر نیوز می گوید: میزان ابتلا به سرطان سینه در سراسر کشور رو به افزایش است و میانگین سن ابتلا به سرطان پستان در ایران 46 سال بوده و اکنون طبق آخرین مطالعات به 49 رسیده است. سال و این عدد در خراسان رضوی زیر میانگین کشوری و تقریباً 44 سال سن دارد.
دکتر فتحی بر اهمیت مراقبت و معاینه پیشگیرانه تاکید می کند و می گوید: معاینات دوره ای بعد از 30 سالگی هر دو تا سه سال یکبار و بعد از 35 سالگی هر سال باید انجام شود. همچنین پس از چهل سالگی که خطر ابتلا به این بیماری افزایش مییابد، به افراد توصیه میشود که هر ساله ماموگرافی انجام دهند، زیرا به این ترتیب تشخیص سرطان سینه دو سال زودتر قابل تشخیص است و این تشخیص زودهنگام درمان را آسانتر میکند. .
البته رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی معتقد است غربالگری کمکی به طول عمر افراد نمی کند، اما در تشخیص و درمان به موقع موثر است. بنابراین معاینه باید رایگان بوده و طبق پروتکل انجام شود و تمامی داده ها ثبت شوند.
به گفته اکبری، برای انجام غربالگری سرطان سینه سه هزار میلیارد تومان نیاز است و باید بدون ایجاد ترس در بین زنان، آگاهی رسانی شود.
نکته نگران کننده ای که رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در اظهارات خود به آن اشاره کرد این است که حدود 50 درصد از نتایج اشعه ایکس با واقعیت یکسان است و بیش از 70 درصد تصاویر ماموگرافی چنین نیستند. استانداردهای لازم را برآورده می کند متأسفانه فرآیند کار توسط تکنسین ها انجام می شود و پزشک در طول تصویربرداری آن را نمی بیند.
وی البته بر لزوم رایگان بودن ماموگرافی تاکید می کند و می گوید: مهم ترین تشخیص سرطان سینه معاینه بالینی است و بهترین و سریع ترین راه برای تشخیص آن مراجعه به پزشک در صورت وجود فرورفتگی در سینه است.
94 درصد از اسکن های ام آر آی برای سرطان سینه بی فایده هستند
رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه سونوگرافی نیز یکی از روشهای تشخیص سرطان پستان است، به نکتهای در خور توجه اشاره میکند: تقریباً 94 درصد از روشهای MRI برای سرطان پستان بیفایده است و نباید انجام شود. انجام شود. در مرحله اول برای بیمار انجام می شود و ضرورت انجام آن محدود است و باید توسط جراح تشخیص داده شود.
در صورت مشکوک بودن به سرطان سینه، پوشش بیمه اولیه برای ماموگرافی چقدر هزینه دارد؟
براساس تحقیقات میدانی خبرنگار یستا، متوسط هزینه ماموگرافی برای تشخیص سرطان سینه در مشهد در مراکز دولتی 600 هزار تومان و در مراکز خصوصی و غیردولتی 800 هزار تومان و تعهد بیمه پایه 70 درصد از سوی دولت است. . تعرفه آسان نیست زیرا نبود مراکز دولتی و تعداد بالای بیماران زمان بر است.
از سوی دیگر گفتوگوی ما با زنان جوان و میانسال درباره اهمیت انجام معاینات منظم سالانه برای تشخیص زودهنگام سرطان سینه، نشان از ترس آنها از مواجهه با این موضوع دارد، ترسی که گاه پرهزینه میشود و زندگی آنها را تهدید میکند. به افزایش آن هزینه ها
سرطان سینه عامل 54 درصد مرگ و میر زنان ایرانی است
بر اساس آنچه که روزنامه اعتماد در مردادماه سال جاری منتشر کرد، «250 هزار بیمار سرطانی در کشور وجود دارد و سالانه 55 هزار نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست می دهند.» این رقم در سال 2025 به 150000 مورد خواهد رسید.
رئیس اداره سلامت مادران و میانسالی وزارت بهداشت اخیرا در گفت و گو با یکی از رسانه ها گفته است که 54 درصد مرگ و میر زنان 30 تا 59 سال در کشور به دلیل سرطان سینه بوده است.
به گفته دکتر ملیحه کیانفر، سکته قلبی اولین و سرطان سینه دومین عامل مرگ و میر زنان در گروه سنی 30 تا 59 سال در کشور است.
غربالگری رایگان سرطان سینه برای زنان بالای 30 سال
رئیس گروه پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان میکند: در خصوص غربالگری سرطان پستان در مراکز بهداشتی درمانی، سابقه و علائم خطر از بیمار سؤال میشود و معاینه انجام میشود.
به گفته دکتر اقبال، آزمایشات غربالگری اولیه از سن 30 سالگی در تمامی مراکز بهداشتی و درمانی به صورت رایگان انجام می شود که نقش مهمی در تشخیص زودهنگام دارد، اما متأسفانه به این موضوع غفلت می شود و یا به دلیل اشتباه ترس از این موضوع وجود دارد. باورها
بررسی آمار و اخبار مربوط به سرطان پستان نشان دهنده نبود سیستم غربالگری و بی اطلاعی زنان از اهمیت معاینات سالانه است تا جایی که خود را موظف به مراجعه به پزشک و انجام ماموگرافی نمی دانند مگر اینکه مجبور باشند. علائم بیماری را ببینید. متأسفانه وقتی علائم ظاهر می شوند، بیماری وارد مرحله پیشرفته می شود و درمان چالش برانگیز می شود.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی بهشتی گفت: بیش از 21 درصد بیماران مبتلا به سرطان پستان در ایران زیر 40 سال سن دارند اما این درصد در دنیا 4 درصد است. در واقع تعداد جوانان مبتلا در ایران پنج برابر میانگین جهانی است و این نشان دهنده لزوم وجود یک سیستم معاینه اولیه و پیشرفته رایگان و حتی اجباری است که نوعی معاینه است که کلیه اقدامات تشخیصی را رایگان انجام می دهد. زنان علاوه بر فرهنگ و تجربه. آموزش و پرورش مستلزم امتحان آنهاست.
مطالب مرتبط
افغانستان و ایران تفاهمنامه اتصال شبکههای اینترنت امضا کردند
آیا مدارس اصفهان فردا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟
خروج نیروهای فرانسوی از جمهوری چاد (یکم دی ۱۴۰۳)