آخوندی نوشت:
به نظر من پرونده شهید هانیه از سه قسمت تشکیل شده است:
1- بخش ویژه برای ایران، با توجه به اینکه دشمن در خاک خود عملیات انجام داده، امنیت آن را مختل کرده، میهمان خود را به شهادت رسانده و به حیثیت امنیتی آن لطمه زده است.
2- هانیه متعلق به جهان اسلام است. لذا تمام جهان اسلام مورد حمله قرار گرفت.
3- هنیه از رهبران فلسطین و متعلق به مردم فلسطین بود.
اگر این سه هویت هانیه مورد توجه قرار گیرد. نحوه برخورد با این حادثه از منظر دوم و سوم باید با هماهنگی دولت های مهم جهان اسلام و ملت فلسطین طراحی و اجرا شود. از منظر اول، تنها ایران می تواند مستقل از دیگران به این موضوع بپردازد.
به همین دلیل از همان روز اول گفتم که باید در اقدامی هماهنگ بینالمللی و با یک شعار پذیرفته شده بینالمللی نسبت به این حادثه واکنش و تصمیم گیری شود. پیشنهاد من محکومیت است#تروریسم_دولتی او بود. باید ببینیم مردم فلسطین چه می گویند. آنها نگهبانان اصلی خونخوار هستند. بنابراین نظر آنها باید در اولویت قرار گیرد. ثانیاً ما باید به نظر کل جهان اسلام احترام بگذاریم.
مشکل اینجاست که در شرایط عاطفی، موضوع اول آنقدر زیاد شده که جنبه های بعدی کاملاً فراموش می شود. ناگفته نماند که راه حل های مسئله اول جنبه کاربردی دارند. اما از آنجایی که به نظر می رسد وارونه در ایران به یک هنجار سیاسی تبدیل شده است، در راس بحث های رسانه ای قرار گرفته و دو موضوع دیگر به فراموشی سپرده شده است.
اگرچه معنای نوشته های آخوندی به راحتی قابل درک است، اما باید به نکاتی توجه کرد:
یکی: شهید اسماعیل هنیه میهمان رسمی کشورمان بود و در میهنمان که خاک جمهوری اسلامی است مورد سوء قصد جنایتکارانه قرار گرفت. لذا برای حفظ آبروی میهمان و آبروی میزبان، قصاص اجتناب ناپذیر است.
دو: نیت انتقام سایر جنبش ها و دولت های اسلامی از جمله ملت فلسطین و حماس یک مسئله تجزیه طلبانه است که ربطی به خونریزی ایران ندارد.
سه: محکومیت و… مواردی که باید توسط وزارت امور خارجه پیگیری شود. به همین دلیل پیشنهاد آخوندی مقدماتی ترین و سطحی ترین موردی است که معمولا مسئولان پیگیری می کنند.
چهار: هماهنگی با کشورهای بزرگ جهان اسلام، البته برای جلوگیری از خونریزی، شبیه شوخی است. زیرا برخی از این دولت ها با وجود هفتاد و چند سال تجاوز و جنایت و ده ماه کشتار زنان و کودکان همچنان با رژیم صهیونیستی روابط سیاسی و اقتصادی دارند. اگر این دولتها اصلاً مشتاق بودند، رژیم صهیونیستی تأسیس نمی شد، جنایتی در حق مردم مظلوم غزه رخ نمی داد و هیچ انسان آزاده ای مانند هنیه ترور نمی شد. اصولاً برخی از این کشورهای به ظاهر اسلامی مدافع این نظام هستند و از آن متنفرند.
پنج: خوب است آخوندی و سایر دوستان اصلاح طلب برای یک بار هم که شده سعی کنند در جناح راست بایستند و در موقعیتی قرار نگیرند که بوی منافع آمریکا و اسرائیل می دهد.
درباره عباس آخوندی بیشتر بخوانید:
در ایران با بحران «انحطاط اخلاقی» مواجه هستیم!
آخوندی در ویلای لواسان در حال استراحت است
نظریه چلوکباب رایگان در اقتصاد چیست؟
کرونا وابستگی جهان را نشان داد/ما مشتاق فروپاشی جهانی هستیم!
عقل سیاسی می گوید ما هرگز نباید از برجام خارج شویم
پس از انقلاب، بحران هویت ایرانی تشدید شد
یاد آخوندی از ارتعاش کل کالبد روحانی
آیا می دانید آخوندی تحلیلگر مسائل فلسفی هم هست؟
رونمایی از نقش عباس آخوندی در نزاع سال ۱۳۶۷
ریشه اعتراضات، عدم شناخت سبک زندگی مردم است
به دور از عدالت و انصاف با شهروندان ایرانی برخورد کردیم
jahannews به نقل از یستا
مطالب مرتبط
بازیکنی که باقری او را به احمدزاده ترجیح داد
OpenAI قصد دارد رباتهای انساننمای پیشرفته بسازد
محکومیت با پابند مهدی یراحی پایان یافت (۸ دی ۱۴۰۳)