برای اطلاع رسانی شهرآرانیوز، سخنگوی کمیته آماتوری انجمن نجوم ایران اعلام کرد: عصر روز پنجشنبه 6 دی سیاره مریخ در تقابل قرار می گیرد و به نزدیک ترین فاصله خود به زمین می رسد و سیارات زحل، زهره و مشتری قابل رویت هستند. . در مقابل آن
کاظم کوکرم گفت: روز پنجشنبه 7 دی ماه سیاره مریخ روبروی آن قرار دارد. در شرایطی که مریخ یا هر سیاره بیگانه ای که به موقعیت مخالف یعنی زمین می رسد بین خورشید و آن سیاره قرار دارد.
کوکرام تاکید کرد: معنای این جمله این است که آن سیاره بیش از هر زمان دیگری به زمین نزدیک است و به این ترتیب در 27 ژانویه سیاره مریخ بیش از هر زمان دیگری به زمین نزدیک شده است.
سخنگوی کمیته آماتورهای انجمن نجوم ایران تصریح کرد: در شرایط فعلی بهترین شرایط برای رصد مریخ در شب های اواخر دی و اوایل بهمن برای زمینی ها ایجاد می شود.
وی افزود: نزدیکترین زمان سیاره مریخ به زمین 7 دی است. اما از چندین شب قبل و بعد از این تاریخ سیاره مریخ در اوج خود دیده می شود.
کوکرام نشان داد: وقتی سیاره در تقابل قرار می گیرد بلافاصله پس از غروب خورشید طلوع آن سیاره را می بینیم و نیمه شب آن سیاره در وسط آسمان قرار می گیرد که بهترین زمان برای رصد آن با تلسکوپ است.
این فعال آماتور نجوم با اشاره به رصد سیاره مریخ با چشم غیر مسلح تصریح کرد: سیاره مریخ را در این شب ها می توان با جرم بسیار درخشان و صورت فلکی جوزا مشاهده کرد. این جرم آسمانی با رنگ نارنجی خود کاملاً با سایر اجرام آسمانی متفاوت است.
وی تاکید کرد: به این ترتیب در این شب ها به ویژه عصر روز پنجشنبه 7 دی ماه از ابتدای شب تا صبح شاهد سیاره مریخ در آسمان شب خواهیم بود و بهترین شرایط مشابه را خواهیم داشت. در آسمان بدن برای دو سال آینده
کوکرام در ادامه سخنان خود گفت: اگر سیاره مریخ را با تلسکوپ رصد کنیم می توانیم جزئیات سطح مریخ مانند کلاهک های قطبی، دشت بزرگ سیرتیس را ببینیم، اما قمرهای این سیاره را نمی توانیم ببینیم. زیرا قمرهای مریخ فوبوس نامیده می شوند. و دیموس آنها بسیار کم نور هستند، بسیار دور از زمین هستند و با تلسکوپ های آماتور قابل شناسایی نیستند.
سخنگوی کمیته آماتوری انجمن نجوم ایران به مختصات سیاره مریخ اشاره و خاطرنشان کرد: برای رصد سیاره مریخ بلافاصله پس از غروب خورشید که در غرب رخ می دهد، رصدگران فقط باید پشت به سمت غرب و رو به رو بایستند. . شرق، و درخشان ترین جرم آسمانی، که در ارتفاع کم است، در افق است، آنها می توانند سیاره مریخ را ببینند.
وی افزود: کمی بالاتر از سیاره مریخ در علامت زودیاک سیاره مشتری به وضوح قابل مشاهده خواهد بود.
کوکرام یادآور شد: اصولا سیاراتی مانند زحل، زهره، مریخ و مشتری را می توان با چشم غیرمسلح دید و در این شب ها بلافاصله بعد از غروب خورشید سیاره مریخ و مشتری را در شرق داریم و در غرب دو نور درخشان وجود دارد. اجرام پر از زهره، شمالی ترین سیاره و زحل در کنار آن.
رئیس گروه روابط رسانه ای کمیته هواداران نجوم انجمن نجوم ایران خاطرنشان کرد: به عبارتی در این شب ها در بهترین شرایط برای دیدن 4 سیاره درخشان منظومه شمسی که شامل زهره و زحل می شود هستیم. افق غربی و مریخ و مشتری را در افق شرقی درست بعد از غروب خورشید در آسمان تماشا کنید.
به گفته وی، سیارات نپتون و اورانوس در شب حضور دارند، اما برای رصد آنها به تلسکوپ نیاز است.
سخنگوی کمیته آماتورهای انجمن نجوم ایران تصریح کرد: تقابل سیاره مریخ حدود دو سال دیگر صورت می گیرد.
وی ادامه داد: در این شب ها فاصله مریخ از زمین تقریباً 96 میلیون کیلومتر است و به تدریج با گذشت 7 آذر به تدریج فاصله این جرم آسمانی از ما افزایش می یابد و در دو ماه آینده سیاره زمین . مریخ دیگر از ما دور نخواهد بود، زمین خواهیم داشت و مثل این شب ها نخواهد درخشید.
کوکرام با اشاره به اینکه بسیاری از گروههای نجومی این هفته و هفته آینده برنامههای انبوهی را برای رصد سیاره مریخ در سراسر کشور برگزار میکنند، خاطرنشان کرد: از میان این گروهها، خط آسمان تهران در گنبد مینا در روز یکشنبه 9 دی از ساعت 18 تا 20 خواهد بود برگزاری سمینار آموزشی رایگان با حضور علی ابراهیم سراجد. رصد مریخ و مشتری با تلسکوپ این رصدخانه از برنامه های جانبی این رویداد است.
منبع: ایسنا
مطالب مرتبط
کلیشههای غلط مردانه که زندگی مشترک را با مشکل مواجه میکنند
شمار شهدای غزه به ۴۶ هزار و ۵۸۴ نفر رسید (دوشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۳)
دریادار سیاری: ارتش برای دفاع از مرزهای کشور آماده است