مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

اگر میگرن دارید به این نوع پنیر لب نزنید

تبلیغات بنری
به گزارش یستا به نقل از سایت سلامت نیوز، محققان کلینیک کلیولند اعلام کردند که میگرن نوعی سردرد است که با درد ضربان دار در یک طرف سر مشخص می شود که معمولا کمتر از چهار ساعت طول می کشد، اما می تواند برای چند روز ادامه یابد.

این سردردها همچنین به قدری شدید هستند که در زندگی روزمره فرد اختلال ایجاد کنند. علاوه بر سردرد، علائم میگرن می تواند شامل آبریزش چشم، خستگی، تحریک پذیری، حالت تهوع و تغییر در بینایی باشد.

افراد همچنین ممکن است اصلا سردرد را تجربه نکنند، وضعیتی که به عنوان “میگرن خاموش” شناخته می شود.

طبق گفته کلینیک مایو، چیزهای زیادی می توانند باعث میگرن شوند، از جمله حرکت، نور، صداهای قوی و بوها. یکی دیگر از علل شایع میگرن، غذاهای غنی از تیرامین است.

تیرامین پروتئینی است که به طور طبیعی در برخی غذاها، به ویژه آنهایی که کهنه و تخمیر شده هستند، وجود دارد. غذاهایی که ممکن است حاوی مقادیر زیادی تیرامین باشند عبارتند از: گوشت های پخته شده، ماهی دودی و پنیر کهنه.

این پنیرهای کهنه بیشتر مستعد ابتلا به میگرن هستند

به گزارش ساینس، پنیرهای کهنه فرآیندی به نام «تمام شدن» را طی می‌کنند، به این معنی که برای مدتی، هفته‌ها، ماه‌ها یا سال‌ها باقی می‌مانند و این فرآیند طعم منحصر به فرد آن‌ها را می‌دهد.

این فرآیند همچنین باعث می شود پنیر حاوی تیرامین بیشتری باشد. پنیرهای چدار، استیلتون، آبی، کاممبر، سوئیسی، فتا، مونستر و پارمزان دارای بالاترین سطح تیرامین هستند. از سوی دیگر پنیر آمریکایی، پنیر کوتیج، پنیر خامه ای و پنیر سویا حاوی تیرامین کمتری هستند.

بنیاد ملی سردرد بیان می‌کند که پنیر آمریکایی، پنیر کوتیج، ریکوتا، پنیر خامه‌ای، پنیر Velveeta و پنیر فرآوری شده کم‌چرب بخش قابل قبولی از رژیم غذایی کم تیرامین هستند. با این حال، در مصرف پارمزان یا رومانو احتیاط کنید.

آنها پیشنهاد می کنند که فقط دو قاشق چایخوری از این پنیر را می توان به عنوان چاشنی یا ماده ثانویه استفاده کرد. پنیرهایی که باید به طور کامل از آن اجتناب کنید عبارتند از: آبی، آجری، بری، چدار، سوئیسی، روکفور، استیلتون، موزارلا، پروولون و منتول.

تیرامین چگونه باعث میگرن می شود؟

انسان دارای آنزیمی به نام مونوآمین اکسیداز است که به تجزیه تیرامین کمک می کند. اگر به اندازه کافی از این آنزیم ندارید، خوردن مقادیر زیاد تیرامین می تواند باعث میگرن شود.

با این حال، دقیقاً مشخص نیست که چرا این اتفاق می افتد. دانشمندان بر این باورند که علت آن می تواند تیامین باشد که باعث آزاد شدن بیش از حد نوراپی نفرین در سلول های عصبی می شود. افزایش تیرامین و نوراپی نفرین نیز ممکن است باعث تغییراتی در مغز و سردرد شود.

پنیرهای کهنه همچنین برای افرادی که داروهای ضد افسردگی به نام مهارکننده های مونوآمین اکسیداز مصرف می کنند، نگران کننده است. این داروها با تجزیه تیرامین تداخل می کنند و می توانند باعث افزایش سطح آن شوند.

