کد خبر:
473072
//
5 سپتامبر 1403
//
22:00:07
راهپیمایی اربعین نوعی رویداد جمعی است که اساس کار آن بر روابط انسانی است و با توجه به ویژگی های خود سلامت اجتماعی را دنبال می کند. از این رو ماودا مازندران در یادداشتی به بررسی نقش پیاده روی چهل درجه در سلامت اجتماعی پرداخته است.
در تعریف کلی سازمان جهانی بهداشت، سلامت اجتماعی در کنار سلامت قرار می گیرد که با کیفیت روابط اجتماعی مرتبط است. به عبارت دقیق تر، سلامت اجتماعی به معنای توانایی تعامل با مردم و محیط با هدف ایجاد رابطه رضایت بخش بین افراد است.
از نظر کییز، فرد از سلامت اجتماعی برخوردار است، جامعه را گروهی معنادار و قابل درک می داند که می تواند برای رشد و شکوفایی مفید باشد، احساس می کند که متعلق به جامعه است، مورد پذیرش جامعه است و به پیشرفت آن کمک می کند.
پدیده مارس چهل نوعی رویداد جمعی است و اساس کار آن روابط انسانی است. راهپیمایی اربعین با توجه به ویژگی هایی که دارد – از جمله حضور داوطلبانه و داوطلبانه افراد از طبقات مختلف اجتماعی و با سطوح مختلف اعتقادی و اعتقادی – فرصت و زمینه مناسبی را برای ایجاد همبستگی، انسجام و مشارکت اجتماعی فراهم می کند که از این طریق افزایش رفاه و پذیرش اجتماعی گام های ممکنی است که منجر به خود سلامت اجتماعی می شود. تساهل و مدارا، نوع دوستی، همزیستی طبقاتی و غیر تشریفاتی، صبر و انعطاف اجتماعی، بردباری و ایثار و… از کارکردهای پیاده روی اربعین است که تأثیر بسزایی در سلامت اجتماعی دارد.
عبادت های دسته جمعی بر سلامت روان تأثیر می گذارد و علاوه بر احساس آرامش ناشی از همه عبادات گروهی; همدلی، همدستی و صمیمیت بین افراد نوعی همگرایی ایجاد می کند. روحیه همدلی و همدلی جمعی در چهره میزبانان و زائران پیاده روی اربعین مشهود است. بررسی ها نشان داده است که میزان شادی و هوش معنوی افرادی که در راهپیمایی اربعین شرکت کرده اند بسیار بالاتر از افرادی است که هرگز در راهپیمایی اربعین شرکت نکرده اند. (الاصفهانی خالقی و قاسمی، 1400)
همبستگی و نظم اجتماعی از مفاهیم مهمی است که مورد بحث متفکران و جامعه شناسان قرار گرفته است. همانطور که امیل دورکیم، جامعه شناس فرانسوی معتقد بود، اساس هر جامعه بر نوعی نظم اجتماعی خودانگیخته استوار است. راهپیمایی اربعین مظهر نظم، همبستگی اجتماعی و تقریب انسانی است. مشارکت جمعی مردم در این آیین ها باعث ایجاد نوعی همبستگی و تقویت پیوندهای عاطفی بین آنها می شود و پس از آن انسجام اجتماعی شکل می گیرد. این واقعیت که یک میلیون نفر به طور خودجوش و مسالمت آمیز در مراسمی برای یک روز خاص به صورت یکپارچه و هماهنگ شرکت می کنند، می توان به نوعی به عنوان بازتولید مسالمت آمیز همبستگی و انسجام اجتماعی تلقی کرد.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
برچسب ها:
چهل
parseek به نقل از یستا
مطالب جالب
چطور میشود امام زمان(عج) را دید؟ امام زمان(عج) در وقت ظهور چه یارانی می خواهند؟ +تصاویر و مولودی
در تمرین امشب پرسپولیس چه گذشت؟
عکس روز ناسا: یک برجستگی مثلثی بر فراز خورشید