مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

فضای مبهمی که رهبرانقلاب شفاف کردند؛ ادعایی که باطل شد هفت نکته مهم درباره ماجرای رای اعتماد

تبلیغات بنری
گروه سیاسی یستا: در اولین دیدار هیات دولت چهاردهم با رهبر معظم انقلاب، معظم له به موضوع رای اعتماد مجلس به وزرای پیشنهادی پرداختند و گفتند: آقای رئیس جمهور در این زمینه بسیار مشغله داشتند برای انتخاب وزرایی که باید با او همکاری کنند، خیلی تلاش کردم و من با کسانی که می‌شناسم یا صلاحیت‌شان از راه‌های موثق به دست ما رسیده است، تأیید کردم، بر برخی از آنها تأکید کردم و بیشتر نمی‌دانستم. و من گفتم که من نظری در مورد آنها ندارم، خدا را شکر توانستند مجلس را انتخاب کنند و قانع کنند و این موفقیت بزرگی است.

در این زمینه می توان به نکاتی اشاره کرد:

یکی: ادبیات و سخنان رئیس جمهور در روز رای اعتماد مجلس به وزارتخانه های پیشنهادی – خواه ناخواه – به مردم و نمایندگان القا کرد که همه وزرای پیشنهادی تایید رهبر انقلاب را دریافت کرده اند باقی مانده بود که مجلس به همه وزرای پیشنهادی رای مثبت بدهد! عده ای مغرض در داخل و ضدانقلاب در خارج نیز از این سخنان سوء استفاده کردند و به دنبال القای این موضع بودند که دولت منصوب رهبر انقلاب است!

اما رهبر انقلاب به صراحت می فرمایند که رئیس جمهور برای انتخاب وزرایی که باید با ایشان همکاری کنند، تلاش شخصی کرد و رئیس جمهور در این زمینه با رهبر انقلاب «مشاوره» کرد. و البته این را هم اضافه کنیم که هماهنگی در خصوص برخی از وزرای منصوب شده چیز جدیدی نیست و در دولت های مختلف هم از نظر قانون اساسی کشور و هم از نظر وظایف ذاتی یک فقیه در کشور همیشه وجود داشته است. نظم مقدس جمهوری اسلامی.

دو: در سایت شورا رهبر معظم انقلاب نمی گویند من با همه چیز موافق بودم! بلکه مى گویند: بعضى از کسانی را که مى شناختم و یا صلاحیتشان از راه موثق به ما رسید، بر آنها تأکید کردم، بر بعضى از آنها تأکید کردم و بیشتر نمى دانستم و گفتم: درباره آنها نظرى ندارم می‌گویند: «عدد بزرگ‌تر»، معنای ظاهری ماجرا این است که این دستور – یعنی عدم شناسایی و اظهار نظر – حداقل نصف به علاوه یک، یعنی حداقل 10 وزیر پیشنهادی را شامل می‌شود.

سه: قرار نیست رهبر انقلاب بار نمایندگان مجلس را به دوش بکشد. طبیعی است که رهبر انقلاب فردی را که سران دولت از ابتدا به عنوان وزیر پیشنهادی معرفی کرده باشند، نمی شناسند. به عنوان مثال، شناسایی افراد مشهور یا کسانی که مسئولیت های قبلی را بر عهده داشته اند، یا در صورت لزوم، پیگیری صلاحیت های آنها از طریق روش های قابل اعتماد. از این رو برخی از وزرا زمانی که از این پیشنهاد مطلع نبودند، در مقام مشورتی رئیس جمهور اظهار نظر منفی یا مثبت نکردند.