تجمع تیرامین می تواند منجر به افزایش خطرناک فشار خون شود که به عنوان “بحران فشار خون” شناخته می شود. یکی از علائم بارز بحران فشار خون، سردرد شدید است، اما این نوع سردرد با میگرن یکی نیست. آنها توسط دو مکانیسم مختلف تولید می شوند.

راه های پیشگیری از میگرن

هلث نوشت: میگرن می تواند دردناک باشد و زندگی شما را مختل کند. اما برای کمک به جلوگیری از حملات دردناک می توانید در سبک زندگی و عادات خود تغییراتی ایجاد کنید.

راه‌های پیشگیری از حملات میگرنی شامل خوردن منظم و پرهیز از وعده‌های غذایی، محدود کردن مصرف کافئین، خواب کافی، کاهش استرس از طریق یوگا، تمرکز حواس یا مدیتیشن، و همچنین محدود کردن مدت زمانی است که به نورهای روشن نگاه می‌کنید. قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید می تواند باعث حملات میگرنی شود.

خوردن بیش از حد کافئین و کناره گیری از کافئین نیز می تواند باعث میگرن یا سردرد شود، اما طبق گفته بنیاد میگرن آمریکا، کافئین می تواند به توقف حملات میگرن در آینده در برخی افراد کمک کند و همچنین می تواند سردرد را با استفاده گهگاهی از غذاها و نوشیدنی های حاوی کافئین تسکین دهد. اینها قهوه، چای و شکلات هستند.

شیرین کننده های مصنوعی نیز موثر هستند. بسیاری از غذاهای فرآوری شده حاوی شیرین کننده های مصنوعی هستند. اینها جایگزین های قند هستند که برای افزودن شیرینی به غذاها و نوشیدنی ها استفاده می شوند و می توانند حملات میگرنی را تحریک کنند. به طور خاص، تصور می شود که آسپارتام باعث حملات میگرنی می شود.

همچنین در بررسی تحقیقاتی در سال 2020، شکلات محرک میگرن در 33 درصد از شرکت کنندگان گزارش شد که شکلات حاوی کافئین و بتا فنیل اتیلامین است و ممکن است در برخی افراد باعث سردرد شود.

غذاهای حاوی مونوسدیم گلوتامات (MSG) که به طور طبیعی در بدن ما وجود دارد و در برخی غذاها یافت می شود نیز میگرن را تشدید می کند. این ماده افزودنی به بسیاری از غذاها است و خوردن آن بی خطر است، اما برخی از محققان آن را با حملات میگرن مرتبط می دانند.

اگرچه MSG معمولاً به عنوان محرک میگرن گزارش می شود، نتایج مطالعات بالینی متناقض هستند، بنابراین تحقیقات بیشتری برای تعیین اینکه آیا MSG واقعاً باعث حملات میگرنی می شود مورد نیاز است.

گوشت های پخته شده از جمله گوشت های اغذیه فروشی، ژامبون، هات داگ و سوسیس حاوی مواد نگهدارنده ای به نام نیترات هستند که رنگ و طعم را حفظ می کنند. این غذاها می توانند اکسید نیتریک را در خون آزاد کنند که تصور می شود رگ های خونی مغز را گشاد می کند. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد نیتریک اکسید می تواند در حملات میگرن نقش داشته باشد.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گزارش داد که عوامل مختلفی مانند برخی غذاها، داروها، نوسانات قند خون، تغییر عادات خواب، عوامل روانی و استرس می تواند منجر به میگرن شود. درد میگرن اغلب چند ساعت تا چند روز طول می‌کشد و عوامل مختلفی می‌توانند باعث شروع میگرن شوند.

نتایج تحقیقات نشان داده است که برخی از غذاها می توانند میگرن را تشدید کنند و برخی دیگر می توانند درد میگرنی را کاهش دهند.

تبلیغات بنری

jahannews به نقل از یستا