در اینجا وظیفه شورای اسلامی، نهادهای امنیتی و نظارتی، رسانه‌ها و نخبگان است که سوابق پیشنهاد شده‌ها، سمت‌ها و عملکرد آنها را در روزهای نزاع و غیر فتنه بررسی و برجسته کنند. و در واقعیت و واقعیت. فضای مجازی. جلسات کمیسیون مجلس نیز تشکیل، سوابق بررسی و موافقت و مخالفت نمایندگان و کارشناسان در این راستا اعلام می شود. البته رهبر انقلاب در آخرین دیدار با نمایندگان مجلس و قبل از رای اعتماد به وزرای پیشنهادی چند شرط را برای انتخاب وزرا ذکر کردند که اجرای آنها بر عهده نمایندگان مجلس بود. آن شرایط برای افراد پیشنهادی است. عده ای متوجه نمی شوند که اگر قرار باشد کار نمایندگان را انجام دهند نیازی به ذکر این شرایط نیست!


چهار: رهبر انقلاب از هر نماینده ای انتظار دارند که به وظیفه ذاتی خود عمل کند. متأسفانه برخی از نمایندگان با اشتباه تاریخی معتقد بودند که همه وزرای پیشنهادی مورد تأیید رهبر انقلاب یا به نام «اجماع» هستند و این اشتباه باعث جلب اعتماد همه وزرای پیشنهادی شد. اما با توجه به سابقه برخی از وزرا، برخی از آنها با مخالفت مجلس مواجه شدند.

پنج: اگر چه این پیروزی و موفقیت برای دولت بود که همه وزرای پیشنهادی آن توانستند از مجلس نمایندگان رای اعتماد بگیرند، اما باید توجه داشت که چنین موضوعی نافی مسئولیت اعضای مجلس نیست. نمایندگان و باید پاسخ دهند و هر رأیی که می دهند باید در پیشگاه خداوند متعال و مردم پاسخگو باشند. این اشتباهی که کردند قطعا درس عبرتی برای آینده خواهد بود. البته این خطا در آینده با نظارت مستمر و دقیق بر رفتار و عملکرد وزرا تا حدودی قابل جبران است.

شش: تشکر رهبر انقلاب از مجلس برای رای دادن به وزرای پیشنهادی به این معنا نیست که نمایندگان در قبال آرایی که داده اند پاسخگو نباشند. بدیهی است عدم رای اعتماد به حداقل 2-3 گزینه پیشنهادی که با شاخص های بیان شده رهبری مطابقت نداشتند، منافاتی با قدردانی از تلاش های مجلس نمایندگان در کمک به تشکیل دولت ندارد. این قدردانی را رهبر انقلاب در گذشته بیان کردند. وی در شهریور 1391 در ابتدای دولت حسن روحانی با بیان اینکه سه وزیر وی از مجلس نهم رای اعتماد نگرفتند، گفت: از مجلس محترم هم تشکر می کنم که با رای خوب و در مواردی وزرا را تایید کردند. رای بسیار بالا و ممتاز.» این کار را کردند و دولت و مجلس هم اکنون کار خود را آغاز کرده اند.


هفت: صرف نظر از هر توصیف و انتقادی، همه وزرایی که اعتماد کرده اند، کارمندان رسمی نظام و مسؤول پیشبرد امور کشور هستند و باید شبانه روز برای حل مشکلات کشور و رسیدن به اهداف تعیین شده در عظمت کشور تلاش کنند. برنامه ها به عنوان مثال سران قلعه در همان جلسه خطاب به وزیر بهداشت و درمان از وی خواستند با اقدامات لازم از جمله نظارت بر شبکه بهداشت و درمان موضوع جمعیت را با جدیت پیگیری کند و از موانع رشد جمعیت جلوگیری کند. چرا که کشور به جمعیت جوان نیاز دارد و اگر به تبعات تلخ پیری جمعیت دچار شود، هیچ درمانی برای آن وجود ندارد.

فیلم

بیشتر بخوانید:
نکاتی درباره رای اعتماد مجلس به کل شورای پزشکیان


هشت نکته مهم از رای اعتماد مجلس به وزرای پزشکی

تبلیغات بنری

jahannews به نقل از یستا